Profiel voorbeelden voor je cv

Profiel voorbeelden voor je cv

Een belangrijk onderdeel van je cv is de profielschets. Hierin vertel je kort wie je bent, maar ook waar je naar op zoek bent en waarom juist jij een geschikte kandidaat bent voor het vervullen van de vacature. Om je te inspireren geven we je profiel voorbeelden voor je cv van succesvolle sollicitanten.

Profiel voorbeelden voor je cv

Wat zet je bijvoorbeeld in je profielomschrijving als je een administratief medewerker bent en graag een nieuwe stap wil zetten in je carrière? En wat vertel je over jezelf als je recent bent afgestudeerd of nog moet afstuderen? Onderstaande voorbeelden zullen je helpen.

Voorbeeld 1: Profiel voorbeeld van een ervaren medewerker

Ik ben een ervaren administratief medewerker met goede communicatieve vaardigheden en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Daarnaast ben ik representatief, stressbestendig en collegiaal. Ook ben ik goed in plannen en coördineren. Het office pakket kent voor mij geen geheimen meer. Doorleren doe ik graag en ik sta open voor leidinggevende functies. 

Voorbeeld 2: Profiel voorbeeld van een starter met enkele jaren werkervaring

Een junior accountant met ervaring in het opmaken en uitvoeren van audits en belastingaangiftes. Ik heb goede kennis van de btw-wetgeving, personenbelasting en vennootschapsbelasting. Ik kan perfect omgaan met deadlines en ben stressbestendig. Van nature ben ik analytisch, integer en tactvol. Momenteel ben ik woonachtig in Amsterdam, maar verhuizen is voor mij geen probleem. 

Voorbeeld 3: Profiel voorbeeld van een sollicitant die binnenkort afstudeert

Een startende logopedist op zoek naar een voltijdbaan. Ik ben sociaal, betrouwbaar en loyaal. Mijn opleiding Logopedie rond ik over enkele maanden af. Ik ben iemand die van dynamiek en nieuwe uitdagingen houdt. Naast Nederlands spreek ik ook goed Engels. Ik ben een echte teamspeler, maar zelfstandig werken gaat mij ook goed af.

Wat zet je in een persoonlijk profiel?

Het voornaamste doel van een persoonlijk profiel op je cv is de aandacht trekken van de lezer. Dat heb je in bovenstaande profiel voorbeelden voor je cv al goed kunnen zien.

De profielschets is een korte samenvatting van wie we je bent en een leuke manier om wat van je persoonlijkheid te laten zien. Je kunt je profiel, net als de rest van je cv, aanpassen aan de vacature waarop je solliciteert.

Zet er in in ieder geval het volgende in:

  • Wie ben je, waar ben je goed in en wat is je ambitie, of waar ben je naar op zoek?
  • Welke competenties, zoals stressbestendig en tactvol, bezit je die interessant zijn voor het vervullen van de functie? Waarin blink jij uit en heb je mogelijk een streepje voor op andere kandidaten?

Houd de zinnen kort en bondig. De ideale lengte van een cv profieltekst is tussen de 4 en 6 regels. Je schrijft altijd vanuit de ik-vorm, dus ‘Ik ben..‘ of ‘Ik heb…‘. Je schrijft als het ware alsof je direct tegen de lezer ‘spreekt’.

Inspiratie tip voor je profielschets

Vind je het moeilijk om een profielschets te schrijven? Vraag een goede vriend of vriendin of een (oud) collega om hulp. Je kunt hen bijvoorbeeld vragen om 5 woorden te noemen die jou beschrijven. Ze zullen woorden gebruiken als een doorzetter, optimistisch of een fijne collega om mee te werken.

Op basis van deze woorden kun jij zeker een prachtig cv profiel schrijven. Vul het aan met je opleiding, het aantal jaar werkervaring dat je op zak hebt en bijvoorbeeld je ambities voor de komende 5 jaar. Hiermee staat je profielschets al snel als een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *