Verzorgende-IG CV voorbeeld & uitleg

cv verzorgende ig

Er is steeds meer vraag naar personeel in de zorg. Als verzorgende-IG help je mensen met hun dagelijkse behoeften en geeft ze emotionele steun. Ben jij op zoek naar een baan in de individuele zorg, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis? Lees dan de volgende tips over het maken van een cv verzorgende-IG.

cv verzorgende ig

De opbouw van jouw cv verzorgende-IG

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Begin met een korte introductie

Een cv is ervoor bedoeld om een toekomstige werkgever een reden te geven om jouw sollicitatiebrief te lezen. Je cv verzorgende IG bestaat voornamelijk uit een opsomming van werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Geef alvast een persoonlijk tintje mee in een introductie. Hierin vertel je een paar regels kort wat je aanspreekt in de functie, wat je ambities zijn en wat je te bieden hebt.

Het belangrijkste: je licenties en opleidingen

Het aller, allerbelangrijkste bij het solliciteren op een baan als verzorgende zijn je bevoegdheden. Wat mag jij wel en niet als verzorgende? Heb je licenties om met een specifieke doelgroep te werken? Laat deze informatie dan duidelijk terugkomen op je cv verzorgende IG. En welke diploma’s heb jij op zak? Benoem deze ook weer puntsgewijs, inclusief start- en einddatum.

Werkervaring

Dit gedeelte bestaat uit een opsomming van de plekken waar je eerder hebt gewerkt of stage hebt gelopen. Vertel per werkplek puntsgewijs wanneer je er hebt gewerkt en wat je taken en verantwoordelijkheden waren. Leg uit wat voor zorg je hebt verleend, of je in teamverband of alleen werkte en wat je er geleerd hebt. Heb je met een bepaald computersysteem gewerkt? Vergeet dit dan niet te vermelden.

Benoem jouw bijzondere vaardigheden

Als verzorgende kom je met veel verschillende mensen in aanraking. Mensen met verschillende leeftijden of culturele achtergronden. Deze mensen kennen specifieke behoeftes. En het is jouw taak om aan te tonen dat je hiermee uit de voeten kunt. Wees daarom erg gedetailleerd bij het omschrijven van je vaardigheden m.b.t. een bepaalde doelgroep. Bijvoorbeeld dat je weet hoe je om moet gaan met autistische kinderen, gehandicapte ouderen of mensen met MS. Probeer ook aan te tonen dat je verantwoordelijkheid kunt nemen, dat je eerlijkheid hoog in het vaandel hebt staan en dat je je mannetje kunt staan. Deze eigenschappen zijn belangrijk in een baan als verzorgende.

Veel succes met het schrijven van je cv verzorgende-IG.

Nog op zoek naar andere type CV nodig, bekijk alle cv voorbeelden.