Cassiere CV voorbeeld & uitleg

cassiere cv

Is het jou ook opgevallen dat supermarkten bijna altijd wel op zoek zijn naar nieuwe cassieres? Er wordt aan de lopende band gezocht naar betrouwbaar en verantwoordelijk personeel.

Wil je graag solliciteren op een baan als cassiere? Dan is een goed cv een must. We geven je graag een aantal tips voor het schrijven van een cv, daarnaast kun je gratis ons voorbeeld cv cassiere downloaden.

voorbeeld cv cassiere

De belangrijkste elementen

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Schrijf een korte motivatie

Begin je cv met een korte inleiding. Hierin vertel je in een paar zinnen wat jouw kernkwaliteiten zijn, wat je meebrengt aan werkervaring en waarom je graag in deze supermarkt wilt werken. Zorg ervoor dat je de juiste woorden gebruikt om invulling te geven aan deze inleiding. Woorden die de aandacht trekken van de recruiter. Bijvoorbeeld: “Hoofdcassière met 7 jaar ervaring, gespecialiseerd in klantenservice. Daarnaast heb ik veel ervaring met het tellen van kassa’s en draag ik graag mijn steentje bij aan het bevoorraden van een winkel”.

Werkervaring op je cv cassiere

Dit gedeelte bestaat uit een opsomming van de plekken waar je eerder hebt gewerkt of stage hebt gelopen. Vertel per werkplek puntsgewijs wanneer je er hebt gewerkt en wat je taken en verantwoordelijkheden waren. Daarnaast is het belangrijk om de juiste woorden te gebruiken bij het omschrijven van je werkervaring. Werkwoorden die belangrijk zijn om te gebruiken in je cv cassiere zijn:

 • Oplossen
 • Assisteren
 • Berekenen
 • Inpakken
 • Samenwerken
 • Tellen
 • Aanbevelen

Heb je hier nog geen ervaring mee? Dat geeft niet? Schrijf in dat geval dat je snel nieuwe dingen leert. Of dat je er voor open staat om een korte training te volgen. Op die manier laat je zien dat je toch een aantrekkelijke kandidaat bent.

Benoem je opleidingen

Een baan als cassiere is erg populair onder scholieren en studenten. Maar vaak heb je dan nog geen werkervaring. Toch valt er genoeg over jezelf te vertellen waar een recruiter wat mee kan.
Vertel daarom welke opleiding je volgt en hebt gevolgd. Vooral als je op wat voor manier dan ook vaardigheden uit je opleiding kunt koppelen aan een baan als cassiere.

Vertel waar je goed in bent

Heb je geen werkervaring als caissière, maar heb je wel een baan gehad waarin je bepaalde dingen hebt geleerd die eventueel van pas komen? Vertel hier kort wat over en probeer een link te maken met taken uit de vacaturetekst. Bijvoorbeeld:

 • Rekenen
 • Werken in teamverband
 • Werken met een kassasysteem
 • Klanten te woord staan
 • Je geduld bewaren
 • Onregelmatige uren draaien

Met behulp van deze tips lukt het jou gegarandeerd om een cv cassiere te maken. Wees vooral jezelf en wie weet pas jij wel in het plaatje van de recruiter. Je kunt ook een algemeen CV voorbeeld gebruiken voor andere beroepen, als je er nog niet zeker van bent wat je zou willen worden.

CV voorbeeld cassiere

Wil je een cv voorbeeld cassiere gebruiken om je CV te maken? Hieronder hebben we een voorbeeld cv cassiere ter beschikking gesteld, deze kun je downloaden door op de link te klikken. Deze is geschreven in Word, je kunt dus gemakkelijk zelf alle velden aanpassen. Zodat deze toegespitst is naar jouw persoonlijke voorkeuren. Het design is neutraal en zorgt ervoor dat de focus vooral ligt op jou. Daarnaast is het ook mogelijk om online een CV te maken, je kunt zelf je eigen profiel aanmaken. Ook is het mogelijk om je CV bij te houden en aan te vullen voor je volgende baan.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download CV voorbeeld in Word