Best betaalde bijbanen

Op zoek naar een leuke bijbaan? Dan loont het om even te kijken naar onze lijst met best betaalde bijbanen.

De meeste bijbanen betalen niet zo goed. Zo is de meest populaire bijbaan onder jongeren, vakkenvuller volgens het CBS. Dit betaald gemiddeld 5-6 euro per uur.

Echter wil je tot wel 30 euro per uur verdienen of meer? Dan kun je beter wat anders doen dan de rest. Hieronder hebben we een aantal populaire heel goed verdienende bijbanen.

1. Freelancer als bijbaan

ondernemer

Uurloon: 10-30 euro per uur

Meer voordelen: Flexibiliteit

Misschien heb jij er nog nooit aan gedacht, maar een baan als freelancer of ondernemer is zo gek nog niet. Je kunt bijvoorbeeld jouw diensten als tekstschrijver aanbieden of computer cursussen geven aan ouderen. Er zijn veel freelance platvormen online waar jij jezelf kunt aanprijzen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt jezelf ervoor verhuren.

Daarnaast is een bijbaan als freelancer ook nog eens flexibel in te richten. Ben jij student en reis je veel. Dan kun je bijvoorbeeld vaak werkzaamheden in de trein doen. En verdien je dus geld op tijden waar je anders niks zou doen.

2. Werken in de sales

sales bijbaan

Uurloon: 9-15 euro per uur

Meer voordelen: leren overtuigen, flexibel werk, bonus gedreven

Vindt jij het leuk om mensen te overtuigen? Dan is de sales wereld echt iets voor jou.

De verdiensten zijn moeilijk te bepalen, zo kan een sales medewerker die het als bijbaan ziet goed ermee verdienen. Echter alles draait vaak om de prestatie.

Vaak krijg je een bonus voor elke inschrijving, aanmelding of verkoop. Dan krijg je een vast salaris, maar bestaan jouw verdiensten tot wel 80% uit je bonus.

3. Callcenter of klantenservice medewerker

Uurloon: 9-16 euro per uur

Meer voordelen: soms de mogelijkheid tot thuiswerk, bonus regelingen

Als klantenservice medewerker verdien je al gauw tussen de 9 en 16 euro per uur. Leuke verdiensten als je bedenkt dat het gemiddeld uurloon van een bijbaan tussen de 4-6 euro per uur ligt.

Daarnaast zitten er vaak bonusregelingen aan je vaste uurloon, dit betekent dat je nog veel meer kunt verdienen.

Ook is het voordeel dat een baan als klantenservice medewerker niet heel arbeidsintensief is, je kunt het doen vanaf een bureau.

4. (Privé) Chauffeur

Uurloon: 8-12 euro per uur

Heb je een rijbewijs B? Dan kun je een hoop extra verdienen met je bijbaan. Als privéchauffeur kun je namelijk mensen ophalen en brengen naar plaats van bestemming. Het gaat hier vaak om mensen die een ‘s avonds een afspraak hebben en wat willen drinken. Zij huren dan een chauffeur in.

Leuk werk, alleen is het nadeel dat je ‘s avonds opgeroepen kunt worden.

Ook kan het zijn dat je een auto moet ophalen of wegbrengen. Dan moet je met het openbaar vervoer naar de plaats van bestemming en zul je terug ook weer met het openbaar vervoer moeten.

5. Bijbaan in de Zorg of Thuiszorg

Uurloon: 9-15 euro per uur

Meer voordelen: het staat goed op je cv

Wie zegt dat een baan in de zorg slecht betaald? De zorg of thuiszorg betaald goed, zo krijg je tussen de 9 en 15 euro per uur.

Het is leuk en vooral eervol werk. Je helpt mensen en krijgt daar een hoop voor terug in de vorm van vrolijke gezichten, maar ook een goed salaris.

Ook staat een bijbaan in de zorg goed op je cv.

6. Administratief werk

Uurloon: 7-14 euro per uur

Administratief werk kan zeer leerzaam zijn en ook nog eens goed verdienen. Zeker wanneer je later iets met boekhouding of administratie te maken krijgt, dan staat dit ook nog eens heel goed op je cv als boekhouder.

Administratief werk kan bestaan uit werkzaamheden gerelateerd aan de boekhouding. Echter kan het ook zijn dat je agenda’s moet bijhouden voor een directeur van een groot bedrijf. Een leuke veelzijdige baan.

Conclusie best betaalde bijbanen

Het belangrijkste bij het vaststellen wat voor jou de beste bijbaan is. Is dat je moet bepalen hoeveel tijd je erin gaat steken, maar ook wat dat oplevert. En misschien nog wel het belangrijkste is, wanneer je nog studeert of het iets toevoegt aan je cv.