Cv voorbeeld GZ-psycholoog

Cv voorbeeld GZ-psycholoog

Om een baan te krijgen als GZ-psycholoog is het van belang dat je de recruiter en je toekomstige werkgever kunt overtuigen met een sterk cv. Wat moet er precies in het cv komen te staan en hoe stel je een cv overzichtelijk op? En hoe zorg je ervoor dat jouw cv nét even wat meer in zijn mars heeft dan de curriculum vitae’s van de concurrent sollicitanten? Wij helpen je een handje met het cv voorbeeld GZ-psycholoog.

Cv voorbeeld GZ-psycholoog

Wat doet een GZ-psycholoog precies?

De titel GZ-psycholoog is in Nederland een beschermde titel. Een GZ-psycholoog behandelt mensen met psychische problemen. Dat kan van alles zijn zoals depressie, een verslaving, een fobie, een burn-out, rouw of relatieproblemen. 

De GZ-psycholoog stelt een diagnose en behandelt de klachten van de patiënt door het toepassen van psychologische kennis en behandelmethoden. Een GZ-psycholoog heeft er al flink wat studiejaren opzitten, want na de universitaire opleiding tot psycholoog is er nog een postdoctorale beroepsopleiding van twee jaar nodig om jezelf GZ-psycholoog te mogen noemen. 

Als GZ-psycholoog kun je je eigen praktijk hebben of werken in een instelling en ben je opgenomen in het BIG register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Welke competenties moet je hebben als GZ-psycholoog?

Het beroep GZ-psycholoog is een mooi, maar ook lastig beroep. Je bent aan een hoop regels gebonden, maar je moet tegelijkertijd de beste zorg aan je patiënt kunnen geven. Voor een GZ-psycholoog is het dus altijd balanceren tussen zijn eigen kennis en kunde, de wensen van de organisatie en de wensen van de patiënt. Om het werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren zijn juiste communicatie en samenwerking dus belangrijke eigenschappen van een GZ-psycholoog.

De volgende competenties kun je ook op je cv zetten:

  • Goed kunnen luisteren
  • Communicatief vaardig
  • Geduldig 
  • Integer
  • Empathisch vermogen

Ook is het belangrijk dat je het vertrouwen van je patiënten wint. Hoe je dat het beste kunt doen verschilt per patiënt. Misschien heb je zelf nog andere competenties waarvan jij vindt dat ze niet mogen ontbreken op je cv. Als je al je competenties hebt verzameld zet je ze op een overzichtelijke manier in je cv.

Lees ook:
Opmaak cv: zo houd je het overzichtelijk

Een cv opstellen als GZ-psycholoog

Het is belangrijk dat je cv niet te lang wordt. Maximaal 2 A4 is meer dan voldoende. Heb je al heel veel ervaring, zet dan alleen de meest relevante ervaring op je cv. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Soms kun je dus dingen schrappen in je cv maar er zijn 3 zaken die nooit mogen ontbreken in het document:

  • Welke opleidingen heb je gevolgd
  • Welke ervaring heb je als orthopedagoog
  • Wat zijn je competenties

Wanneer je nog niet veel ervaring hebt opgedaan omdat je de eerste stappen maakt na je studie kun je een competentie cv opstellen. Daarin leg je niet de nadruk op het feit dat je geen ervaring hebt, maar benadruk je de punten waar je wél goed in bent. Hoe je dat doet lees je hier.

Door een profielschets in je cv te verwerken kun jezelf onderscheiden van de andere sollicitanten. Met één of twee zinnen over die over jou persoonlijkheid gaan kun je nét even wat meer van jezelf laten zien. Voorbeelden van hoe je dit het beste kunt aanpakken lees je in Profielvoorbeelden voor je cv 

Cv voorbeeld GZ-psycholoog

Het is tijd om het cv voorbeeld GZ-psycholoog te downloaden. Aan de hand van het voorbeeld cv kun je aan de slag met je eigen cv. Onthoud dat je curriculum vitae jouw eigen visitekaartje is. De recruiter moet kunnen zien wie jíj bent en wat jíj kan. Neem het voorbeeld cv daarom niet letterlijk over maar gebruik het ter inspiratie. 

gz psycholoog
cv voorbeeld gz psycholoog
cv gz psycholoog
voorbeeld voor een gz psycholoog

Zelf cv maken

cv maken gz psycholoog
gz psycholoog 1
gz psycholoog 2
gz psycholoog 3
gz psycholoog 5
gz psycholoog 4

Zelf cv maken

gz psycholoog 6
gz psycholoog 10

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Tot slot geven we je nog even wat extra tips mee voor je sollicitatie als GZ-psycholoog.

Om erachter te komen wat precies belangrijk is voor een bedrijf bij hun zoektocht naar een GZ-psycholoog, bel je achter de vacature aan. Bedenk een of twee vragen die je aan de contactpersoon die bij de vacature staat kunt stellen. Vraag bijvoorbeeld: welke competentie vinden jullie belangrijk voor de nieuwe GZ-psycholoog?

Op die manier kom je meer te weten over waar precies naar gezocht wordt door de instelling. Je kunt die competenties dan extra benadrukken in je cv. De recruiter heeft op zijn beurt meteen even je stem en je naam gehoord, wat ervoor zorgt dat er een belletje gaat rinkelen als hij jouw cv te zien krijgt. Als je telefoongesprek vlot verlopen is heb je meer kans om daardoor bovenop de stapel terecht te komen. 

Tip: houd rekening met cv scanners

Het gebeurt steeds vaker dat je cv niet wordt gelezen door een recruiter, maar door een computerprogramma. Zo’n programma regelt de eerste schifting van de binnengekomen cv’s. Zo’n computer werkt met keywords. Probeer daarom dezelfde keywords te gebruiken als die computer zou doen. ‘Ik kan goed communiceren’ kun je bijvoorbeeld beter omschrijven als ‘communicatief vaardig’. Het beste kun je dezelfde woorden aanhouden als die in de vacature worden genoemd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *