Cv maken als Verpleegkundige + voorbeeld in PDF & Word

Wil jij een perfect cv maken voor jouw sollicitatie als verpleegkundige?

Het kan lastig zijn om vanuit een niks een cv te maken. Daarom hebben we een cv voorbeeld voor een verpleegkundige gemaakt, zodat je een mooie indeling en opmaak hebt om mee te beginnen.

Met de volgende cv voorbeelden weet je zeker dat je een cv hebt waarmee je voor de dag kunt komen en dus meer kans maakt op de baan als verpleegkundige.

curriculum vitae verpleegkundige

Hoe maak je een cv voor een Verpleegkundige rol?

Bij het maken van een cv voor je nieuwe baan als verpleegkundige moet je er rekening mee houden dat je je cv voor verschillende instellingen maakt.

Zo is het dus niet de bedoeling dat je één cv maakt en dan klaar bent voor alle sollicitaties. Je cv aanpassen op de vacature is het belangrijkste.

Persoonlijk statement

Vertel je toekomstige werkgever even kort wat over jezelf. Wat je aanspreekt in de vacature en wat je in deze functie hoopt te vinden. Pas jouw persoonlijke statement altijd aan aan de gevonden vacature.

Zorg er dus voor dat jouw persoonlijke statement iets zegt over jou. Maar probeer hier wel een twist aan te geven door indirect te refereren aan de vacature. Zo sluit jouw cv hierdoor beter aan bij het gevraagde functieprofiel.

Werkervaring

Begin altijd met je meest recente werkervaring. Noem de functieomschrijving, de organisatie en de periode waarin je hier hebt gewerkt. Vertel daarna kort, in een korte opsomming, welke taken en verantwoordelijkheden je had.

Soms kan het nuttig zijn om ook een bepaalde werkervaring te noemen die op het eerste oog niet zo veel met verpleging te maken heeft, maar waarin je bijvoorbeeld belangrijke ervaringen hebt opgedaan die van pas komen in deze specifieke functie. In het Cv voorbeeld verpleegkundige, vind je alvast een aantal voorbeelden.

Aangezien stages bij een functie als verpleegkundige zo belangrijk zijn moet je die vooral niet vergeten.

Heb je bijvoorbeeld een baan of bijbaan gehad voordat je verpleegkundige werd? Zoals bijvoorbeeld thuiszorghulp of verzorgende-IG dan mogen deze ook zeker niet ontbreken op je Cv.

Vaardigheden

Maak een lijstje met bulletpoints waarin je vier of vijf belangrijke vaardigheden of kwaliteiten van jezelf opnoemt. Heb je bijvoorbeeld goede sociale vaardigheden? Ben je precies of vind je hygiëne belangrijk? Zorg er ook hier weer voor dat je eigenschappen noemt die relevant zijn voor de functie als verpleegkundige.

Weet je zo 1-2-3 niet welke eigenschappen je hier kunt noemen? Zoek dan eens op internet naar eigenschappen en vaardigheden van een verpleegkundige en laat je hierdoor inspireren!

Opleidingen

Begin met de meest recente opleiding, dat zal waarschijnlijk de opleiding tot verpleegkundige geweest zijn. Vertel kort wat over de opleiding, het opleidingsinstituut en welke richting jij gekozen hebt. Heb je HBO verpleegkunde gestudeerd of MBO, daar wordt steeds strenger onderscheid in gemaakt. Ben je zeer uitmuntend geweest tijdens je opleiding? Laat dan weten waar jij in uitblonk.

Ben je net afgestudeerd, dan is het slim om eerst je gevolgde opleidingen te benoemen. Deze zijn meestal relevanter dan je werkervaring.

Relevante trainingen

Noem alle professionele trainingen die je hebt gevolgd om beter te worden als verpleegkundige. Denk ook aan een aanvullende cursus met bepaalde EPD software die in de zorg veel wordt gebruikt. Of aanvullende scholing voor het omgaan met ouderen, kinderen of een bepaald ziektebeeld.

Aanvullende informatie

Voeg ook kort wat toe over je belangrijkste hobby’s en interesses. Je mag hier best verrassend uit de hoek komen. Hoe meer de recruiter te weten komt over jou als persoon, des te beter is hij in staat om jou uit de stapel brieven te selecteren. Het is gebruikelijk om hieraan toe te voegen welke talen je spreekt, of je een rijbewijs hebt en of je verstand hebt van bepaalde computerprogramma’s die worden gebruikt in de zorg.

Cv voorbeelden voor verpleegkundigen in PDF

voorbeeld

Creatief Download

cv voorbeeld verpleegkundige

Uitgebreid Download

voorbeeld cv

Standaard Download

voorbeeld pdf

Modern Download

Zelf cv maken

online voorbeeld cv verpleegkundige

Overzichtelijk Download

origineel pdf voorbeeld cv verpleegkundige

Origineel Download

klassiek voorbeeld cv verpleegkundige

Klassiek Download

grijs voorbeeld cv verpleegkundige

Grijs Download

rood voorbeeld cv verpleegkundige

Rood Download

pragmatisch voorbeeld cv verpleegkundige

Pragmatisch Download

Zelf cv maken

eenvoudig voorbeeld cv verpleegkundige

Eenvoudig Download

strak voorbeeld cv verpleegkundige

Strak Download

cv voorbeeld verpleegkundige 2
verpleegkundige 3
zuster cv voorbeeld
duidelijk cv verpleegkundige
cv voorbeeld PDF verpleegkundige 4
verpleegkundige PDF

Zelf cv maken

Cv voorbeeld verpleegkundige in Word

Voorbeeld in Word

De layout van je cv verpleegkundige

Het is erg belangrijk om structuur aan te brengen in je cv. Een goede structuur maakt je cv gemakkelijk leesbaar voor een recruiter, zodat deze snel kan vinden waar hij/zij naar op zoek is. Een voorbeeld layout:

Zelf je cv maken?

werkervaring op je cv verpleegkundige

Maak een basis cv verpleegkundige

Een cv is een afspiegeling van jouw vaardigheden en werkervaring. Zorg dat je een basis cv maakt. Dit is een cv waar je al je vaardigheden en werkervaring in opneemt. Deze kun je dan telkens wanneer je solliciteert aanpassen op de vacature. Wat moet er sowieso in je basis cv verpleegkundige staan?

  • Een lijst van plekken waar je tot nu toe als verpleegkundige hebt gewerkt
  • Een lijst met opleidingen en trainingen die je hebt gevolgd
  • Alle kernkwaliteiten die van pas komen als verpleegkundige
  • Jouw belangrijkste opvattingen over verpleging en ziekenverzorging

CV voorbeeld verpleegkundige

De makkelijkste manier om jouw in één keer perfect te hebben is middels het gratis te downloaden, voorbeeld CV verpleegkundige. Hiermee kun je aan de hand van een voorbeeld dat door ons ontwikkeld is, de velden aanpassen die voor jou van toepassing zijn. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de layout, design, tekst opmaak of andere zaken. Jij kunt je volledig focussen op de inhoud. Het voorbeeld cv verpleegkundige kun je hieronder gratis downloaden.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word

Ben je nog op zoek naar een leuke baan als verpleegkundige?

Op Ziekenhuis.nl vind je alle ziekenhuizen uit de omgeving waar je kunt solliciteren.
Bij zie je welke verzorgingshuizen en verpleeghuizen er bij jou in de buurt zijn.