Voorbeeld CV Bloemist(e) / Bloemenbinder

cv voorbeeld bloemist
cv bloemist

Een goed CV maken als bloembinder of bloemist? Gebruik ons gratis CV voorbeeld. Deze is te downloaden in verschillende stijlen die bij jou passen. Pas deze aan en maak ga een succesvolle sollicitatie tegemoet.

Verschillende CV voorbeelden voor bloemisten en bloembinders.

Kies zelf de template die het beste bij jou past.

Zelf cv maken

ptemplate cv bloemist
Bloemist Download
template cv bloembinder
sjabloon cv bloembinder
voorbeeld cv bloemiste
voorbeeld cv bloemschikker
cv sjabloon bloemschikster

Zelf je cv maken?

Waar jij rekening mee moet houden.

Werken als bloemist (e) of bloemenbinder vergt veel creativiteit. Je dient zicht te hebben op het kunnen combineren van bloemstukken en hetzelfde geldt als het gaat om boeketten. Daarnaast zal je ook rekening moeten houden met het doel van een bestelling. Een creatie voor een trouwerij kun je helaas niet gebruiken voor een verjaardag. Naast samenstellen zal je je ook bezighouden met het bedienen van klanten ter plekke. Advies en gehoor geven aan de wensen van de klant vallen namelijk ook allemaal onder de werkzaamheden.

Heb je dus een leuke vacature gezien? Dan zul je eerst een sollicitatiebrief en CV moeten opstellen. Belangrijk is, dat je niet alleen aandacht schenkt aan je brief, maar ook aan je curriculum vitae. Hoe je een degelijke cv opstelt, dat gaan we nu bekijken.

Persoonlijke gegevens van een bloemist

Wanneer je begint met het opstellen van je cv dien je je aan een bepaalde volgorde te houden, althans een volgorde zoals die gebruikelijk is binnen Nederland. Het eerste waarmee je begint is dan ook het vermelden van de persoonlijke gegevens. Hier gaat het slechts om een aantal basisgegevens. In detail treden heeft geen zin aangezien de tijd van de recruiter beperkt is. Met de volgende gegevens maak je een goede start:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Burgerlijke staat
  • Een e-mailadres

Korte motivatie

Bij het maken van een CV voor jou als bloemist is de motivatie zeer belangrijk. Hier dien je in het kort aan te geven waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Ook hier dien je spaarzaam met het aantal zinnen om te gaan. Aan een langdradig verhaal heeft de recruiter niets. Geef in ongeveer vier tot vijf regels aan waarom men jou zou moeten kiezen. Zo kun je noemen dat je in het bezit bent van bepaalde specialisaties, dat je graag werkt met mensen en dat je goed zelfstandig kunt werken. Maar belangrijker dat je oog hebt voor detail, kennis van bloemensoorten en goed kleuren kunt combineren.

Zelf je cv maken?

Werkervaring

Waar een mogelijke werkgever of recruiter naar kijkt is je ervaring en opleiding. Begin altijd met het weergeven van je laatste werkgever en hetzelfde geldt voor je opleiding. Wat betreft ervaring zou je bijvoorbeeld kunnen aangegeven dat je de afgelopen twee jaar als bloemist / bloemenbinder bij de Bloemenhal in Naaldwijk hebt gewerkt. Naast je specialisatie in het decoreren hield je je daar ook bezig met de bestellingen.

Opleiding tot bloemist

Laat vooral je opleiding niet achterwegen. Wanneer je een MBO bloemist hebt gevolgd, dan kun je dit het beste onder opleidingen benoemen. Heb je geen diploma hiervoor behaald, laat dan vooral je werkervaring zwaarder wegen. Op je CV bloemist is het belangrijkste dat je aantoont dat je begrijpt hoe je het werk moet uitvoeren. En het geeft een extra bevestiging van je capaciteiten als bloemist.

Solliciteren als Bloemist? Schrijf dan een perfecte sollicitatiebrief en een goed curriculum vitae. Problemen met het opstellen van een cv? Download onze gratis voorbeeld CV Bloemist.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download i