Sollicitatiebrief gastheer/gastvrouw

Ben je op zoek naar een leuke baan en heb je interesse in een functie van gastheer of gastvrouw?

Bij het solliciteren naar de functie van gastheer of gastvrouw is het belangrijk dat je bij je eerste indruk laat zien dat je sociaal bent ingesteld en goed met mensen kunt omgaan. Klantvriendelijkheid is één van de belangrijkste competenties die je in huis dient te hebben wanneer je een functie als host/hostess wilt uitvoeren.

Het maken van een goede eerste indruk kun je doen met een goede sollicitatiebrief, waarbij het ook belangrijk is dat je uitlegt waarom je interesse hebt in de functie en waarom je een goede toevoeging zou zijn voor het bedrijf waar je bij solliciteert.

Ook kun je de sollicitatiebrief gebruiken om eventuele werkervaring over te brengen. Bij de functie van gastheer of gastvrouw is het niet altijd belangrijk dat je in een soortgelijke functie ervaring hebt, maar wel is het belangrijk dat je uitlegt waarom de functie goed bij je past. Om je hierbij te helpen hebben we een voorbeeld brief gemaakt die zowel dient als motivatiebrief en als sollicitatiebrief. Je kunt de brief hier downloaden of hieronder kopiëren.

Gratis te kopiëren sollicitatiebrief gastheer/gastvrouw

Evelien Jansen
Herengracht 2
2222 AA Amsterdam

 

Mw. J. De Koning
De Clercqstraat 114
1052 NN Amsterdam

Amsterdam, 02-09-2018

 

Beste mevrouw De Koning,


De vacature voor [GASTHEER/GASTVROUW] bij […] zag ik online via […] en het lijkt me ontzettend leuk om deze functie bij jullie te vervullen! De reden van mijn interesse licht ik graag verder toe in deze e-mail. In de bijlage vindt u mijn curriculum vitae.

Vanwege mijn interesse in horeca en klantcontact ben ik afgelopen jaar gestart met de Hotelschool. Graag zou ik naast deze opleiding een passende functie willen uitvoeren en de functie van gastvrouw bij [BEDRIJF WAAR JE SOLLICITEERT] spreekt mij erg aan.

De afgelopen jaren heb ik naast de middelbare school gewerkt bij [HOTEL]. Hier heb ik eerst schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Later zijn mijn werkzaamheden uitgebreid; zo heb ik onder andere in het restaurant en achter de bar gewerkt, maar ook heb ik de functie van hostess uitgevoerd. In deze functie waren mijn werkzaamheden onder andere het welkom heten van gasten en het registreren van hun aankomst.

Door mijn werkervaring als gastvrouw en horecamedewerker bij [HOTEL] heb ik onder andere geleerd hoe belangrijk het is om vriendelijk en respectvol met klanten om te gaan. Ook is een representatieve, enthousiaste uitstraling belangrijk en omdat ik het erg leuk vind om met mensen te werken is dit iets wat bij mij vanzelf gaat en dus ook één van mijn sterke kanten.

In mijn functie als horecamedewerker en hostess bij […] en ook door mijn opleiding is mijn empathisch vermogen sterk ontwikkeld, hierdoor voel ik goed aan wat iemand nodig heeft en wat iemand verwacht. Daarnaast heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een zorgzaam karakter, wat goed van pas komt binnen deze functie.

Mijn enthousiasme over jullie functie van gastvrouw is erg groot. Ook denk ik dat dit een goede aanvulling is op mijn opleiding en hoop hierbij nog meer vaardigheden te kunnen ontwikkelen op gebied van hospitaliteit.

De uren die ik beschikbaar ben zijn voornamelijk in de avond- en weekenduren, maar mijn studie-uren zijn ook vrij flexibel dus ik zou graag met jullie kijken naar de mogelijkheden voor de invulling van het aantal uren van de functie als gastvrouw.

Ik hoop dat we snel kennis kunnen maken middels een persoonlijk gesprek.

 

Ik zie uw reactie graag tegemoet!

 

Met vriendelijke groet,

 

Evelien Jansen

 

Tip: Voor de functie van gastheer/gastvrouw hebben we een voorbeeld CV op onze website staan! Heb je hier ook hulp bij nodig? Kijk dan op https://www.perfectcv.nl/cv-gastvrouw-gastheer/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *