Voorbeeld CV Koerier, uitleg en tips van dé expert

cv koerier

Als koerier transporteer je goederen of documenten van de ene plek naar de andere. Wil je graag een baan als koerier? Zorg dan dat je cv koerier relevante informatie bevat voor deze specifieke baan.
Hieronder hebben we een aantal goede tips, uitleg en een voorbeeld CV koerier gemaakt. Zodat jij je sollicitatie succesvol laat verlopen.

voorbeeld cv koerier

Wat is de opbouw van je cv koerier?

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Zelf je cv maken?

Korte opening

Begin je cv koerier met een korte alinea waarin je jezelf presenteert. Vertel eerst even kort wie je bent, wat je het bedrijf kunt brengen en/of hoe je jezelf hoopt te ontwikkelen in deze baan. Gebruik sterke bijvoeglijke naamwoorden en noem een aantal kernwoorden die jou omschrijven.

Relevante werkervaring

Vertel daarna over je eventuele werkervaring op in deze sector. Heb je eerder gewerkt als koerier dan komt dat uiteraard van pas. Maar denk ook aan een baan als chauffeur. Of je bijbaan in de kroeg. Daarvoor moet je ook stressbestendig zijn, toch? Met een beetje creativiteit kun je veel ervaringen relevant maken voor deze baan.

Opleiding

Om te kunnen werken als koerier hoef je over het algemeen geen speciale opleiding te hebben gevolgd. Toch doe je er goed aan om dit onderdeel mee te nemen in je cv koerier. Je opleiding zegt vaak wat over jouw persoonlijke interesses. Dit helpt de werkgever een beeld van jou te vormen. Hoe duidelijker het beeld, des te makkelijker is hij in staat om geïnteresseerd te raken in jou.

Jouw unieke vaardigheden

In het volgende onderdeel neem je jouw specifieke vaardigheden op die van pas komen in deze baan, zoals uiteraard je rijbewijs. Ook klantvriendelijkheid, flexibiliteit en lichamelijke conditie zijn belangrijke vaardigheden voor een koerier. Kun je zelf nog aanvullende persoonlijke eigenschappen bedenken die je kunt gebruiken in deze functie? Dan is het goed om deze te vermelden in je cv koerier. Hoe creatiever en persoonlijker je bent, hoe beter. Een recruiter krijgt daardoor sneller een beeld van jou unieke kwaliteiten.

Welke kernwoorden / -vaardigheden gebruiken in je cv koerier?

  • Veiligheid
  • Laden / lossen
  • Voertuig checken
  • Oog voor detail
  • Logboek bijhouden
  • Kleine reparaties aan voertuig

Extra tips voor het schrijven van een cv koerier

Je hebt geen opleiding nodig voor een baan als koerier. Werkervaring vaak ook niet. Toch is het belangrijk om een goed cv koerier te schrijven als je solliciteert op deze baan. We geven je nog een aantal extra tips:

  • Voorkom ‘vaag’ taalgebruik. Gebruik een actieve schrijfstijl.
  • Noem cijfers om je ervaringen te illustreren. Bijvoorbeeld: als chauffeur maakte ik 5 dagen per week een shift van 8 uur.
  • Doe je veel aan sport? Benoem dit vooral! Dit geeft aan dat je competitief bent en onder druk kunt presteren.
  • Zorg voor een nette opmaak en duidelijke contactgegevens bovenaan je cv koerier.

Voorbeeld CV koerier

Ben je nog niet helemaal zeker hoe je moet beginnen, maak dan gebruik van ons voorbeeld cv koerier. We hebben voor jou een cv voorbeeld gemaakt, zodat je aan de hand daarvan een perfect CV kunt maken. Met Word kun je het document aanpassen, er staan teksten in van een fictief persoon. Deze kun je aanpassen naar jouw situatie. Door dit CV voorbeeld koerier te gebruiken hoef je niet zelf een design te maken of opmaak te verzinnen. Je weet dus altijd dat je goed ten eis komt.

cv pdf
gele cv voorbeeld koerier
koerier cv voorbeeld
cv voorbeeld koerier

Download Gratis CV voorbeeld

Al met al kost het je weinig moeite om een goed cv koerier te schrijven. En je hebt echt een streepje voor als je solliciteert op een nieuwe baan. Veel succes!