Cv voorbeeld logopedist

CV voorbeeld logopedist
CV voorbeeld logopedist

Je bent je aan het oriënteren op een baan als logopedist. Je wilt bijvoorbeeld gaan werken in een zorginstelling of in het (speciaal) onderwijs. Ons cv voorbeeld logopedist helpt je bij het opstellen van een mooi curriculum vitae.

In dit artikel lees je wat een logopedist doet, welke competenties een logopedist in huis heeft en hoe een logopedist een goed cv opstelt. Je kunt gratis een cv voorbeeld logopedist downloaden.

Als laatste geven we je graag enkele sollicitatietips.

Zelf je cv maken?

Werken als logopedist

Een logopedist of logopediste is een paramedische therapeut. Het werk van een logopedist is gericht op preventie, zorg, advies, onderzoek en training. Hij of zij houdt zich bezig met de primaire mondfuncties (zoals zuigen en kauwen), het gehoor, de stem, de taal en de spraak.

Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie zoals uitspraakproblemen, stotteren en ademproblemen. Ook mensen die hun stem veel gebruiken, zoals leraren en presentatoren kunnen bij een logopedist terecht. Deze leren hen hun stem goed te gebruiken en verzorgen.

Het werk van een logopedist is afwisselend. Er wordt zowel met kinderen als met volwassenen en ouderen gewerkt. Ook wordt er met speciale doelgroepen gewerkt, zoals doven en slechthorenden en kinderen met een aangeboren taalstoornis.

Competenties

Als logopedist heb je de volgende competenties in huis:

  • Inlevingsvermogen
  • Observeren
  • Creativiteit
  • Communicatie

Op het cv voorbeeld logopedist kun je zien hoe je competenties vermeld op je cv.

Een cv maken als logopedist

Als logopedist werk je bij een zorginstelling, zoals een revalidatiecentrum, ziekenhuis of verpleeghuis. Je kunt ook met kinderen werken in het speciaal onderwijs. Enkele logopedisten werken bij een toneelopleiding of zangafdeling van conservatoria.

Wanneer je solliciteert naar een baan als logopedist stem je jouw cv af op de functie en het soort instelling waar je gaat werken.

Je laat zien:

  • welke ervaring je als logopedist hebt opgedaan;
  • met welke doelgroepen je hebt gewerkt;
  • en welke opleiding(en) je hebt gevolgd.

Daarnaast laat je zien welke aanvullende ervaring je hebt opgedaan.

Heb je bijvoorbeeld ervaring als coördinator of leidinggevende? Ervaring met administratie en/of declaratiesystemen? Weet je hoe het werken in een multidisciplinair team eraan toegaat? Etc.

Ben je net afgestudeerd en heb je nog geen werkervaring opgedaan? Dan is een goed idee om een competentie cv op te stellen. Hier lees je daar meer over.

Het is belangrijk dat je in je cv vermeldt dat je de opleiding Logopedie succesvol hebt afgerond en dat je ingeschreven staat in het kwaliteitsregister Paramedici.

Zelf je cv maken?

CV voorbeeld logopedist

Ben je klaar om aan de slag te gaan met jouw cv? Download ons cv voorbeeld voor de logopedist(e).

Gebruik het voorbeeld enkel ter inspiratie, want het is uiteraard niet de bedoeling dat je het cv letterlijk overneemt.

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Wanneer je aan het solliciteren bent naar een nieuwe baan wil je met jouw cv een goede eerste indruk maken. Zorg er dus voor dat deze netjes is opgemaakt en geen spelfouten bevat. Vergeet niet je contactgegevens te vermelden, zowel een telefoonnummer als een e-mailadres is het beste.

Stuur je jouw cv naar een recruiter? Houd dan rekening met hoe een recruiter jouw cv bekijkt.

Lees de vacaturetekst goed door en stem hier je motivatie- of sollicitatiebrief op af. Laat zien wie je bent en waarom jij een geschikte kandidaat bent voor de functie. Laat vooral zien wat jij voor de werkgever kunt betekenen. Waarom ben jij een aanwinst voor het team? Welke ervaring en vaardigheden neem je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *