Als boekhouder ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van een onderneming. Je houd je bezig met taken die nogal uiteenlopen. Van iets simpels als data invoeren tot het managen van een hele financiële afdeling. Ben jij op zoek naar een baan als boekhouder? Houd de volgende tips in gedachten bij het schrijven van je cv boekhouder.

cv boekhouder

Opleidingen / cursussen op je CV

Als boekhouder zijn er vele cursussen en opleidingen te volgen. De meest gangbare is de BKB ofwel basiskennis boekhouden. Dit is echt de basis en zeer goed wanneer je ergens als boekhouder aan de slag wil. Daarnaast zijn er nog opleidingen of cursussen Financieel assistent en BKC Basiskennis calculatie.
De bovengenoemde opleidingen en cursussen zijn niet verplicht, echter is dit wel een grote pré. Sterker nog, een werkgever zal eerder iemand nemen met een dergelijke diploma dan zonder.
Ook kun je als HBO of Universitair opgeleide aan de slag als boekhouder, bijvoorbeeld de opleiding bedrijfseconomie is dan een goede optie.

Formuleer een duidelijk carrièredoel

Een recruiter of HR medewerker heeft altijd een bepaald persoon in gedachten. Een cv wordt meestal eerst vluchtig gescand op kernwoorden die aansluiten bij dit beeld. Aan jou de taak om je cv boekhouder zó te schrijven dat de recruiter in één oogopslag kan zien wie je bent, wat je zoekt en wat je meebrengt aan ervaring. Daarom begin je altijd met een korte inleiding waarin je duidelijk formuleert wie je bent en wat je hoopt te vinden in deze baan.

Bijvoorbeeld: ‘Boekhouder met 6 jaar ervaring bij middelgrote bedrijven. Ik heb sterke organisatorische kwaliteiten, oog voor detail en een aanvullende opleiding accountancy, waarmee ik de financiële afdeling van [bedrijf X] optimaal kan ondersteunen’.

Vaardigheden: benoem ICT skills in je cv boekhouder

Je kunt er vanuit gaan dat alle sollicitanten bekend zijn met boekhoudsoftware. Er zijn echter een hoop verschillende softwareprogramma’s in gebruik. Je hebt een streepje voor wanneer je ervaring hebt met het softwareprogramma dat intern door het bedrijf wordt gebruikt. Vermeld dus met welke softwareprogramma’s je gewerkt hebt en geef aan wat je niveau is.

Voorbeeld CV boekhouder

Wanneer je met de bovenstaande handvatten nog geen perfect cv hebt kunnen maken. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om met ons CV voorbeeld boekhouder gratis te downloaden. Verwijder de woorden in de tekst die niet van toepassing voor jou zijn. Vervolgens kun je via het Word bestand ook nog deze opslaan in PDF voor een professionelere look.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word

Voorbeeld CV Boekhouder
Beoordeling CV voorbeeld
Review Date
Reviewed Item
CV voorbeeld boekhouder
Author Rating
51star1star1star1star1star