Voorbeeld CV kok, download gratis & bekijk de sollicitatietips.

Een goed voorbeeld CV nodig voor jouw sollicitatie als kok? Bekijk alles wat je nodig hebt op deze pagina.

voorbeeld cv kok

Met een CV voorbeeld voor een kok kun je gemakkelijk een CV maken zonder ervaring.

Op deze pagina bespreken we hoe je voor jouw nieuwe baan of volgende baan als kok of chefkok een gericht CV kunt maken, waardoor je meer kans hebt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

voorbeeld cv kok

Middels het kopje zelf een CV schrijven kun je zelf in stappen een CV zelf schrijven en weet je wat je kunt verwachten. Erg handig als je nog niet precies weet waar je moet beginnen of wanneer je net een andere insteek wil dan het voorbeeld aangeeft.


CV voorbeelden in PDF

cv voorbeeld kok
chefkok template curriculum vitae

ZELF EEN PDF CV?

kok
kok template cv
cv chefkok
kok sjabloon cv

CV Voorbeeld Chefkok in Word

Download het voorbeeld in WordDownload

Zelf een geschikt CV maken voor jouw nieuwe baan als kok

Als kok kun je natuurlijk prima zelf een CV schrijven. Daarbij is het wel verstandig om een lijdraad aan te houden, zodat je geen onderdelen mist. Middels de volgende stappen ben jij goed op de hoogte welke stappen je moet doorlopen om als chefkok of keukenhulp een perfect CV te kunnen maken.

Beginnen

Om je te beginnen met het maken van je CV als kok, is het goed om een kleine persoonlijke introductie te schrijven.

Als chefkok bij het sterrenrestaurant Wolfslaar in Breda, ben ik verantwoordelijk geweest voor het reilen en zeilen van de keuken. Ik ben erg gestructureerd, geordend en kan goed leidinggeven aan een keukenbrigade van meer dan 20 man.

De koksopleiding

Is dit je eerste baan na je koksopleiding? Dan zul je je waarschijnlijk afvragen waar je moet beginnen. Bij het maken van je CV moet je goed letten op zaken die als meest waardevol gezien worden. Dat zal in dit geval je koksopleiding zijn en hetgeen je daar geleerd hebt. Maar ook de bijbaan(tjes) die je gehad hebt in de horeca naast je studie. Het is belangrijk om je opleiding als eerste te benoemen, zeker aangezien je nog weinig ervaring hebt.

Je bent nog jong, maar je hebt wel al goede resultaten behaald tijdens je opleiding. Benoem dan alle vaardigheden en competenties die je al hebt op je CV als kok. Vakken die je hebt afgerond die relevant zijn voor deze functie. Of certificaten die je al hebt behaald tijdens je opleiding.

maart 2005 – december 2009
Horeca academie
Koksopleiding
Den Haag;

Je werkervaring als kok

Heb je veel werkervaring in de horeca? Dan is het beste om je werkervaring bovenaan te plaatsen. Aangezien dit het belangrijkste onderdeel is van je CV. Omschrijf waar je gewerkt hebt, hoe lang en bij welke restaurants of andere horeca gelegenheden. Was je chefkok, souschef of hulp in de keuken. Heb je op hoog niveau gewerkt, bij bijvoorbeeld een Michelin sterrenrestaurant of bij een snackbar. Welke technieken gebruikte je en wat zijn de creatieve zaken die jij in een gerecht stopt.

april 2009 – juni 2013
Restaurant Wolfslaar
Chefkok
Breda;

Specifieke vaardigheden van een kok

In je cv kok moet sowieso naar voren komen dat je ervaring hebt met specifieke vaardigheden. Vaardigheden die onmisbaar zijn als kok. Of vaardigheden die jou bijzonder maken en waarmee je jezelf kunt onderscheiden van andere sollicitanten. Zo is het bijvoorbeeld altijd een pré als je kunt aantonen dat je flexibel, proactief en gemotiveerd bent. En dat je bijvoorbeeld nieuwe menu’s snel eigen kunt maken, creatief om kunt gaan met ingrediënten.

Andere eigenschappen die goed staan op je cv kok

  • Menu’s creëren
  • Werken in hoog tempo
  • Werken volgens de laatste kwaliteitsstandaarden
  • Voorraadbeheer
  • Contact onderhouden met leveranciers
  • Aansturen van een keukenteam
  • Op de hoogte van veiligheids- en hygiënevoorschriften

GRATIS CV MAKEN