Marketeer CV voorbeeld – Download gratis

voorbeeld cv marketeer

Als marketeer wordt er van je verwacht dat je producten of diensten in de markt zet. Maar jezelf aanprijzen blijkt het vaak een heel ander verhaal.

Ben jij een marketeer wiens cv wel eens gepolijst mag worden? Geen zorgen. Met behulp van onze tips maak je binnen handomdraai een indrukwekkend cv marketeer. Ook stellen we een CV voorbeeld marketeer ter beschikking, deze kun je onderaan gratis downloaden.

cv voorbeeld marketeer

Contactgegevens

Marketeers hebben de neiging om hun creativiteit te laten zien in hun cv. Go for it! Maar vergeet niet dat er een aantal onderdelen onmisbaar zijn. Zoals je contactgegevens. Begin hiermee, ongeacht hoe je het document verder opmaakt. Contactgegevens bevatten: je naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats en een link naar je LinkedIn profiel. Heb je een website met een portfolio? Voeg dan ook deze url toe.

Pakkende headline

Nu begint het inhoudelijke deel. Om te beginnen vertel je in een paar regels het belangrijkste uit jouw cv. In deze korte inleiding ga in op de volgende vragen: Wie ben je? Hoeveel jaren werkervaring heb je? Wat heb je het bedrijf te bieden? Daarnaast laat je kort weten waar jij zelf naar op zoek bent. Benader dit onderdeel als een content marketeer. Het laatste wat je hier wilt is een suf en droog begin van je cv. Zorg dat de lezer jouw energie voelt!

Werkervaring en skills op je cv marketeer

Pas de inhoud aan aan de werkgever

Het is ontzettend belangrijk dat jouw boodschap overkomt. Zie je cv als een soort ‘Waarom bedrijf X’ pagina op een website. Dit gedeelte moet pakkend en specifiek zijn. En vooral: gericht op de doelgroep, de lezer, jouw toekomstige werkgever. Hoe pak je dit aan? Benadruk in dit gedeelte jouw unieke kenmerken en relevante ervaringen. Wat heb jij het bedrijf te bieden? Wat maakt jou uniek?

Het is belangrijk als marketeer dat je precies weet welke zaken er spelen op jouw gebied. Is online marketing jouw vak gebied, dan dien je precies te weten wat Google doet. Wat de laatste trends zijn en hoe online marketing een rol speelt bij bedrijven. Ben jij gespecialiseerd in televisie reclames dan moet jij het televisie landschap kennen. Welke zenders zijn er hoe sluiten deze aan op jouw doelgroep. Daarnaast is het van belang dat je kunt laten zien hoe jij een verbinding kunt maken tussen al deze vormen van marketing, waarbij het een het ander versterkt.

Verkoop jezelf

Tenzij je solliciteert op een hele specifieke marketing functie, zul je als marketeer moeten voldoen aan een breed scala aan vaardigheden. Bijvoorbeeld:

  • Oog voor campagnes, prestaties en analyses
  • Multi-channel campagne management
  • Kennis van content marketing, social media marketing en videomarketing
  • Leiderschapskwaliteiten
  • Empathie
  • Digitale skills

Kwantificeer je resultaten

Het is helemaal mooi als je ook nog eens met voorbeelden kunt aantonen dat je in het verleden goed hebt gepresteerd op deze onderdelen. Kun je jouw resultaten kwantificeren? Vermeld deze dan puntsgewijs in bulletpoints. Bijvoorbeeld:

  • Een x aantal nieuwe abonnennees weten te werven.
  • Het social media bereik van bedrijf x laten groeien met 200%.
  • Het aantal aankopen via de webshop nam onder jouw leiding toe met 300%.

Door je resultaten te kwantificeren met percentages en cijfers zorg je ervoor dat je extra geloofwaardig overkomt in je cv marketeer. Laat dus letterlijk zien wat je waard bent.
Wil je liever gebruik maken van een algemeen CV voorbeeld, dan kan dat uiteraard ook.

CV voorbeeld marketeer

Onderaan deze pagina vind je een CV voorbeeld marketeer, deze bevat alles wat een modern cv nodig heeft. Het enige dat jij nog hoeft te doen is downloaden en alle reeds ingevulde tekst te veranderen. Het is in Word gemaakt, zodat je met een teksteditor gemakkelijk alles kan wijzigen. Wel is aan te raden om het document in PDF aan te leveren, bij de recruiter of werkgever. Dat ziet er het meest professioneel uit.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download CV voorbeeld in Word