Hobby’s en interesses op je cv

Bij het maken van je cv is het onderdeel hobby’s en interesses en onderdeel dat vaak vluchtig wordt aangestipt.
De meeste tijd gaat uiteraard in jouw werkervaring en opleidingen zitten, echter zeggen jouw hobby’s of interesses een hoop over je. En zijn ze dus belangrijker dan je zou zeggen.

Het kopje hobby’s en interesses behoort bij de minder belangrijkere zaken zoals vaardigheden, talen en cursussen. Zaken die invloed kunnen hebben op je functioneren, maar niet doorslaggevend hoeven te zijn.

Lees “Hobby’s en interesses op je cv” verder

Burgerlijke staat op je cv vermelden.

Veel mensen vullen automatisch hun burgerlijke staat in als ze een cv opstellen of invullen. Je vult dan in of je vrijgezel, gescheiden of juist getrouwd bent.

Je burgerlijke staat op je cv vermelden is echter niet verplicht in Nederland. Ook een recruiter mag in principe niet vragen wat jouw burgerlijke staat is.

Lees “Burgerlijke staat op je cv vermelden.” verder

Vaardigheden op je cv vermelden. Hoe doe je dat?

Vaardigheden op je cv vermelden, bekijk hieronder hoe je dat doet.

Daarnaast vindt je wat een recruiter, werkgever of manager moet weten om jouw vaardigheden goed in te kunnen schatten op waarde. Het verschil tussen soft en hard skills leggen we hieronder verder uit.

Lees “Vaardigheden op je cv vermelden. Hoe doe je dat?” verder

Personalia op je Cv vermelden

De personalia van een cv, ook wel de persoonsgegevens genoemd, behoort tot de opbouw van jouw cv. Het zijn de gegevens die jou kunnen identificeren. Een belangrijk onderdeel, waar vaak te weinig tijd aan besteed wordt.

Hieronder geven we je de belangrijkste onderdelen en zaken die je vooral niet moet vergeten bij het vermelden van je personalia.

Lees “Personalia op je Cv vermelden” verder

Rijbewijs op je cv vermelden, is het nodig?

Bij het solliciteren naar een baan hoort onder andere het schrijven van een sollicitatiebrief en het maken van een cv. Een cv moet heel wat relevante informatie bevatten, omdat het cv je visitekaartje is. Naast het vermelden van je persoonlijke gegevens, kun je je afvragen wat er wel en niet in moet staan. Moet je al je werkervaring noemen? En wat voor reden zou er kunnen zijn om je rijbewijs op je cv te vermelden?

Je denkt misschien dat er dan teveel informatie op papier komt te staan waar amper interesse voor is. Immers: hoe korter je cv hoe beter, zolang hij maar krachtig is en uitnodigt tot een gesprek. 

Lees “Rijbewijs op je cv vermelden, is het nodig?” verder

De beste cv tips van 2019

Recruiters lezen wel honderd cv’s in een week. Hoe zorg jij ervoor dat je jouw cv in die berg het meeste opvalt? Hoe maak je jouw cv zo, dat de recruiter er nét even een seconde langer kijkt. En hoe zorg je ervoor dat het jouw cv is dat uiteindelijk bovenop de stapel belandt? Onder andere door een beetje mee te gaan met de tijd. Wij geven je de beste cv tips van 2019.

Lees “De beste cv tips van 2019” verder

Hoe gebruik je een voorbeeld cv?

Je cv is het eerste onderdeel van je sollicitatie. Het is dan ook erg belangrijk dat dit document goed in elkaar steekt. Een goede eerste indruk is goud waard. Maak je een potje van je cv dan kun je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek wel op je buik schrijven. Een goede reden om extra veel aandacht aan dit document te schenken. Een cv voorbeeld helpt je op weg.

Lees “Hoe gebruik je een voorbeeld cv?” verder

Cursussen die goed op je cv staan

Je cv is een belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Dat weet je al lang. Je weet natuurlijk ook dat mensen verwachten in je cv te lezen wat je werkervaring is. Maar wist je ook dat je als je wel eens een cursus hebt gevolgd, je dat ook op je cv kunt vermelden? We geven je 3 voorbeelden van cursussen die goed op je cv staan.

Lees “Cursussen die goed op je cv staan” verder

Werkervaring op je cv. Hoe doe je dat?

De werkervaring op je cv is het belangrijkste onderdeel. Hoofdzakelijk voor werknemers met veel ervaring.

Bij starters is de waarde van de werkervaring meestal gelijk aan de voltooide opleidingen.

Hieronder bespreken we hoe je werkervaring moet noteren. Of je werkervaring moet weglaten op je cv. En of je eerst werkervaring moet benoemen net na de personalia of juist de opleidingen.

Lees “Werkervaring op je cv. Hoe doe je dat?” verder

Detachering op je cv vermelden: hoe doe je dat?

Na jaren voor een detacheringsbureau gewerkt te hebben wil je weer aan de slag voor een vaste opdrachtgever. Om te kunnen solliciteren wil je je cv een goede opfrisbeurt geven. Onderdeel van je cv is je werkervaring. Maar wanneer je hebt gewerkt voor een detacheringsbureau heb je misschien wel voor een tiental bedrijven gewerkt in een paar jaar tijd. Om niet meteen te boek te komen te staan als ‘jobhopper’ is het handig om goed te kijken naar hoe je detachering op je cv moet vermelden.

Lees “Detachering op je cv vermelden: hoe doe je dat?” verder

Profiel voorbeelden voor je cv

Een belangrijk onderdeel van je cv is de profielschets. Hierin vertel je kort wie je bent, maar ook waar je naar op zoek bent en waarom juist jij een geschikte kandidaat bent voor het vervullen van de vacature. Om je te inspireren geven we je profiel voorbeelden voor je cv van succesvolle sollicitanten.

Lees “Profiel voorbeelden voor je cv” verder

Cv updaten in 5 eenvoudige stappen

Als je eenmaal een dijk van een cv hebt opgesteld is het zaak deze regelmatig te updaten. Voor iedere nieuwe sollicitatie stof je je cv af en voorzie je deze van een update of nog liever: een upgrade. Blok direct een uurtje in je agenda en update je cv in 5 eenvoudige stappen.

Lees “Cv updaten in 5 eenvoudige stappen” verder

Opmaak cv: zo houd je het overzichtelijk

Naast de inhoud is ook de opmaak van je cv belangrijk. De manier waarop je lettertypes, witruimte en opsommingstekens gebruikt heeft effect op de uitstraling van je cv. We geven je 4 belangrijke tips om, met behulp van de juiste opmaak, je cv overzichtelijk én professioneel te houden.

Lees “Opmaak cv: zo houd je het overzichtelijk” verder

Zó schrijf je een persoonlijk profiel voor je cv

Een belangrijk onderdeel van je cv is een persoonlijk profiel. Dit profiel is een introducerende tekst op het cv die vertelt wie jij bent. In het persoonlijke profiel highlight jij je positieve eigenschappen en werkervaring. Hoe je een goed persoonlijk profiel schrijft lees je hier.

Lees “Zó schrijf je een persoonlijk profiel voor je cv” verder

Keywords op je cv: hoe en waarom?

Steeds vaker maken werkgevers en recruiters gebruik van software die jouw cv scant op zogenaamde keywords. Deze keywords, of zoekwoorden, zijn woorden die je strategisch in je cv zet en veel zeggen over wie je bent en wat je kunt. Dankzij deze software kunnen werkgevers snel zien welke kandidaten geschikt zijn voor de vacature.

Lees “Keywords op je cv: hoe en waarom?” verder

Geloof of religie op je cv vermelden: ja of nee?

Door de jaren heen is de inhoud van een cv behoorlijk veranderd. Zo was het ooit vrij gebruikelijk om te vermelden of je getrouwd of alleenstaand was. Tegenwoordig is dat anders. Het cv is persoonlijker geworden. Tegelijkertijd er is veel aandacht gekomen voor discriminatie in sollicitatieprocedures. Dus hoe zit het met het vermelden van je geloof op je cv?

Lees “Geloof of religie op je cv vermelden: ja of nee?” verder