Zó schrijf je een persoonlijk profiel voor je cv

Een goed persoonlijk profiel op je cv

Een belangrijk onderdeel van je cv is een persoonlijk profiel. Dit profiel is een introducerende tekst op het cv die vertelt wie jij bent. In het persoonlijke profiel highlight jij je positieve eigenschappen en werkervaring. Hoe je een goed persoonlijk profiel schrijft lees je hier.

Waar staat je persoonlijk profiel op je cv?

Laten we beginnen met wáár je een persoonlijk profiel op je cv zet. Het profiel zet je, zoals je waarschijnlijk al verwacht, bovenaan je cv. Op een duidelijke plek, want het is tenslotte een introducerende tekst.

Wat staat er in?

Een goed persoonlijk profiel op je cv

Er zijn geen strikte regels voor wat je wel en wat je niet in je persoonlijk profiel kunt zetten. Wel zijn er een aantal richtlijnen. Zo gebruik je de profieltekst altijd ter introductie en als toelichting op je cv. Het is vooral een goede manier om je persoonlijkheid te laten zien, dus maak de tekst niet te zakelijk.

In je persoonlijk profiel kun je bijvoorbeeld de volgende onderdelen opnemen:

  • Naam
  • Opleiding
  • Werkervaring
  • Goede eigenschappen
  • Wat je zoekt in je nieuwe werk
  • Wat je ambities zijn
  • Vrijetijdsbesteding (indien relevant)
  • Vrijwilligerswerk (indien relevant)

Maak de tekst niet te lang. Ongeveer vier tot zes zinnen is voldoende.

Drie voorbeelden van een goed profiel voor je cv

Het schrijven van een goed profiel voor je cv kan best lastig zijn. Heb je geen inspiratie? Pak dan eens een pen en een leeg vel papier en begin met het opschrijven van een aantal steekwoorden.

Welke ervaring, opleiding of eigenschap wil jij graag benadrukken?

Goede eigenschappen benadrukken in je profiel op je cv

Zodra de steekwoorden op papier staan kun je beginnen met het schrijven van je profieltekst. Ter ondersteuning vind je hieronder drie voorbeelden waarin steekwoorden (of korte zinnen), die de basis van de profieltekst vormen, zijn verwerkt.

Voorbeeld 1: Linda solliciteert voor een vaste baan als visagist

Gek van luxe cosmetica en volger van de laatste trends, dat ben ik in het kort. Ik ben in het bezit van een visagie diploma en heb reeds een aantal jaren ervaring opgedaan als freelance visagist. Daarnaast ben ik commercieel ingesteld, vriendelijk en representatief. Ik ben in het bezit van een rijbewijs en eigen auto. Reizen voor mijn werk vind ik geen enkel probleem.

Voorbeeld 2: Pieter is elektromonteur en op zoek naar een startersbaan

Een zelfstandige elektromonteur met een afgeronde opleiding Elektrotechniek. Ik ben servicegericht, leergierig en betrouwbaar. Bovendien ben ik in het bezit van een VCA diploma en een rijbewijs BE. Tijdens mijn opleiding heb ik ruime ervaring opgedaan in het zelfstandig installeren en onderhouden van bouwplaatsinrichtingen.

Voorbeeld 3: Jennie studeert binnenkort af en wil als logopedist aan de slag

Ik ben Jennie, een startende logopedist op zoek naar een voltijdbaan. Ik ben sociaal, betrouwbaar en loyaal. Mijn opleiding Logopedie rond ik over enkele maanden af. Ik ben iemand die van dynamiek en nieuwe uitdagingen houdt. Naast Nederlands spreek ik ook goed Engels. Ik ben een echte teamspeler, maar zelfstandig werken gaat mij ook goed af.

Cv voorbeeld - persoonlijk profiel logopedist

Meer weten over de verschillende onderdelen van een cv? Lees ook: Een foto op je cv: wel of niet? of Keywords op je cv: hoe en waarom?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.