CV voorbeeld parkeerwachter – Download Gratis

cv voorbeeld parkeerwacht

Ben je een buitenmens en heb je een goed oog voor het in goede banen leiden van verkeer, een functie als parkeerwachter is je dan op het lijf geschreven. Bij de functie van parkeerwachter gaat het er niet alleen om dat je de juiste aanwijzingen kunt geven zodat men uiteindelijk toch zijn plek van bestemming bereikt.

Er komt veel meer bij kijken. Zo moet je absoluut niet gevoelig zijn voor weersomstandigheden. Zon, regen of kou, ongeacht de situatie je zal in staat moeten zijn perfect te kunnen functioneren. Goed omgaan met mensen is ook een pre voor de baan. Mensen in het verkeer zijn nu eenmaal niet altijd goed gehumeurd en met name als er een verandering aanwezig is betreffende een vaste route.

cv parkeerwacht

De baan van parkeerwachter heb je niet zo direct binnen. Vind je leuk of niet, je zal eerst een sollicitatiebrief moeten schrijven. Daaruit moet blijken waarom jij zo geschikt bent voor de functie en wat je allemaal aan kwaliteit meebrengt. De recruiter werpt slechts een korte blik op jouw brief en daarom moet je ervoor zorgen dat je er direct uitspringt. Immers, jij zal niet de enige zijn die reageert op de functie. Naast je brief zal je ook een cv moeten opstellen. Je curriculum vitae moet in het verlengde liggen van hetgeen je aangeeft in je motivatiebrief. Serieus aan de slag gaan met je cv parkeerwachter is dan ook even belangrijk.

Persoonsgegevens

Een goede cv dient voorzien te zijn van een aantal persoonsgegevens. Je toekomstige werkgever dient namelijk te weten met wie ze te maken hebben. Het gaat hier om slechts enkele gegevens. Aan een waslijst heeft de recruiter niets en tevens kan dat leiden tot inbreuk op privacy. Het volgende is meer dan voldoende:

 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Adresgegevens
 • Telefoonnummer
 • Burgerlijke staat
 • E-mailadres

Waarom ben jij de geschikte parkeerwachter

Op je cv moet er ook een onderdeel voorkomen waar je in het kort weergeeft waarom jij de juiste kandidaat bent. Zie dit als een soort samenvatting. Een langdradig verhaal opzetten is dus geen goede zet. Ongeveer vijf regels is meer dan genoeg. Je moet de recruiter als het ware alvast prikkelen om over te gaan tot een uitnodiging. Houd er ook rekening mee dat de interviewer nog heel wat ander werk op zijn bord heeft liggen. Wat aangrijpingspunten:

 • Kan perfect functioneren in een chaotisch situatie
 • In staat orde en rust te scheppen
 • Goede kennis van verkeersregels

Specifieke eigenschappen

Je toekomstige werkgever wil ook graag zien wat je sterk maakt voor deze functie. De recruiter zal namelijk heel wat reacties binnenkrijgen. Het is daarom van belang dat jij je kwaliteiten zodanig neerzet waardoor de recruiter zonder te aarzelen zegt: deze kandidaat moeten wij uitnodigen. Belangrijk is dus hoe jij jezelf neerzet. Zo kan je aangeven dat je zeer bekend bent met bepaalde vormen van parkeren. Denk maar aan parkeren bij evenementen of in parkeergarages. Goed omgaan met agressie is ook van belang. Ongeacht de situatie, je moet altijd in staat zijn rustig en kalm te blijven. Verder kan je denken aan:

 • Goed bekend bent met de plek waar je wordt ingezet
 • In het bezit bent van verdedigingstechnieken
 • Geen moeite hebt met patrouilleren te voet
 • Nodige papierwerk kan uitvoeren

Ervaring

Je toekomstige werkgever wil ook graag zien waar jij je kwaliteiten eerder hebt ingezet. Daarnaast is genoten opleiding ook van belang. Bij het vermelden van je werkervaring dien je duidelijk aan te geven waar je hebt gewerkt en wat je daar precies deed.

Voorbeeld CV parkeerwachter

Ga je reageren op een vacature voor parkeerwachter? Stel dan een unieke sollicitatiebrief op voorzien van een mooie curriculum vitae. Vind je het moeilijk een cv op te stellen? Download dan onze gratis CV voorbeeld Parkeerwachter.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word