Voorbeeld CV voor studenten – gratis downloaden

Als student een leuke bijbaan zoeken of jouw eerste baan na je studie? Als student heb je meestal nog niet veel werkervaring. Een cv maken kan dan uitdagend zijn.

Het goede nieuws is dat je het gemakkelijk kunt leren met onze tips of met ons Cv voorbeeld Student, dat je gratis kunt downloaden.

voorbeeld cv student

Cv voorbeeld Student?

12+ Cv voorbeelden voor een student in PDF

Een CV voorbeeld student is hieronder gratis te downloaden. Een perfect voorbeeld, met alle informatie die nodig is om een bijbaan te krijgen. Vervang alle dummy tekst door jouw eigen informatie. Een CV maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Het CV voorbeeld student is in Word te downloaden en aan te passen. Let wel op dat je het in PDF aanlevert aan je mogelijke werkgever.

Zelf cv maken

Zelf cv maken

4+ Cv Voorbeelden voor studenten in Word

De volgende cv voorbeelden voor studenten kun je gemakkelijk aanpassen met Word of een andere tekstbewerker. De opmaak is geregeld, dus het is gemakkelijk om ze eenvoudig in te vullen.

Inhoud van een cv voor een student

We raden je aan om ook daadwerkelijk deze volgorde aan te houden. Dit maakt je studenten cv duidelijk en overzichtelijk.

Contactgegevens

Houd je contactgegevens simpel en overzichtelijk.
De volgende gegevens moeten er minimaal inzitten.
Voornaam, achternaam, telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens.

Persoonlijk statement (optioneel)

In een persoonlijk statement vertel je wie je bent en waar je naar op zoek bent. Vertel kort (niet meer dan 2 zinnen) iets over jezelf. Waarom ben jij de ideale kandidaat voor deze baan? 

Je vertelt hier ook dat je nog een student bent en welke studie je volgt. Houd het kort en bondig. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben een bachelor student Economie. Ik ben op zoek naar een parttime baan in sales om ervaring op te doen’.

Cv voorbeeld voor een scholier nodig? Bekijk hier het cv voorbeeld scholier

Opleiding en diploma’s

In dit gedeelte vertel over de opleidingen die je hebt gevolgd. En eventuele diploma’s die je hebt behaald. Begin altijd met de meest recente opleiding en werk zo verder terug in de tijd. Noem de naam van de onderwijsinstelling en de jaartallen. Ben je nog een student, zet dan bij jaartallen, heden. Daarmee geef je aan dat je op dit moment nog studeert.

Heb je een minor of andere aanvullende vakken gevolgd die relevant zijn voor deze vacature? Dit kun je het beste gedetailleerd omschrijven.

Werkervaring als student

Als student heb je meestal niet veel serieuze werkervaring. Echter het kan wel ontzettend helpen wanneer je dit benoemd. Je mag hier naast betaald werk ook ingaan op vrijwilligerswerk, stages of andere plekken waar je werkervaring hebt opgedaan.

Het is ook belangrijk dat je precies vermeld hoe lang en wanneer je hier gewerkt hebt. Wil je het de recruiter gemakkelijk maken? Zorg dan dat je belangrijke vaardigheden, verantwoordelijkheden en taken arceert in je cv.

Overige vaardigheden

In dit gedeelte van je cv kun je je vaardigheden noemen. Vaardigheden die je als student opgedaan hebt tijdens of naast je studie. Bijvoorbeeld computervaardigheden, ervaring met bepaalde softwareprogramma’s, talenkennis, rijbewijs B, etc.

Referenties

Het kan nooit kwaad om een referentie of twee op te geven. Hiermee lever je extra bewijs voor je inzet en prestaties in eerdere (bij)banen. Probeer bijvoorbeeld een referentie te krijgen van een docent en van een vorige werkgever.

Dit is tegenwoordig erg gebruikelijk, voel je dus niet bezwaard om dit te vragen! Je kunt hier ook schrijven: ‘Referenties verkrijgbaar op aanvraag’. Maar het is beter om direct twee referenties te vermelden in je studenten cv. Zo kom je de recruiter tegemoet en lever je meteen bewijs voor je kunnen.

Ook wordt het steeds populairder om al je referenties te verzamelen in Linkedin. Dit is ook zeker een plek waar recruiters zullen kijken, voordat ze je aan zullen nemen.

Zelf je cv maken?

Pas je studenten cv aan zodat deze aansluit op de baan

Het is niet moeilijk om als student een goed cv te maken. Mits je er even wat moeite voor doet. Maak om te beginnen een lijst met alle (bij)banen die je tot nu toe hebt gehad. Dit kan van alles zijn.

Kijk nu kritisch naar deze lijst. Selecteer de ervaringen die van pas kunnen komen in de (bij)baan waar je op wilt solliciteren. Ga je voor een baan in de horeca? Of wil je gaan werken als receptioniste? Vraag jezelf af: wat is de moeite waard om te vermelden?

Naar wie is het bedrijf op zoek?

Werkgevers selecteren hun werknemers niet alleen op basis van hun vaardigheden. Zij zijn ook op zoek naar iemand die in het bedrijfsprofiel past. Als student heb je al een bepaald imago, daar zul je dus extra je best voor moeten doen om dat te doorbreken.

Als jij denkt de aangewezen persoon te zijn, maar weet je niet hoe je dit overtuigend overbrengt? Dan helpt het om je te verdiepen in het bedrijf waarbij je solliciteert. Bekijk de website, lees de vacature tekst goed door, scroll door de Facebook pagina. Naar wie is dit bedrijf op zoek? Kun je hints ontdekken? Laat dit dan zien in je cv.

voorbeeld cv student

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Nu je je hebt verdiept in de wensen van het bedrijf kun jij je studenten cv hierop aanpassen. Maar pas op: wees wel eerlijk. Doe je niet anders voor dan je bent. Benadruk liever de vaardigheden die overeenkomen met de vacaturetekst. Benoem ze dus expliciet. Toon bijvoorbeeld overeenkomsten aan tussen jouw vaardigheden en wat er gevraagd wordt in de vacaturetekst.

Nog een aantal extra tips voor jouw studenten CV!

We hebben je nu laten zien hoe je inhoudelijk een goed cv schrijft als student. We geven je graag nog een aantal extra tips:

  • Zorg ervoor dat je cv op een A4-tje past. Een recruiter wil namelijk in een oogopslag kunnen zien wat jij in huis hebt. Kom je net niet lekker uit? Probeer dan te spelen met de marges. Hiermee maak je de beschikbare ruimte op een pagina wat groter.
  • Maak korte zinnen, korte alinea’s en voorkom dat je langdradig en vaag bent. Wees dus kort en bondig. Het is geen essay!
  • Arceer je belangrijkste vaardigheden. Of maak ze vetgedrukt. Zorg er ook voor dat deze altijd up to date zijn op de moment dat je je cv verstuurt. Zorg er altijd voor dat je je belangrijkste vaardigheden kunt toelichten.
  • Voorzie ook deze voorbeelden van vetgedrukte kernwoorden. Zo benadruk je nogmaals jouw vaardigheden, ervaring of kennis. De recruiter moet je studenten cv kunnen scannen en toch een indruk van je kunnen krijgen.
  • Gebruik geen ‘funky fonts’. Het is misschien verleidelijk om een lettertype te kiezen dat je mooi vindt. Maar ga in de eerste plaats voor duidelijk.
  • Voorkom dat je steeds dezelfde woorden gebruikt om je vaardigheden of werkervaring te omschrijven.
  • Laat iemand anders je cv controleren op spelling voordat je het document verstuurt. Vraag bijvoorbeeld een studiegenoot die in hetzelfde schuitje zit, wellicht heeft deze nog andere nuttige opmerkingen?

Liever een algemeen cv template om te gebruiken bij andere sollicitaties?

GRATIS CV MAKEN   OF   Download CV voorbeeld in Word