Afwasser CV voorbeeld & uitleg

cv voorbeeld afwasser

Horecagelegenheden zijn altijd wel op zoek naar hardwerkend keukenpersoneel. Een restaurant, lunchroom of hotel kan daarom altijd wel een goede afwasser gebruiken.

Wil je laten zien dat jij degene bent die ze zoeken? Schrijf een goed cv afwasser waarin je laat zien wat je waard bent. Hoe doe je dat? Volg deze stappen en je bent klaar voordat je het weet.

cv voorbeeld afwasser

De onderdelen van een cv afwasser

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je persoonlijke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren voor het maken van een cv afwasser bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Begin altijd met je contactgegevens

Start bovenaan je cv altijd met je contactgegevens. Deze bevatten: je naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats en eventueel een link naar je LinkedIn profiel. Door deze gegevens bovenaan je cv te plaatsen kan een recruiter of werkgever je gemakkelijk bereiken.

Schrijf een korte motivatie

Nu begint het inhoudelijke deel. Om te beginnen vertel je in een paar regels het belangrijkste uit jouw cv. In deze korte inleiding ga in op de volgende vragen: Wie ben je? Wat heb je deze horeca-gelegenheid te bieden? Daarnaast leg je even kort uit waarom je deze baan graag wilt. Spaar je voor een vakantie met vrienden? Of wil je geld opzij leggen voor een opleiding? Zoek je iets tijdelijks, of voor een langere periode? Laat jezelf zien, dat maakt het voor de werkgever gemakkelijker om voor jou te kiezen!

Geef een opsomming van je werkervaring

Dit gedeelte bestaat uit een opsomming van de plekken waar je eerder hebt gewerkt of stage hebt gelopen. Vertel per werkplek puntsgewijs wanneer je er hebt gewerkt en wat je taken en verantwoordelijkheden waren. Als afwasser werk je op een plek waar eten wordt bereid. Het is jouw taak om borden, glazen, bestek en pannen schoon te maken. Daarom is het een pluspunt als je kunt aantonen dat je hier ervaring mee hebt. Of dat je affiniteit hebt met een andere vorm van schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan een baan als huishoudelijke hulp of in een wasstraat. Het meeste werk wordt door een afwasmachine gedaan, dus ervaring met het bedienen van eenvoudige apparaten komt zeker ook van pas.

Benoem specifieke vaardigheden die van pas komen

Een baan als afwasser is niet voor iedereen weggelegd. Denk bijvoorbeeld aan de lange uren die je maakt, de hectiek van een keuken en de onregelmatige werktijden. En niet te vergeten: het is soms best aanpoten. Kun jij de volgende eigenschappen aanvinken? Dan is een baan als afwasser echt iets voor jou!

  • Samenwerken in een team
  • Werken onder tijdsdruk
  • Werken op een lawaaiige plek
  • Prioriteiten stellen
  • Niet snel afgeleid raken
  • Werken in een vochtige, warme ruimte
  • Uithoudingsvermogen
  • Werken tot in de late uurtjes en in het weekend

CV voorbeeld afwasser

Wil je nog gebruik maken van een CV voorbeeld afwasser, dan kun je deze hieronder downloaden. Dit is een goed idee om op basis van een voorbeeld CV, jouw eigen CV te schrijven. Aangezien je zo niet de belangrijke punten vergeet. Bij dit CV voorbeeld afwasser zitten nog wat extra punten die jouw CV uniek maken ten opzichte van een algemeen CV voorbeeld.

Al met al kost het je weinig moeite om een goed cv afwasser te schrijven. En je hebt echt een streepje voor als je solliciteert op een nieuwe baan. Niet geschoten is altijd mis, toch? Veel succes!