Cv voorbeeld voor de ZZP’er & freelancer

CV voorbeeld voor de ZZP'er en freelancer

Voor het binnenhalen van mooie nieuwe opdrachten is een professioneel en onderscheidend CV onmisbaar voor de zzp’er en freelancer. Met een mooi CV kun je bewijzen aan nieuwe opdrachtgevers dat jij de juiste persoon bent voor de klus.

Met behulp van ons CV voorbeeld voor de ZZP’er en freelancer sleep jij met gemak de volgende klus binnen.

CV voorbeeld voor de ZZP'er en freelancer

Wat zet je op je CV?

Je persoonlijke gegevens, contactgegevens, opleidingen en certificaten zijn een vast onderdeel van het CV, ook voor zzp’ers en freelancers. Daarnaast maak je een profielschets waarin je jouw competenties en expertise benoemt. Vervolgens maak je een mooie opsomming van relevante opdrachten die je hebt uitgevoerd: voor wie heb je gewerkt, wat was je rol en welk resultaat heb je bewerkstelligt?

In ons voorbeeld CV voor de ZZP’er en freelancer kun je zien hoe dit eruit komt te zien.

Afhankelijk van de sector waarin je werkt, kun je foto- en/of videomateriaal toevoegen en linken naar het web of een online portfolio. Eén of meerdere aanbevelingen van voormalige opdrachtgevers opnemen in je CV als ZZP’er of freelancer is altijd een goed idee.

In je CV kun je ook linken naar je social media accounts zoals Instagram en Twitter en daarmee de opdrachtgever meer inzicht geven in wie je bent en waar je voor staat. Link echter alleen naar je professionele accounts en niet naar je privé accounts.

Verschil regulier CV

Hoewel een CV voor zzp’ers en freelancers niet veel verschilt van een regulier CV zijn er toch een aantal punten waarvan je op de hoogte dient te zijn. Een belangrijk verschil is de lengte van je CV. Als zzp’er of freelancer mag je CV gerust 2-4 A4tjes beslaan. Je zult in relatief korte tijd werken voor meerdere opdrachtgevers en dus is je CV al snel langer dan gebruikelijk. Geen enkel probleem, mits je je wel beperkt tot het vermelden van enkel relevante opdrachten.

Ten tweede is het belangrijk dat je CV een goed verhaal vertelt, dat het verkoopt. Je laat een mooie mix van opdrachtgevers en opdrachten zien. Waar blink jij in uit? En welke resultaten levert dit de opdrachtgever op? Zorg ervoor dat je CV verkoopt en niet alleen informeert.

Tips voor een professioneel CV als zzp’er of freelancer

Wanneer je als zzp’er of freelancer werkt heb je hoogstwaarschijnlijk een website, een huisstijl met logo en een (online) portfolio. Zorg ervoor dat je CV dezelfde uitstraling heeft. Dit staat niet alleen professioneel, maar laat ook zien dat je het werven van nieuwe klanten serieus neemt. Gebruik dezelfde kleuren en laat promotiemateriaal zoals foto’s en video’s en je logo terugkomen in je CV.

Je kunt werken met een basis CV en deze per opdracht aanpassen. Het liefst stuur je jouw CV op in PDF-formaat of misschien zelfs per post. Zo houd je de regie over de opmaak en ben je ervan verzekerd dat je een goede indruk maakt bij de opdrachtgever.