Voorbeeld CV leerkracht, uitleg en tips. Zodat jij een perfect CV hebt.

cv leraar

Wanneer je gaat solliciteren op een baan als docent of docente in het onderwijs, dan zul je een professioneel CV nodig hebben.

Vooral als leerkracht kun je daar niet omheen. Als leerkracht bezit je een hoop kennis en kunde om dit zelf te kunnen maken, echter geven wij je nog wat extra handvatten om dit proces te vergemakkelijken.

Je kunt namelijk op deze pagina zelf in een aantal simpele stappen je CV schrijven voor je nieuwe baan als docente. Echter kun je ook onze CV voorbeelden gebruiken in zowel PDF als in Word.

cv leerkracht

CV voorbeelden leerkracht/leerkracht in PDF

template cv leerkracht
cv leraar

PDF CV AANPASSEN?

sjabloon cv lerares
cv professioneel
cv voorbeeld leerkracht PDF
leraar curriculum vitae

Voorbeeld in Word

CV voorbeeld leraar WordDownload

Als leraar mijn eigen CV schrijven in 4 stappen

Nu je zelf van plan bent een CV te gaan schrijven voor je nieuwe baan als docent, geven wij je wat extra tips mee.

Zodat je een professioneel CV hebt aan het eind.

Contactgegevens

De contactgegevens komen altijd bovenaan het CV van een leraar te staan. Let vooral op de volgende onderdelen. Naam, adres, email, linkedin profiel en telefoonnummer.

Bij een leraar of lerares zal een goede foto van jezelf een grote pré kunnen zijn. Alles draait om persoonlijkheid op een school. Jouw voorkomen is dus zeer belangrijk bij het uitkiezen van een geschikte kandidaat.

Evelien Ter Heide
Schoollaan 1
1234 AB Veldhoven
Nederland

evelienth@mail.nl
06-15425374
linkedin.nl/evelien

Open met een sterke inleiding

Het is verstandig om inleiding te schrijven op je CV lerares. Zo laat je zien wie je bent en wat voor een persoonlijkheid er in huis gehaald wordt.

Houdt je inleiding of persoonlijke verhaal kort, niet meer dan 5 regels is de strekking. Een recruiter die 20 CV’s te zien krijgt, zal nooit alle inleidingen gaan lezen. Maar wel als deze niet te lang zijn.

Definieer je werkervaring

Op een CV van een lerares of leraar zie je vaak een eenzijdig werkervaring. Zo zal een leraar of lerares niet vaak gewerkt hebben bij een commerciële instelling.

Heb je bijvoorbeeld werkervaring die eruit springt, dus werkervaring dat niet het gebruikelijke is. Dan wordt dit gezien als een voordeel en zul je eerder uitgenodigd worden. Zo kan het zijn dat je ervaring hebt met werken met kinderen met een beperking. Hoe ging jij daarmee om?

Houdt dit onderdeel kort en krachtig. Benoem in ieder geval de naam van de instelling, jouw functie en de tijd dat je er gewerkt hebt. De omschrijving kan wel een goed inzicht geven van jouw werkzaamheden.

De nadruk op het CV van een docent of docente ligt op wat je in een vorige baan hebt bereikt. Het liefst druk je dit uit in getallen. Bijvoorbeeld: In deze baan heb ik ervoor gezorgd dat alle studenten de lesstof goed hebben begrepen. Zelfs degenen die moeite hadden met dit vak zijn uiteindelijk geslaagd. De eindcijfers waren uiteindelijk 16% hoger dan in voorgaande jaren.

Vermeld opleidingen en certificaten

Jouw opleiding is ontzettend belangrijk, dit is namelijk hetgeen waarvoor jij aangenomen zult gaan worden. Vooral in het onderwijs zal er extra gekeken worden naar jouw opleidingen en behaalde certificaten.

Besteed hier dus voldoende aandacht aan. Houdt het kort, maar omschrijf vooral je genoten opleiding, start datum en eind datum en aan welke Hogeschool of Universiteit jij deze opleiding gevolgd hebt.

Benoem je (technische) vaardigheden

In het laatste gedeelte van het cv schrijf je over je belangrijkste vaardigheden als docent. Een moderne docent moet meer kunnen dan alleen lesgeven in zijn of haar vak. Ook is het belangrijk dat je overweg kunt met de nieuwste technologieën. Zoals een laptop, tablet of belangrijke online programma’s en software. Je doet er goed aan om deze skills te vermelden.

Gebruik de volgende werkwoorden voor leraren

In je cv leerkracht wil je naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van de onderwijsinstelling waar je solliciteert. Een manier om dit te doen is door bepaalde woorden te gebruiken die passen bij de functie. Lees de vacaturetekst altijd goed door. Hier staan vaak aanwijzingen in. Kom je er niet uit? probeer dan de volgende woorden eens:

  • Toetsen
  • Doceren
  • Motiveren
  • Aanmoedigen
  • Ontwikkelen
  • Begeleiden
  • Uitleggen
  • Toetsen

Op zoek naar CV’s voor andere beroepen?