CV voorbeeld serveerster nodig? Bekijk hoe je een perfect CV maakt.

cv serveerster

Beleef je er plezier aan wanneer je je onder de mensen bevindt en komt daar een schepje bovenop als je nog eens als serveerster kunt werken, reageren op een dusdanige functie is dan helemaal geen verkeerde beslissing.

In de hoedanigheid van serveerster krijg je vele taken toegewezen. Zo zal je niet alleen bestellingen noteren, je zult de gasten ook moeten voorzien van drankjes en gerechten. Het is dus belangrijk dat je behendig bent en tevens sociaal ingesteld.

cv serveerster

Ook niet te vergeten, je moet in staat zijn om goed overzicht te houden. Een baan als serveerster kan voor flink wat stress zorgen. Denk maar aan piektijden. In dat soort situaties is het belangrijk dat je optimaal kunt functioneren zonder dat je fouten maakt en altijd vriendelijk blijft.

De keus is ook groot als het gaat om de plek waar je wilt werken. Zo kun je ervoor kiezen om in een restaurant te werken, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een strandtent of een gezellig café in de binnenstad. Waar je ook voor kiest, in eerste instantie zal je een goede sollicitatiebrief moeten schrijven en dan zodanig dat er een uitnodiging volgt. Maar dat is niet alles, om het tot een uitnodiging te laten komen dient je brief ook voorzien te zijn van een goed uitgewerkte cv. En daar gaan we nu de aandacht aan schenken.

Je persoonlijke informatie

Op je curriculum vitae dienen een aantal onderdelen voor te komen. In Nederland werken we met een bepaalde standaard en daardoor dient het eerste onderdeel altijd te gaan over de persoonlijke gegevens. Het gaat hier om slechts een aantal relevante gegevens. In detail treden heeft geen zin want de recruiter heeft helaas niet alle tijd van de wereld. Naast voor- en achternaam zijn de volgende gegevens voldoende:

  • Geboortedatum
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Burgerlijke staat
  • Een e-mailadres

Korte motivatie

Op je cv moet je ook in het kort aangeven waarom jij zo geschikt bent voor de functie als serveerster. Het gaat er dus om dat je in ongeveer vier tot vijf regels aangeeft wat zo positief aan je is. Wijk dus niet af en beperk je tot de kern. Zoals eerder aangegeven, de tijd van de recruiter is beperkt en een langdradig verhaal werkt averechts. Je zou bijvoorbeeld kunnen noteren dat je zeer goed met mensen kunt omgaan. Geef bijvoorbeeld ook aan dat je goed thuis bent in de wereld van spijzen en dranken en dat je oog hebt voor het dekken van tafels en het inrichten van eetplekken. Geef ook aan op wat voor wijze je een toegevoegde waarde vormt voor de organisatie. Het gaat erom dat de recruiter een positief beeld van je krijgt.

Sterke kanten

Je toekomstige werkgever wil ook graag zien wat je sterke kanten zijn. Uiteindelijk kom je in een omgeving te werken waar er flink wat van je wordt verwacht. Zo kun je aangeven dat je absoluut geen probleem hebt om in een hoog tempo te werken als serveerster. Dat je vriendelijk van aard bent en mensen graag helpt en bedient. Ook dat het goed zit met de stressbestendigheid en dat je bijvoorbeeld over leidinggevende capaciteiten beschikt.

Ervaring als serveerster

Ervaring speelt ook een rol bij het werk als serveerster. De recruiter wil dan ook graag zien waar je eerder hebt gewerkt. Zo kun je aangeven dat je als student in de periode januari 2017 tot juni 2017 bij de Makro in het restaurant hebt gewerkt waar je voornamelijk in de spoelkeuken stond. Heb je een bepaalde opleiding, noteer ook dat. Begin zowel bij ervaring als opleiding met het meest recente.

Reageren op een baan als serveerster? Stel een goede sollicitatiebrief op met een perfect uitgewerkte curriculum vitae. Gaat het opstellen van een cv moeizaam? Download dan onze gratis CV serveerster.
cv-voorbeeld-serveerster