Sollicitatiekleding: dit trek je aan naar een sollicitatiegesprek

Wat is nou gepaste Sollicitatiekleding?

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, maar weet niet wat je aan moet doen. Geen nood wij hebben hieronder een aantal goede tips om jou te helpen een geschikte keuze te maken.

De vraag die vaak gesteld wordt is: Is het de bedoeling dat je in een net (mantel)pak op komt draven of is een spijkerbroek eigenlijk ook wel voldoende? 

Lees “Sollicitatiekleding: dit trek je aan naar een sollicitatiegesprek” verder

Solliciteren via videogesprek: dit zijn onze tips

Solliciteren zonder daadwerkelijk naar het bedrijf toe te gaan? Het komt steeds vaker voor dat je gevraagd wordt je sollicitatiegesprek via een videoverbinding te voeren. Solliciteren via een videogesprek biedt een hoop voordelen. Je hoeft niet naar het bedrijf toe en je kunt vanuit je eigen vertrouwde omgeving het gesprek voeren. 

Lees “Solliciteren via videogesprek: dit zijn onze tips” verder

Solliciteren via LinkedIn: hoe werkt dat?

LinkedIn is niet meer weg te denken uit het rijtje van populaire social media als Facebook en Instagram. Het platform is mega populair en steeds meer mensen maken er een account aan om via het internet hun professionele netwerk uit te breiden. ‘Moet ik nou nóg een social media account managen?’ We horen het je denken. Maar ja, het is een slim idee om een LinkedIn account aan te maken als je op zoek bent naar werk. Je kunt zelfs solliciteren via LinkedIn. 

Lees “Solliciteren via LinkedIn: hoe werkt dat?” verder

Een goede lay-out voor je cv? Dit zijn onze tips

Je hebt een passende vacature gevonden en begint vol goede moed met het opstellen van een cv. Het curriculum vitae is het eerste is dat de recruiter van jou onder ogen krijgt. Daarom wil je dat het document er piekfijn uitziet, zodat je een goede eerste indruk achterlaat. De volgende 7 tips helpen je met het maken van een goede lay-out voor je cv. 

Lees “Een goede lay-out voor je cv? Dit zijn onze tips” verder

Werk vinden, hoe doe je dat eigenlijk?

Astronaut, politieagent, brandweer, dierenarts, weet jij nog wat je vroeger wilde worden? Je hebt misschien later ook nog wel eens nagedacht over wat jij een leuk beroep vindt. En nu is het dan zover. Je moet op zoek naar werk. De wens om astronaut te worden is waarschijnlijk van de baan, maar je weet wat je ongeveer wilt, en je weet wat je allemaal kan. Je bent klaar om aan de slag te gaan. Maar werk vinden, hoe doe je dat eigenlijk?

Lees “Werk vinden, hoe doe je dat eigenlijk?” verder

Cv filmpje maken? Zo doe je dat!

Op papier is het soms lastig om jezelf echt goed te presenteren wanneer je solliciteert op een vacature. Het maken van een video cv is een goede manier om op te vallen en om te laten zien waarom jij goed bij het bedrijf past. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen hun sollicitatie wat extra kracht bijzetten met het maken van een cv filmpje.

Lees “Cv filmpje maken? Zo doe je dat!” verder

Hoe lang duurt het om een baan te vinden?

Je bekijkt dagelijks alle openstaande vacatures. Je hebt je cv opgepoetst, sollicitatiebrieven geschreven, je cv nog eens een keer grondig bekeken. Weer wat sollicitatiebrieven de deur uitgedaan en misschien ben je wel eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar nog steeds heb je geen nieuwe baan. Soms lijkt het alsof het er helemaal nooit meer van komt. Dat is het moment waarop veel werkzoekenden zich afvragen: ‘Hoe lang duurt het eigenlijk om een baan te vinden?’

Lees “Hoe lang duurt het om een baan te vinden?” verder

Telefonisch informeren naar een openstaande vacature, zo pak je dat aan

Yes, je hebt een vacature gevonden die bij je past. Je ziet het werken voor dit bedrijf helemaal zitten en je weet zeker dat dit dé baan voor jou is. Maar dan moet je die baan natuurlijk nog wel krijgen. Om je kansen te vergroten kun je telefonisch informeren naar een openstaande vacature.

Door telefonisch te informeren naar een vacature kun je meteen een goede indruk maken en kom je te weten wat er van een sollicitant verwacht wordt.  Maar hoe pak je zo’n telefoongesprek nou precies aan? 

Lees “Telefonisch informeren naar een openstaande vacature, zo pak je dat aan” verder

Inschrijven bij een detacheringsbureau: dit moet je weten

Ben je in het bezit van een hbo of wo-diploma en op zoek naar werk? Dan kan inschrijven bij een detacheringsbureau interessant zijn. Via detachering ga je aan de slag voor verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld om een collega met zwangerschapsverlof te vervangen of mee te werken aan een groot (tijdelijk) project.

Lees “Inschrijven bij een detacheringsbureau: dit moet je weten” verder

Inschrijven bij een uitzendbureau: hoe werkt dat?

Naast het afstruinen van vacaturesites kun je je als werkzoekende ook inschrijven bij een uitzendbureau. Een uitzendbureau kijkt samen met jou naar welk werk bij je past en stelt je voor aan interessante werkgevers. Inschrijven is gratis, dus waar wacht je nog op?

Lees “Inschrijven bij een uitzendbureau: hoe werkt dat?” verder

Open sollicitatie via e-mail versturen

Een sollicitatie versturen via e-mail terwijl er geen vacatures zijn? Het kan. Dit noemen we een open sollicitatie. Bij een open sollicitatie verstuur je een cv samen met een begeleidende e-mail naar het bedrijf waar je graag zou willen werken. Pak je het goed aan dan zou een open sollicitatie zomaar tot jouw droombaan kunnen leiden.

Lees “Open sollicitatie via e-mail versturen” verder

Nabellen na het versturen van een sollicitatie: hoe doe je dat?

Het wordt vaak als tip gegeven: nabellen na het versturen van een sollicitatie. Het klinkt eenvoudig, maar we weten allemaal dat dit erg spannend kan zijn. Daarom wijden we vandaag een artikel aan het nabellen. We bespreken wanneer je het beste kunt bellen en hoe een ‘nabelgesprek’ verloopt. Lees je mee?

Lees “Nabellen na het versturen van een sollicitatie: hoe doe je dat?” verder

Sollicitatieblunders die je niet wilt maken

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek; gefeliciteerd! Tijdens dit gesprek zullen jij en de werkgever uitvinden of er daadwerkelijk een match is. Een goede voorbereiding is dus wel zo handig. Om je op weg te helpen hebben we de meest gemaakte sollicitatieblunders op een rijtje gezet. Deze blunders hoef jij dus niet meer te maken!

Lees “Sollicitatieblunders die je niet wilt maken” verder

Gedemotiveerd na vele sollicitaties. Wat kun je eraan doen?


Tientallen sollicitatiebrieven zijn de deur uit en je bent bij verschillende werkgevers op gesprek geweest.

Het leek veelbelovend, maar toch is daar keer op keer een afwijzing. Ben je gedemotiveerd na vele sollicitaties? Met onze tips kun je er snel weer tegenaan.

Lees “Gedemotiveerd na vele sollicitaties. Wat kun je eraan doen?” verder

Faalangst bij het solliciteren: zo ga je er mee om

Solliciteren is spannend, het brengt veel onzekerheid met zich mee en je zelfvertrouwen wordt flink op de proef gesteld. Wat nu als je zo tegen het solliciteren opziet dat het er niet eens van komt? Wij geven je tips om met faalangst bij het solliciteren om te gaan.

Lees “Faalangst bij het solliciteren: zo ga je er mee om” verder

Solliciteren op een interne vacature: dit moet je weten

Je bent blij met je werkgever en je wilt graag een nieuwe stap in je carrière zetten. Er komt een interne vacature voorbij en je besluit te solliciteren. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rij die jij moet weten over het solliciteren op een interne vacature.

Lees “Solliciteren op een interne vacature: dit moet je weten” verder

Een sollicitatiegesprek voorbereiden: onze 10 tips

Gefeliciteerd, je bent uitgenodigd voor een gesprek! Hier zijn 10 tips die je helpen bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Weten waar je moet zijn, wat de functie inhoudt en met wie je het gesprek voert is bijvoorbeeld cruciaal. Met onze tips laat jij jezelf van je beste kant zien en vergroot je de kans op een baan.

Lees “Een sollicitatiegesprek voorbereiden: onze 10 tips” verder