Best betaalde bijbanen

Wil je naast je studie, opleiding of vrijwilligers werk bijverdienen? Dan heb je een goed betaalde bijbaan nodig. Als middelbare scholier of student kan het leven soms flink tegenvallen. Kosten zoals het huren van een kamer, studiekosten en uitgaan kunnen dan aardig oplopen. Ontvang je studiefinanciering, het overgrote deel verloren gaan in kosten zoals het betalen van je studie en levensonderhoud. Bij studiekosten kun je denken aan boeken, schoolgeld en overige leermiddelen. Zit je op de universiteit, dan slokt het collegegeld een flink deel op. Een oplossing is het zoeken naar de best betaalde bijbanen om zo toch voor wat meer vreugde in je studentenleven te zorgen.

Er is ontzettend veel keus. Waar je vaak als eerst aan denkt is een baantje bij de lokale supermarkt of ergens in de tuinderij. Minder aan dit werk is, dat het vaak niet goed betaalt. Uiteraard voor de werkgever is dat een pluspunt, die zit namelijk met lage kosten. Aan de andere kant, de eisen wat betreft een bijbaantje zijn helemaal niet hoog. Het gaat vaak om werk waar er geen diploma’s zijn vereist. De werkgever neemt vaak al genoegen met een paar uur arbeid. Gelukkig is er goed nieuws. Ook bepaalde bijbanen betalen zeer goed en die informatie gaan we in dit artikel met je delen, namelijk wat zijn nu enkele best betaalde bijbanen.

Bijbaan in de sales

sales bijbaan

Ben jij assertief en spreek je graag mensen aan? In het rijtje best betaalde bijbanen hoort ook het verkopen van abonnementen. De wijze waarop je dat kunt doen is verschillend. Zo kun je in een drukke winkelstraat gaan staan, mensen aanspreken en proberen te verlijden met een abonnement op een krant of tijdschrift. Een andere manier, is koud bellen naar willekeurige mensen in de hoop dat ze iets afnemen. Vereiste is, dat je over enige commerciële vaardigheden beschikt en daarnaast moet je ook bestand zijn tegen negatieve reacties. Zou je een dergelijke bijbaan leuk vinden, dan is het van belang om te beseffen dat je naar prestatie beloond wordt. Globaal variëren de tarieven tussen € 9 en € 13.

Ondersteuning

Ook zeker bij de afdeling klantenservice wordt je voorzien van een goed salaris. Zo verdien je tussen de 9 en 12 euro per uur. Dat is niet verkeerd als bijbaan. Wel is van belang dat je vaste uren en tijden beschikbaar bent. Dit betekent dat je rond die tijden aanwezig moet zijn en in en uit moet klokken. Ook dien je te beschikken over empatisch vermogen. Het inleven in een klant is het allerbelangrijkste, luisteren is het motto. In principe is de vraag best groot en daardoor zit het ook goed met het salaris.

Chauffeur

Wanneer je een rijbewijs hebt, kun je gemakkelijk aan de slag als chauffeur. Een leuke baan die ook nog eens goed betaald. In bepaalde sectoren is er namelijk een flinke vraag naar privéchauffeurs. Daar de tijden verschillend zijn, kan de leegte zeer goed opgevuld worden door mensen die flexibel in hun tijd zitten. Studenten zijn daar een voorbeeld van. Rij je graag in auto’s en heb je ook wat globale kennis in huis omtrent onderhoud. Dan kan dit werk echt iets voor jou zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat je over enige ervaring bezit en dat je dus niet thuishoort in de categorie: brokkenpiloot. Daarnaast moet je ook vriendelijk en netjes in omgang zijn en stiptheid en geduld spelen ook een rol. Bij een bijbaan als chauffeur kun je rekening houden met tarieven die ergens tussen de € 8 en € 12 liggen.

Zorg

Volg je een opleiding of studie in de zorg dan is misschien een baan in de thuiszorg een mooie kans. Zo doe je allereerst ervaring op in jouw vakgebied en de verdiensten zijn ook nog eens behoorlijk. Op deze manier zul je ook in de toekomst beter verdienen en makkelijker aan een baan komen. Ervaren of niet, er is continue vraag naar ondersteuning. Ben je behulpzaam, wil je graag mensen helpen en tegelijkertijd wat bijverdienen. Dan is dit een fantastische kans.

Goed kunnen omgaan met mensen, geduld, betrouwbaar en stiptheid zijn een aantal eigenschappen die je in bezit dient te hebben voor de ze functie. Een kenmerk van deze baan is ook dat je vaak met tijden zit die buiten de normale werktijden vallen. Het pluspunt hiervan is weer dat je met toeslagen te maken krijgt en dat kan aardig aantikken. Bij deze bijbaan kun je ervan uitgaan dat uurloon dat kan variëren tussen € 9 en € 16.

Administratief werk

Steeds meer werk vind online plaats, daar liggen veel kansen. Administratief werk kan vaak op afstand gebeuren en kan een leuke bijbaan zijn. Zo kan het gaan om werkzaamheden betreffende het bijhouden van de agenda van de directeur. Of een simpele verwerking van de administratie. Maar ook aspecten als het vullen van webshops of optimalisatie werkzaamheden, daar is ook nodige vraag naar. Heb je affiniteit met administratief werk of met de overige aangegeven online werkzaamheden, als administratieve kracht werken levert ook het nodige op. Tarieven variëren globaal tussen de € 7 en € 14.

Ben je als student op zoek naar een niet standaardbaan? Een baan die dus thuishoort bij de best betaalde bijbanen. Wij hebben een aantal bijbanen voor je opgesomd die aardig wat opleveren. Uiteraard is dat niet alles. Kijk om je heen, informeer naar de tarieven en wie weet dat je net die extra slag slaat die nodig is.

Bijbaan als ondernemer

Ben je van nature ondernemend ingesteld en heb je flink wat kennis in bezit over een bepaald onderwerp? Wellicht is werken als freelancer wat voor jou. Stel je bent een kei in wiskunde, dan zou je kunnen overwegen om bijlessen te geven. Afhankelijk van het niveau dat je hebt, kun je medestudenten of studenten les geven. De mogelijkheden zijn hier in principe onbeperkt. Ben je goed met computers, wellicht kun je aanbieden dat je serverbeheer kunt uitvoeren of les aan ouderen. Ben je goed in programmeren, dan zou je websites kunnen bouwen voor andere ondernemers.ondernemer

Het belangrijkste is dat je je beseft dat je gedisciplineerd moet zijn. Zonder discipline zul je het niet redden. Een opdrachtgever zal namelijk van je verwachten dat je zaken op tijd en goed aanlevert. Daarnaast is wel het mooie dat je zelf je uren kunt invullen en tevens je tarief kunt vaststellen.

Deze staat onderaan het rijtje van best betaalde bijbanen, omdat soms van je verwacht wordt dat je meer uren maakt. Dit betekent dat het meer dan een bijbaan kan zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat je moet voldoen aan een aantal verplichtingen. Zo dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Na de inschrijving wordt ook de Belastingdienst op de hoogte gesteld waarna je wellicht een btw-nummer zult ontvangen. Of je wel of geen btw dient af te dragen, dat is weer afhankelijk van de soort werkzaamheden die je verricht.

Ook zal je waarschijnlijk een administratie moeten bijhouden. Daarnaast moet je niet vergeten dat je op zoek moet gaan naar klanten. Het kan dus voorkomen dat je een tijdje helemaal niets hebt. Voor jezelf werken brengt flink wat voordelen met zich mee, met name hoog salaris en de vrijheid. Maar ook als student zal je je aan bepaalde regels dienen te houden.

Conclusie best betaalde bijbanen

Het belangrijkste bij het vaststellen wat voor jou de beste bijbaan is. Is dat je moet bepalen hoeveel tijd je erin gaat steken, maar ook wat dat oplevert. En misschien nog wel het belangrijkste is, wanneer je nog studeert of het iets toevoegt aan je CV.