Liegen op je cv

Onwaarheden of leugens op je CV zetten is over het algemeen uit den bozen, echter zijn er nog steeds ontzettend veel mensen die zich hier schuldig aan maken. Ook hebben wij opgemerkt dat zelfs steeds meer mensen dit doen, onverstandig is onze mening en die van menig expert.

Je CV opleuken is normaliter geen probleem, je vorige functie op enkele vlakken mooier omschrijven dan dat het geweest is is doorgaans meer de regel dan een uitzondering. Dit is opzich niet erg zolang het binnen de perken blijft, zo is je vorige functie als sales medewerker omschrijven alsof dat je Sales manager bent geweest niet slim. Je zult jezelf in de vingers snijden uiteindelijk, zeker als je een sales manager tegenover je zult krijgen die kritische vragen gaat stellen. Ook kan een recruiter onderzoek naar je verleden doen, zo kan deze je vorige werkgever opbellen, om er zeker van te zijn dat je de waarheid spreekt en gesproken hebt.

Uit ervaring als adviseur is gebleken dat veel mensen door de verslechterde economische situatie toch het risico nemen, omdat ze hopeloos op zoek zijn. Banen liggen niet voor het oprapen en het is dus voor de hand liggend om te liegen op je CV. Mijn advies is doe dit niet, maar vertel een eerlijk verhaal. Vertel waar je ambities liggen, je passie en visie voor de toekomst. Zorg er ook voor dat je up to date blijft, ga desnoods een cursus of extra opleiding volgen die jou klaar stoomt voor die extra stap.