CV voorbeeld Schilder – Gratis downloaden

cv schilder

Als schilder ben je eigenlijk altijd hard nodig. Het is een beroep, een vak, waar veel vraag naar is. Dat is mooi! Maar zul je nog aangenomen moeten worden door een leuk schilderbedrijf. Dus, hoe maak je een cv schilder? We nemen je stap voor stap mee in het proces.

cv schilder

De basiselementen van je cv schilder

Er zijn een aantal basiselementen die je moet opnemen in je cv schilder. Deze elementen vormen de opbouw van je cv:

  • Contactinformatie
  • Werkervaring
  • Opleiding
  • Vaardigheden

Stap 1: Contactinformatie

Begin bovenaan je document altijd met een overzicht van je contactinformatie. Deze informatie is er deels voor bedoeld om de werkgever een beeld van je te geven. Deels om het hem gemakkelijk te maken om contact met je op te nemen. Vermeld altijd: je naam, je geboortedatum, je e-mailadres, je telefoonnummer en je woonplaats. Eventueel kun je dit aanvullen met een link naar je online portfolio of je LinkedIn profiel (als je die hebt).

Stap 2: Werkervaring

Dit is het belangrijkste onderdeel van je cv schilder. Zorg er dus voor dat je onderdeel uitgebreid en overzichtelijk is. Dit doe je als volgt. Geef per werkgever of opdrachtgever aan wanneer je er gewerkt hebt en wat je taken waren. Gebruik hiervoor 3-6 bulletpoints waarmee je aangeeft aan wat voor projecten je hebt gewerkt, wat jouw verantwoordelijkheden waren en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld in die baan.

Stap 3: Opleidingen, diploma’s en certificaten

Daarna vertel je kort over jouw kennis. Heb je een speciale schildersopleiding gevolgd? Of in bij een andere werkgever wel een een aanvullende cursus gedaan? Deze dingen kunnen je helpen bij het krijgen van een baan als schilder. Je wilt jezelf van je beste kant laten zien in je cv schilder. Ga dus even goed na of je bepaalde kennis hebt waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de andere sollicitanten.

Stap 4: Je persoonlijke vaardigheden

Tot slot ga je in op je persoonlijke vaardigheden. Waar ben je goed in? Waardoor ben jij goed in je vak? Heb je bepaalde technieken goed onder de knie? Of heb je bepaalde karaktereigenschappen die van pas komen in deze baan? In dit onderdeel geef je de werkgever een beeld van jou als persoon en wat jouw toegevoegde waarde is voor het bedrijf. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld:

  • Zowel indoor als outdoor schilderervaring
  • Bekend met allerlei soorten materialen, van cement tot baksteen
  • Lichamelijk sterk en fit
  • Oude verflagen verwijderen zonder oppervlak aan te tasten
  • Kleine reparaties uitvoeren, zoals gaten vullen of houtwerk vervangen
  • Kennis van kleurenpallet en in staat om klant hierover te adviseren

Je zult merken dat het maken van een cv eigenlijk helemaal niet moeilijk is. De kunst is om er gewoon even voor te gaan zitten. Door dit stappenplan te volgen wordt het maken van jouw cv schilder een fluitje van een cent. Veel succes met solliciteren!