Engels CV maken & voorbeeld gratis downloaden

Ga je op zoek naar een baan, dan zal je vaak ook zien dat internationale bedrijven en multinationals deel uitmaken van de arbeidsmarkt in Nederland. De kans is dus zeer groot dat zo’n bedrijf een vacature open heeft staan die jou op het lijf is geschreven.

Lijkt het je wat om bij zo’n bedrijf te willen werken, je zal er dan rekening mee moeten houden dat je sollicitatie helemaal in het Engels moet. Je motivatiebrief en je cv dien je dus op te stellen in het Engels. Lees hieronder onze uitleg en download gratis het engels CV voorbeeld.

Nu is het al een hele tour om een brief en cv in het Nederlands op te stellen, laat staan hetzelfde in het Engels. Je zou voor een “makkelijke” oplossing kunnen kiezen door een brief en cv in het Nederlands op te stellen en deze daarna letterlijk te vertalen naar het Engels. Echter is dat een compleet verkeerde stap. Een Engelse cv verschilt namelijk ten opzichte van de Nederlandse cv. Stuur je een vertaalde versie op naar de buitenlandse werkgever, die zal dan raar opkijken en al snel een conclusie trekken. Een conclusie in jouw nadeel en dat moet je niet hebben. Om je cv in het Engels op te stellen dien je rekening te houden met een aantal gewoonten. Wij gaan die bekijken.

Personal details & profile

Zoals aangegeven, de Engelse resume verschilt op een aantal punten van de Nederlandse cv. In Nederland is het niet verplicht om na het vermelden van je persoonlijke gegevens een persoonlijke samenvatting te vermelden op je cv. De persoonlijke gegevens kun je omschrijven met het woord: Details. Vergeleken met de Nederlandse cv is het vermelden van je naam, adres, telefoonnummer en e-mail reeds voldoende. Geboorteplaats, nationaliteit en burgerlijke staat worden minder frequent gebruikt, maar blijft mogelijk.

Maak je een Engelse resume op, dan is het absoluut aan te raden een persoonlijke samenvatting neer te zetten. Het kopje wat je meegeeft aan dit onderdeel is: Personal profile of Personal statement. Met dit onderdeel dien je je positie vast te zetten. In een aantal regels, maximaal vijf, geef je weer wat jou zo sterk maakt voor deze functie. Daarbij dien je goed het gevraagde in het oog te houden. Wat je hier namelijk neerzet dient in het verlengde te liggen van wat er gevraagd wordt.

Educatie

Wat je aan opleiding hebt genoten dien je net als de Nederlandse versie ook in de Engelse versie te vermelden. Je begint altijd met de laatst genoten opleiding en zo loop je het rijtje af. Het kopje wat je meegeeft aan dit onderdeel kun je omschrijven met: Education. Wat betreft de Engelse benaming van diverse scholing, het volgende:

  • Universiteit – University
  • HBO – Higher Professional Education
  • VWO – Pre-University Education
  • HAVO – Senior Secondary General Education
  • MBO – Senior Secondary Vocational Education
  • VMBO – Preparatory Secondary Vocational Education
engels cv voorbeeld

Werkervaring op je Engels CV

Wat betreft werkervaring, ook daar begin je net als in het Nederland systeem met je laatste of huidige functie. Daarna loop je het rijtje af. Het kopje wat je aan dit onderdeel meegeeft kun je omschrijven met: Professional experience.

Vaardigheden en referenties

Aan het vermelden van vaardigheden wordt er ook veel waarde gehecht. De werkgever ziet graag dat je bij bepaalde onderdelen over de noodzakelijke behendigheden beschikt. Uiteraard kan dat alles variëren afhankelijk van de functie, maar in hoofdlijnen ziet men graag wat je allemaal te zeggen hebt over:

  • Omgang met de computer – in het Engels kun je dat omschrijven met de term: Computer
  • Bekendheid met talen: Languages
  • Gevolgde cursussen: Courses

Het onderdeel vaardigheden kun je met het kopje: Skills benoemen op je Engelse curriculum vitae of resume. Eventueel mag je ook hobby’s vermelden als die gerelateerd zijn aan de vaardigheden. Wat de Engelse recruiter ook graag ziet is, dat je referenties opgeeft. Neem dit onderdeel serieus. De recruiter kan namelijk navraag doen.

Een cv in het Engels opstellen is niet hetzelfde als een Nederlandse curriculum vitae. Houd hetgeen wij hier hebben aangegeven in gedachte en verricht verder noodzakelijk onderzoek. Moeite met het opstellen van een Engelse cv? Download dan onze gratis CV voorbeeld Engels.

GRATIS CV MAKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *