Een CV is een zeer gemakkelijk en overzichtelijke manier voor een toekomstige werkgever om jouw ervaring en opleidingen te kunnen scannen. Zo kan de recruiter in één oogopslag zien of jij past binnen de functie, maar ook of je binnen het bedrijf past. Een CV opstellen is dus zeer belangrijk, dit wordt vaak onderschat waardoor men minder kans heeft op de arbeidsmarkt. Laat dus of maak zelf een perfect CV ook wel Curriculum Vitae genaamd.

Structuur

De structuur van een CV is zeer belangrijk, een ongeschreven regel is is dat mensen die net afgestudeerd zijn hun opleidingen en cursussen als eerste benoemen en daarna pas de werkervaring. Het meest recente of belangrijkste komt dus bovenaan, bij ouderen is dit de werkervaring en bij jongeren de genoten opleidingen. Als laatste benoem je bijzaken zoals bijvoorbeeld, vrijwilligerswerk of andere minder doorslaggevende zaken.

Kansen op de arbeidsmarkt

Na onderzoek is gebleken dat mensen die goed nadenken over het opstellen van hun CV, meer kansen hebben op de arbeidsmarkt. Dit komt omdat hun CV meer opvalt en dus eerder opgepakt zal worden door een HR medewerker. Ook zal een dergelijke recruiter je eerder serieus nemen omdat je CV er strak en georganiseerd uit ziet dit zegt niet alleen iets over je CV, maar ook direct iets over jou.
Zeker in deze tijd is het lastig om uitgenodigd te worden voor die ene leuke en belangrijke baan, laat staan dat je daadwerkelijk de baan zult krijgen. PerfectCV.nl helpt! Stel eenvoudig met onze cv generator een fantastisch mooi CV op en jij bent 100% gegarandeerd van die baan waar je altijd al van gedroomd had.