Onderwijsassistent CV voorbeeld & uitleg

cv onderwijsassitent

Lijkt een baan als onderwijsassistent je wel wat? Heb je een leuke vacature gevonden waar je op wilt reageren? Maar twijfel je over wat je in je cv onderwijsassistent zult zetten? We geven je hierna een aantal tips over de vaardigheden, ervaring en andere kwaliteiten die je nodig hebt voor een goed cv onderwijsassistent.

cv onderwijsassitent

Tips voor een cv onderwijsassistent

Steeds vaker zul je als onderwijsassistent door een strenge selectieprocedure heen moeten. Dit klinkt enger dan het is. Zo’n procedure is bedoeld om erachter te komen wat jouw persoonlijke kwaliteiten zijn. Denk voor je begint met schrijven dus goed na over de vaardigheden, kwaliteiten en ervaringen die van pas kunnen komen in deze baan. Probeer deze op je cv onderwijsassistent te koppelen aan wat er gevraagd wordt in de vacature.

De opbouw van je cv

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Contactgegevens

Start bovenaan je cv altijd met je contactgegevens. Deze bevatten: je naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats en eventueel een link naar je LinkedIn profiel. Door deze gegevens bovenaan je cv te plaatsen kan een recruiter of werkgever je gemakkelijk bereiken.

Korte inleiding: laat zien wie je bent!

Nu begint het inhoudelijke deel. Allereerst vertel je in een paar regels het belangrijkste uit jouw cv. In deze korte inleiding ga in op de volgende vragen: Wie ben je? Hoeveel jaren werkervaring heb je? Wat heb je het bedrijf te bieden? Daarnaast laat je kort weten waar jij zelf naar op zoek bent.

Welke (werk)ervaring noem in je cv onderwijsassistent?

Ga eerst eens voor jezelf na hoe je het beste kunt laten zien dat je geschikt bent voor deze baan. Welke banen die je eerder had zijn relevant voor degene waar je nu op solliciteert? Het mooiste zijn natuurlijk de banen waarin je les hebt gegeven of tijd hebt doorgebracht met kinderen. Misschien ben je wel groepsleider geweest bij de scouting? Of heb je als vrijwilliger kleine kinderen voorgelezen in allochtone gezinnen? Probeer te bedenken hoe jij jouw ervaringen uit het verleden kunt toepassen in deze baan. Denk breed!

Opleiding nodig?

Er zijn meerdere wegen die leiden naar een baan als onderwijsassistent. Een achtergrond als pedagogisch medewerker of ervaring met in de buitenschoolse opvang zijn vaak een pré. Meestal staan deze eisen in de vacaturetekst. Is dat niet het geval? Neem dan even contact op met de onderwijsinstelling. Zij kunnen je vertellen of er specifieke kwalificaties zijn voor deze baan.

Welke vaardigheden zijn belangrijk op je cv onderwijsassistent?

Dit is afhankelijk van waar de school naar op zoek is. Lees de vacaturetekst dus zorgvuldig door. Komt dit niet duidelijk in de vacaturetekst naar voren? Bel dan desnoods met de school en vraag naar hun ideale profiel. Probeer daarna je cv onderwijsassistent zo te schrijven dat de vaardigheden die je noemt relevant zijn voor deze specifieke vacature.

Voorbeelden van belangrijke vaardigheden:

  • Lees-, schrijf- en rekenvaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden
  • Affiniteit met kinderen
  • Plannen
  • Orde handhaven
  • Voor een groep kunnen staan
  • Omgaan met moeilijk gedrag
  • Flexibiliteit
  • Creativiteit

Een goed cv onderwijsassistent ziet er verzorgd uit. Dus, wees relevant, maak geen spelfouten en zorg dat je cv grammaticaal klopt. Twijfel je toch nog? Laat dan iemand anders je cv checken voor je hem verstuurt! Veel succes met solliciteren!