Cv voorbeelden voor barman in PDF of Word.

cv barman

Als barman heb je vaak een prikkelende baan met veel doorgroeimogelijkheden. Lijkt een baan als barman je wel wat? Er is gelukkig veel vraag naar horecapersoneel. Dit betekent alleen niet dat het heel gemakkelijk is om aan een baan als barman te komen. Vergroot je kansen met een goed cv barman.

cv barman

Tips voor een cv barman

Met een goed cv word je eerder opgemerkt door recruiters of werkgevers. Maar wat zijn de juiste ingrediënten?

Zelf je cv maken?

Contactgegevens

Belangrijk bij je contactgegevens is dat je alles erop zet wat belangrijk is om jou te bereiken. Om bij stil te staan is dat iemand die jouw gegevens ziet en gebruikt, ook zaken zal gaan zien op Facebook die controversieel kunnen zijn. Voordat je dergelijke informatie op je cv zet, ga na of dat je alles openbaar hebt staan.

Werkervaring

Is dit je eerste baan of ben je op zoek naar een bijbaan als barman naast je studie. Dan is werkervaring minder relevant. Wanneer je relevante horeca-, hospitality- of catering ervaring hebt, moet je dit uiteraard wel benoemen. Het is verstandig om dan ook te benoemen wat je gedaan hebt, wat je functie inhield. Was je functie leidinggevend of juist een kort bijbaantje. Dat kan veel invloed hebben op jouw sollicitatie.

Vaardigheden: verdiep je in de behoeften van het café / restaurant

Wil je solliciteren bij een bruincafé of bij een chique restaurant? Dit maakt zeker uit bij het schrijven van je cv. Zo zal een café het minder belangrijk zijn hoe je je dienblad vasthoudt. Terwijl het bij een duur restaurant bijvoorbeeld belangrijk kan zijn dat je kennis hebt van verschillende wijnsoorten en een klant daarover kunt adviseren. Weet je niet goed wat je moet schrijven? Verdiep je dan nog eens goed in de functieomschrijving. Vaak bevat deze al een omschrijving van de ideale kandidaat. Benut deze aanwijzingen! Neem bepaalde kernwoorden puntsgewijs over in jouw eigen cv. Beschrijf aan de hand van deze punten waarom jij hier goed in bent. Dit doe je door per kernwoord een voorbeeld te noemen.

Cv voorbeelden in PDF

Download hieronder je cv voorbeeld barman.

Barman-9
Barman-8
Barman-7
Barman-6

Zelf cv maken

Barman-5
Barman-4
Barman-3
Barman-2

Zelf cv maken

Barman-1
Barman
Barman-11
cv voorbeeld barman

Benoem certificaten -als je die hebt-

Als barman heb je geen diploma nodig. Toch kun je jezelf onderscheiden door een cursus of training te volgen. Deze kan te maken hebben met sociale hygiëne, het maken van cocktails of leiding geven. Vermeld alle certificaten die je hebt behaald in je cv barman. Dit is belangrijk. Het eerste dat een café eigenaar wil weten, is of je wel of niet gekwalificeerd bent voor de baan. Dus het eerste waar hij naar op zoek gaat, is je certificering.

Gebruik woorden die van toepassing zijn op barpersoneel

Dit is een lijstje met veelvoorkomende werkwoorden die van toepassing zijn op jouw baan als barman. Gebruik deze werkwoorden in je cv barman:

  • Promoten
  • Coördineren
  • Creëren
  • Entertainen
  • Vermaken
  • Begroeten
  • Mixen
  • Onthouden

Er zijn genoeg banen te krijgen in de horeca. Maar het gaat niet vanzelf. Even wat tijd investeren in een goed cv voor barman is zeker de moeite waard. Volg onze tips en je bent verzekerd van een cv dat beter is dan dat van je concurrenten.