Studenten cv maken? Download de gratis cv voorbeelden

Wil je een cv maken als student, voor een bijbaan of stage? Dan kan het handig zijn om een cv voorbeeld te gebruiken.

De meeste studenten hebben nog maar weinig werkervaring, het maken van een studenten cv kan dan dus een uitdaging zijn.

Het goede nieuws is dat je het gemakkelijk kunt leren met onze tips of met ons Cv voorbeeld Student, dat je gratis kunt downloaden.

cv voorbeeld student

12+ Cv voorbeelden voor een student [PDF]

Aan de hand van een cv voorbeeld voor een student kun je een stuk gemakkelijk een goed cv maken.

De voorbeelden zijn bedoelt als handvat hierdoor hoef je niet zelf meer alles te verzinnen, van styling tot context.

Cv voorbeelden voor de meest populaire studenten beroepen?
Horeca
Receptioniste
Vakkenvuller

Voorbeelden voor studenten in Word

De volgende cv voorbeelden voor studenten kun je gemakkelijk aanpassen met Word of een andere tekstbewerker.
De opmaak is geregeld, dus het is gemakkelijk om ze eenvoudig in te vullen.

Zit je nog op de middelbare school? Bekijk dan het cv voorbeeld scholier

Hoe maak je een studenten cv?

Voordat je begint met het maken van een studenten cv is het verstandig om te weten waarvoor je jouw cv gaat maken. Een cv voor een stage zal er namelijk anders uit zien dan een cv voor een bijbaan.

De belangrijkste onderdelen die minimaal aanbod moeten komen worden hieronder beschreven. Lees ze aandachtig door en gebruik de tips die erbij beschreven staan.

Studenten cv met cv generator?

Contactgegevens

Zorg voor correcte contactgegevens.
Hieronder staat een lijstje met die minimale persoonsgegevens voor op een jouw cv. Deze gegevens zullen gebruikt worden om jou te benaderen door een stagebegeleider of een manager.

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Adresgegevens

Tip: vul geen huistelefoonnummer in, maar jouw eigen mobiele nummer. Het staat onprofessioneel, wanneer je moeder opneemt.

Persoonlijk statement (optioneel)

In een persoonlijk statement vertel je wie je bent en waar je naar op zoek bent. Vertel kort (niet meer dan 2 zinnen) iets over jezelf. Waarom ben jij de ideale kandidaat voor deze baan? 

Je vertelt hier ook dat je nog een student bent en welke studie je volgt. Houd het kort en bondig. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben een bachelor student Economie. Ik ben op zoek naar een parttime baan in sales om ervaring op te doen’.

Opleidingen op een studenten cv

Als student ben je nog bezig met je opleiding(en), je vermeldt dit wel op je cv maar zet erbij dat je er nog mee bezig bent. Dit kun je doen door de begindatum van je opleiding in te vullen, maar de einddatum is onbekend, einddatum dient dan vermeldt te worden als heden.

Heb je een minor of andere aanvullende vakken gevolgd die relevant zijn voor deze vacature? Dit kun je het beste gedetailleerd omschrijven.

Universiteit van Amsterdam
Master Psychologie
Start- einddatum: 01-01-2017 t/m heden

Werkervaring als student

Als student heb je meestal niet veel serieuze werkervaring. Echter het kan wel ontzettend helpen wanneer je dit benoemd.
Je mag naast betaald werk ook ingaan op vrijwilligerswerk, stages, schoolprojecten of andere plekken waar je werkervaring hebt opgedaan.

Het is ook belangrijk dat je precies vermeld hoe lang en wanneer je hier gewerkt hebt. Wil je het de recruiter gemakkelijk maken? Zorg dan dat je belangrijke vaardigheden, verantwoordelijkheden en taken arceert in je cv.

Philips N.V.
Stagiaire Research & Development
Start- einddatum: 01-01-2017 t/m heden
Verantwoordelijk voor de voorbereiding van het laboratorium

Overige vaardigheden

In dit gedeelte van je cv kun je je vaardigheden noemen.
Vaardigheden die je als student opgedaan hebt tijdens of naast je studie.

Vaardigheden

 • Computervaardigheden
  Ervaring met bepaalde softwareprogramma’s
 • Talenkennis
  Nederlands: moedertaal
  Engels: A1
 • Rijbewijs B

Referenties op een studenten cv

Referenties zijn meestal lastig te krijgen voor een student, daarom is het juist een goede reden om deze toch te hebben.

Een referentie kun je krijgen na het volgen van een stage, daarbij kan een stagebegeleider een goed verhaal schrijven over jouw inzet en prestaties.

Ook kun je aan je manager of teamleider bij een bijbaan vragen of hij of zij een referentie achter laat.

Tip: laat je referenties op je Linkedin profiel zetten, een recruiter of manager kijkt bijna altijd op jouw Linkedin.

Studenten cv met cv generator?

Nog een aantal extra tips voor jouw studenten CV!

We hebben je nu laten zien hoe je inhoudelijk een goed cv schrijft als student. We geven je graag nog een aantal extra tips:

 • Zorg ervoor dat je cv op een A4-tje past. Een recruiter wil namelijk in een oogopslag kunnen zien wat jij in huis hebt. Kom je net niet lekker uit? Probeer dan te spelen met de marges. Hiermee maak je de beschikbare ruimte op een pagina wat groter.
 • Maak korte zinnen, korte alinea’s en voorkom dat je langdradig en vaag bent. Wees dus kort en bondig. Het is geen essay!
 • Arceer je belangrijkste vaardigheden. Of maak ze vetgedrukt. Zorg er ook voor dat deze altijd up to date zijn op de moment dat je je cv verstuurt. Zorg er altijd voor dat je je belangrijkste vaardigheden kunt toelichten.
 • Voorzie ook deze voorbeelden van vetgedrukte kernwoorden. Zo benadruk je nogmaals jouw vaardigheden, ervaring of kennis. De recruiter moet je studenten cv kunnen scannen en toch een indruk van je kunnen krijgen.
 • Gebruik geen ‘funky fonts’. Het is misschien verleidelijk om een lettertype te kiezen dat je mooi vindt. Maar ga in de eerste plaats voor duidelijk.
 • Voorkom dat je steeds dezelfde woorden gebruikt om je vaardigheden of werkervaring te omschrijven.
 • Laat iemand anders je cv controleren op spelling voordat je het document verstuurt. Vraag bijvoorbeeld een studiegenoot die in hetzelfde schuitje zit, wellicht heeft deze nog andere nuttige opmerkingen?

Liever een algemeen cv template om te gebruiken bij andere sollicitaties?