Cv voorbeeld steward/stewardess

cv voorbeeld steward/stewardess

Je vindt het heerlijk om mensen in de watten te leggen en je bent stapelgek op reizen. Bij het zien van een vliegtuig gaat je hart een beetje sneller kloppen. Een baan als steward of stewardess is je dan duidelijk op het lijf geschreven. Het enige wat je nog moet doen om je droom in vervulling te laten gaan is solliciteren. Om aangenomen te worden als steward of stewardess moet je (net als straks in je baan) een goede indruk achter laten. En dat doe je met een sterk cv. Ons cv voorbeeld steward/stewardess helpt je hierbij.

cv voorbeeld steward/stewardess

Wat doet een steward of een stewardess precies?

Het beroep als steward/stewardess houdt meer in dan alleen drinken inschenken voor mensen die op vakantie gaan. Jouw taak is inderdaad ervoor te zorgen dat mensen een fijne vlucht hebben, maar daarnaast zorg je er ook voor dat mensen een veilige vlucht hebben. Zo wijs je passagiers op de veiligheidsregels en weet je precies wat je moet doen in het geval van een vertraagde vlucht of een noodsituatie. Tijdens de vlucht zorg je er vooral voor dat je passagiers zich comfortabel voelen en met een goed gevoel op de eindbestemming aankomen. 

Zelf je cv maken?

Welke competenties moet je hebben als steward/stewardess?

Er is niet een specifieke opleiding die je gehad moet hebben om steward of stewardess te worden. De vliegmaatschappij zorgt ervoor dat jij de juiste training krijgt om je beroep goed uit te kunnen voeren. Maar daarvoor moet je wel uit het juiste hout gesneden zijn. 

Het spreekt voor zich dat een steward/stewardess goed met de passagiers en het andere personeel kan communiceren. Ook als je moe bent of een passagier erg vervelend tegen je doet is het zaak om vriendelijk te kunnen reageren. En er zijn meer vaardigheden die handig zijn om te hebben voor een steward of stewardess. Deze vaardigheden noemen we op een cv ‘competenties’. De belangrijkste competenties voor een steward/stewardess zijn:

  • Geduldig
  • Vriendelijk/beleefd
  • Representatief
  • Verantwoordelijk
  • Sociaal
  • Stressbestendig
  • Geen 9-5 mentaliteit

Misschien kun je zelf ook nog vaardigheden bedenken die goed van pas komen in dit dienstverlenende beroep. Hoe je deze vaardigheden precies in je cv zet kun je zien in ons cv voorbeeld steward/stewardess. 

Een cv opstellen als steward/stewardess

Er zijn drie dingen die naast je contactgegevens in ieder geval genoemd moeten worden in je cv:

  • Welke opleidingen heb je gevolgd
  • Welke ervaring heb je als technisch onderwijsassistent opgedaan
  • Wat zijn je competenties

Natuurlijk is werkervaring een grote pré bij het solliciteren. Maar heb je nou nog geen werkervaring omdat je voor het eerst solliciteert voor een baan als steward of stewardess, laat je dan niet afschrikken. Je kunt in dat geval een competentie cv opstellen. Hier lees je daar meer over

Cv voorbeeld steward/stewardess

Je weet nu ongeveer wat er inhoudelijk van je cv verwacht wordt. Het is tijd om het voorbeeld cv steward/stewardess te downloaden. Met behulp van dit voorbeeld cv kun je nu je eigen cv in elkaar gaan zetten. Gebruik het cv voorbeeld ook echt als voorbeeld en neem het niet één op één over. Jouw cv moet gaan over jezelf. 

stewardess
stewardess 1
stewardess 2
stewardess 3

Zelf cv maken

stewardess 4
stewardess 5
stewardess 6
stewardess 7
stewardess 8
stewardess 9

Zelf cv maken

stewardess 10
stewardess 11

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Tot slot nog even wat handige tips voor je sollicitatie naar de baan als steward of stewardess. 

Het eerste dat een recruiter van jou onder ogen krijgt bij je sollicitatie is je cv. Zorg dat deze er netjes uitziet. Er mogen geen spelfouten in staan en de pagina’s moeten schoon en zonder vouwen zijn. Om te voorkomen dat je je cv met spelfouten inlevert lees je hem zelf nog een paar keer door of je vraagt iemand anders het document nog even te checken. 

Lever je het document per mail in zorg dan voor een professioneel mailadres en kijk naar de opmaak van het document. Om te voorkomen dat alle letters verspringen als jouw document wordt geopend op een andere computer kun je je cv opslaan als .pdf bestand. Vergeet ook niet de bestandsnaam van het cv voorbeeld steward/stewardess te wijzigen.

Zelf je cv maken?

Om je sollicitatie echt naar grote hoogte te tillen ben je, voordat je je cv en sollicitatiebrief schrijft, kort met het contactpersoon dat bij de vacature vermeldt staat. Door het stellen van één of twee vragen over de vacature kom je er snel achter welke eigenschappen voor je toekomstige werknemer belangrijk zijn. Dit kun je mooi verwerken in je cv en brief. Dan match jij ineens heel goed met de wensen van je nieuwe baas. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.