Voorbeeld CV voor studenten – gratis downloaden

voorbeeld cv student

Als student een leuke bijbaan zoeken of jouw eerste baan na je studie? Als student heb je meestal nog niet veel werkervaring. Een cv maken kan dan uitdagend zijn.

Het goede nieuws is dat je het gemakkelijk kunt leren met onze tips of met ons CV voorbeeld Student, dat je gratis kunt downloaden.

Pas je cv aan zodat deze aansluit op de baan

Het is niet moeilijk om als student een goed cv te maken. Mits je er even wat moeite voor doet. Maak om te beginnen een lijst met alle (bij)banen die je tot nu toe hebt gehad. Dit kan van alles zijn. Van meewerken in het aannemersbedrijf van je oom, tot kassadiensten draaien op een festival. Vrijwilliger in een bejaardenhuis, koeriersdiensten, boeken digitaliseren in de lokale bibliotheek. Schrijf alles eens op.

Kijk nu kritisch naar deze lijst. Selecteer de ervaringen die van pas kunnen komen in de (bij)baan waar je op wilt solliciteren. Ga je voor een baan in de horeca? Of wil je gaan werken als receptioniste? Vraag jezelf af: wat is de moeite waard om te vermelden?

Online CV opstellen

Zelf je cv maken?

Naar wie is het bedrijf op zoek?

Werkgevers selecteren hun werknemers niet alleen op basis van hun vaardigheden. Zij zijn ook op zoek naar iemand die in het bedrijfsprofiel past. Als student heb je al een bepaald imago, daar zul je dus extra je best voor moeten doen om dat te doorbreken.

Als jij denkt de aangewezen persoon te zijn, maar weet je niet hoe je dit overtuigend overbrengt? Het helpt om je te verdiepen in het bedrijf waarbij je solliciteert. Bekijk de website, lees de vacature tekst goed door, scroll door de Facebook pagina. Naar wie is dit bedrijf op zoek? Kun je hints ontdekken? Laat dit dan zien in je CV.

voorbeeld cv student

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Nu je je hebt verdiept in de wensen van het bedrijf kun jij je studenten cv hierop aanpassen. Maar pas op: wees wel eerlijk. Doe je niet anders voor dan je bent. Benadruk liever de vaardigheden die overeenkomen met de vacaturetekst. Benoem ze dus expliciet. Toon bijvoorbeeld overeenkomsten aan tussen jouw vaardigheden en wat er gevraagd wordt in de vacaturetekst.

De opbouw van je cv

Persoonlijke gegevens    
Initialen & Achternaam
P. Nelissen
Voornaam
Patrick
AdresPrinsenkade 1
1111AA AMSTERDAM
Telefoonnummer
016-4187472165
Mobiel06-12345678
Geboortedatum
01-01-1966
Geboorteplaats
ROTTERDAM
Nationaliteit
Nederlander
Geslacht
Man
RijbewijsB
Linkedin
nl.linkedin.com/in/pnelissen
Website
www.pnelissen.nl
Opleidingen
Aug. 2016 - HedenRotterdam
WO, Erasmus Univeristeit, Bedrijfseconomie
Aug. 2009 - Juni 2013Rotterdam
Gymnasium, Wartburg College Swaef
Werkervaring
Apr. 2018 - hedenRotterdam
Vakkenvuller, Albert Heijn, Blaak
Taken:- Voorraden bijhouden
- Klanten te woord staan
Jan. 2013 - Febr. 2015Rotterdam
Barman, Feyenoord
Taken:
- Bier tappen
- Friet & snacks bakken
Talenkennis
MoedertaalNederlands
Vloeiend:Engels, Frans
Gebrekkig:
Duits
Computerkennis
Word
Excel
Powerpoint
SPSS
CSS
Rijbewijs
B, C, D
Interesses
Voetbal
Roeien
Zeilen
Karakter
Klantvriendelijk
Doelgericht
Opgewekt
Leidinggevend

We raden je aan om ook daadwerkelijk deze volgorde aan te houden. Dit maakt je studenten cv duidelijk en overzichtelijk.

Contactgegevens

Houd je contactgegevens simpel en overzichtelijk.
De volgende gegevens moeten er altijd inzitten.
Voornaam, achternaam, telefoonnummer, emailadres en adresgegevens.

Persoonlijk statement (optioneel)

In een persoonlijk statement vertel je wie je bent en waar je naar op zoek bent. Vertel kort (niet meer dan 2 zinnen) iets over jezelf. Waarom ben jij de ideale kandidaat voor deze baan? Je vertelt hier ook dat je nog een student bent en welke studie je volgt. Houd het kort en bondig. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben een bachelor student Economie. Ik ben op zoek naar een parttime baan in sales om ervaring op te doen’.

Opleiding en diploma’s

In dit gedeelte vertel over de opleidingen die je hebt gevolgd. En eventuele diploma’s die je hebt behaald. Begin altijd met de meest recente en werk zo verder terug in de tijd. Noem de naam van de onderwijsinstelling en jaartallen. Ben je nog een student, zet dan bij jaartallen, heden. Daarmee geef je aan dat je in het heden er nog studeert.

Heb je een minor of andere aanvullende vakken gevolgd die relevant zijn voor deze vacature? Dit kun je het beste gedetailleerd omschrijven.

Zelf je cv maken?

Werkervaring als student

Als student heb je vaak niet heel veel serieuze werkervaring. Echter het kan wel ontzettend helpen wanneer je dit benoemd. Je mag hier naast betaald werk ook ingaan op vrijwilligerswerk, stages of andere plekken waar je werkervaring hebt opgedaan. Het is ook hier weer belangrijk dat je precies vermeld hoe lang en wanneer je hier gewerkt hebt. Wil je het de recruiter gemakkelijk maken? Zorg dan dat je belangrijke vaardigheden, verantwoordelijkheden en taken arceert in je cv.

Overige vaardigheden

In dit gedeelte van je cv kun je je vaardigheden noemen. Vaardigheden die je als student opgedaan hebt tijdens of naast je studie. Bijvoorbeeld computervaardigheden, ervaring met bepaalde softwareprogramma’s, talenkennis, rijbewijs B, etc.

Referenties

Het kan nooit kwaad om een referentie of twee op te geven. Hiermee lever je extra bewijs voor je inzet en prestaties in eerdere (bij)banen. Probeer bijvoorbeeld een referentie te krijgen van een docent en van een vorige werkgever. Dit is tegenwoordig erg gebruikelijk, voel je dus niet bezwaard om dit te vragen! Je kunt hier ook schrijven: ‘Referenties verkrijgbaar op aanvraag’. Maar het is beter om direct twee referenties te vermelden in je studenten cv. Zo kom je de recruiter tegemoet en lever je meteen bewijs voor je kunnen.

Nog een aantal extra tips voor jouw studenten CV!

We hebben je nu laten zien hoe je inhoudelijk een goed cv schrijft als student. We geven je graag nog een aantal extra tips:

  • Zorg ervoor dat je cv op een A4-tje past. Een recruiter wil namelijk in een oogopslag kunnen zien wat jij in huis hebt. Kom je net niet lekker uit? Probeer dan te spelen met de marges. Hiermee maak je de beschikbare ruimte op een pagina wat groter.
  • Maak korte zinnen, korte alinea’s en voorkom dat je langdradig en vaag bent. Wees dus kort en bondig. Het is geen essay!
  • Arceer je belangrijkste vaardigheden. Of maak ze vetgedrukt. Zorg er ook voor dat deze altijd up to date zijn op de moment dat je je cv verstuurt. Zorg er altijd voor dat je je belangrijkste vaardigheden kunt toelichten.
  • Voorzie ook deze voorbeelden van vetgedrukte kernwoorden. Zo benadruk je nogmaals jouw vaardigheden, ervaring of kennis. De recruiter moet je cv kunnen scannen en toch een indruk van je kunnen krijgen.
  • Gebruik geen ‘funky fonts’. Het is misschien verleidelijk om een lettertype te kiezen dat je mooi vindt. Maar ga in de eerste plaats voor duidelijk.
  • Voorkom dat je steeds dezelfde woorden gebruikt om je vaardigheden of werkervaring te omschrijven.
  • Laat iemand anders je cv controleren op spelling voordat je het document verstuurt. Vraag bijvoorbeeld een studiegenoot die in hetzelfde schuitje zit, wellicht heeft deze nog andere nuttige opmerkingen?

CV voorbeeld student

Een CV voorbeeld student is hieronder gratis te downloaden. Een perfect voorbeeld, met alle informatie die nodig is om een bijbaan te krijgen. Vervang alle dummy tekst door jouw eigen informatie. Een CV maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Het CV voorbeeld student is in Word te downloaden en aan te passen. Let wel op dat je het in PDF aanlevert aan je mogelijke werkgever.

Zelf cv maken

Zelf cv maken

student cv voorbeeld
studenten cv maken

Succes met het schrijven van je sollicitatiebrief en cv

GRATIS CV MAKEN   OF   Download CV voorbeeld in Word