CV voorbeeld oppasser – Download Gratis

cv oppasser

Invulling geven aan de functie van oppasser vereist een aantal specifieke kwaliteiten. Je dient bijvoorbeeld met kinderen om te gaan en dat vereist een geheel andere aanpak dan wanneer je met volwassenen omgaat. Geduld en inlevingsvermogen dient aanwezig te zijn en daarnaast moet je je goed kunnen houden aan afspraken.

Als oppasser moet jij je namelijk aanpassen aan de wensen van degene bij wie je gaat oppassen. Zo zullen regels met betrekking tot de opvoeding verschillen. Elk gezin heeft namelijk een eigen manier van aanpak en daar moet jij mee kunnen leven. Ook zal je je dienen te houden aan huishoudelijke regels, denk maar aan niet roken of niet telefoneren tijdens het oppassen. Daarnaast zal je bepaalde taken moeten uitvoeren, bijvoorbeeld het eten klaarmaken en afwassen.

cv voorbeeld oppasser

Zie je ergens een vacature staan voor oppasser, om de baan binnen te halen zal je eerst een mooie sollicitatiebrief moeten schrijven. Even snel iets op papier zetten en denken dat de klus daarmee geklaard is, is helaas niet de realiteit. Je dient de nodige aandacht aan je motivering te schenken zodat goed naar voren komt dat jij de geschikte kandidaat voor de functie bent. Waarom? Omdat er waarschijnlijk meerdere kandidaten zijn die reageren op de vacature. Met alleen je motivatiebrief ben je er nog niet. Je dient het geheel te voorzien van een curriculum vitae. Met je cv ondersteun je je sollicitatiebrief en daarom is het ook een zeer belangrijk onderdeel binnen de gehele sollicitatieprocedure.

Met wie hebben we te maken

Je cv dien je te beginnen met het vermelden van een aantal persoonlijke gegevens. Je toekomstige werkgever wil namelijk graag weten met wie ze te maken hebben. Het gaat erom dat je basisgegevens vermeldt. Een uitgebreid verhaal hier gaan neerzetten heeft absoluut geen zin en is ook niet de bedoeling. Met de volgende gegevens maak je een goede start:

 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum
 • Adresgegevens
 • Telefoonnummer
 • Burgerlijke staat
 • E-mailadres

Waarom wil je als oppasser aan de slag

Het onderdeel na vermelding van de persoonlijke gegevens dient een korte opsomming te zijn dat gaat over je geschiktheid als oppasser. Wat je hier weergeeft is een korte opsomming omtrent je geschiktheid. Maximaal vijf regels is voldoende. Je moet er rekening mee houden dat degene die je aanneemt, niet over al te veel tijd beschikt om uitvoerig elke reactie door te gaan nemen. Als oppas dien je bijvoorbeeld een betrouwbaar persoon te zijn. Daarnaast moet je flexibel zijn en goed op situaties kunnen inspelen. Je zou verder kunnen denken aan:

 • Bent creatief
 • Vriendelijk in omgang
 • Ruime ervaring

Wat maakt je zo uniek

Een oppasser dient te beschikken over bepaalde specifieke kwaliteiten. Op je cv dien je je sterke kanten daarom apart te vermelden. Zo is het belangrijk dat je bij de functie als oppasser goed kunt luisteren. Dat je je houdt aan afspraken en dat je vrolijk en actief bent. Nog wat aangrijpingspunten:

 • Geduldig
 • Positief ingesteld
 • Werkt graag met kinderen

Werkervaring oppasser

Vaak zal aanwezige ervaring je een voorsprong geven bij een sollicitatie als oppas. Wat betreft opleiding, dat telt iets minder zwaar mee. Natuurlijk is dat altijd meegenomen, maar echt een eis is dat niet. Als je het over je ervaring hebt, geef dan aan waar je hebt gewerkt en wat je allemaal hebt gedaan. Zo zou je kunnen aangeven dat je via Care.com twee jaar lang als kinderoppas hebt gewerkt waarbij de taken waren om kinderen te brengen naar en te halen van school en daarna zorgen voor het eten en vermaak.

Reageer je op een vacature voor oppasser? Schrijf dan een perfecte sollicitatiebrief voorzien van een goed uitgewerkte curriculum vitae. Vind je het opstellen van een cv een probleem? Download dan onze gratis CV voorbeeld Oppasser.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word