Salaris vergelijken: verdien ik wel genoeg?

Ben je benieuwd of het salaris wat jij elke maand ontvangt hetzelfde is als van anderen die hetzelfde beroep uitvoeren? Of wil je weten wat je kunt verdienen als je solliciteert op een nieuwe baan? Dan is een salaris vergelijken een goed idee. Maar hoe doe je dat?

Lees verder “Salaris vergelijken: verdien ik wel genoeg?”

Vragen naar het salaris naar aanleiding van een vacature, zo dat je dat

Vragen naar het salaris naar aanleiding van een vacature, hoe doe je dat op een nette manier? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan en vacatures aan het doorspitten bent valt het al gauw op dat in de meeste vacatures met geen woord wordt gerept over het salaris. Je wilt natuurlijk een leuk baan die goed bij je past, maar je wilt ook weten welke beloning eraan vast zit. De huur of hypotheek moeten immers gewoon betaald kunnen worden.

Lees verder “Vragen naar het salaris naar aanleiding van een vacature, zo dat je dat”

Salaris in vacature: bruto of netto?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan krijg je nogal wat vacatures onder ogen. Soms zijn de vacatures duidelijk en uitgebreid, maar af en toe is wat er in een vacature staat ronduit raadselachtig. Vooral als het gaat om het salaris. Wat wordt er bijvoorbeeld eigenlijk bedoeld met een marktconform salaris? En wanneer er een salarisindicatie in de vacature staat, is dat dan het bruto of het netto salaris? Wij zochten het voor je uit.

Lees verder “Salaris in vacature: bruto of netto?”

Best betaalde banen van Nederland op een rij

Wil je weten wat de best betaalde banen zijn, zodat je zelf hier je carrière keuzes op af kunt stemmen? Weet jij bijvoorbeeld wat een kapitein op een zeeschip verdient? En wat verdient een minister eigenlijk? Of een plastisch chirurg? Wij kozen onze favoriete beroepen met een salarisschaal van €10.000 en hoger.

Lees verder “Best betaalde banen van Nederland op een rij”