Voorbeeld CV Beveiliger, gratis downloaden.

cv beveiliger

Een baan in de beveiliging is iedere keer weer anders. Van portier bij een groot dancefeest tot het bewaken van een appartementencomplex. Van bodyguard van een bekende politicus tot veiligheidsbeambte op Schiphol. Je kunt eigenlijk alle kanten op.

Wil je graag solliciteren op een baan als beveiliger? Maar twijfel je over de inhoud? Hieronder een aantal tips voor het schrijven van een cv beveiliger. Ook vind je onderaan een voorbeeld CV beveiliger, deze kun je gratis downloaden.

voorbeeld cv beveiliger

 De opbouw

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Contactgegevens

Start bovenaan je cv altijd met je contactgegevens. Deze bevatten: je naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats en eventueel een link naar je LinkedIn profiel. Door deze gegevens bovenaan je cv te plaatsen kan een recruiter of werkgever je gemakkelijk bereiken.

Korte inleiding

Nu begint het inhoudelijke deel. Om te beginnen vertel je in een paar regels het belangrijkste uit jouw cv. In deze korte inleiding ga in op de volgende vragen: Wie ben je? Hoeveel jaren werkervaring heb je? Wat heb je het bedrijf te bieden? Daarnaast laat je kort weten waar jij zelf naar op zoek bent.

Druk je werkervaring uit in cijfers

In je cv beveiliger wil je je toekomstige werkgever ervan overtuigen dat jij de beste kandidaat bent. Maak gebruik van cijfers om te laten zien waartoe jij in het verleden in staat bent geweest. Heb je bijvoorbeeld eerder een team beveiliging aangestuurd? Vertel dan hoeveel personen dit team telde. Heb je een bedrijventerrein onder je hoede gehad? Druk de grootte dan uit in vierkante meters. Werkte je als portier, vermeld dan hoeveel mensen je fouilleerde op een dag. Laat zien wat je waard bent!

Diploma’s en certificaten op je cv beveiliger

Als beveiliger doe je meer dan kijken naar een een monitor met bewakingsbeelden. Dat weet jij, dat weet de recruiter waarschijnlijk ook. Toch is het verstandig om al je aanvullende vaardigheden een plek te geven op je cv beveiliger. Voorbeelden van relevante aanvullende vaardigheden:

  • EHBO diploma
  • Zelfverdediging
  • Training brandveiligheid
  • Kennis van relevante veiligheidsvoorschriften

Extra tip: woordkeuze

Je woordkeuze speelt een belangrijke rol bij het schrijven van een cv beveiliger. Een baan als beveiliger is namelijk  ‘serious business’. Laat daarom merken dat jij het werk serieus neemt. Dit doe je bijvoorbeeld door bij het omschrijven van werkervaring te kiezen voor de term ‘veiligheidsbeambte’ in plaats van ‘bewaker’. Voor een HR medewerker klinkt ‘bewaker’ misschien eerder als iemand die af en toe een nachtje assisteert op een feestje. Terwijl ‘beveiligingsbeambte’ de indruk wekt dat jij verantwoordelijkheid kunt dragen voor een grote groep mensen. Andere termen die een recruiter graag terug ziet op jouw cv voor beveiliger:

  • Controleren
  • Rapporteren
  • Inspecteren
  • Waarschuwen
  • Beheren

Wil jij jezelf onderscheiden van de andere sollicitanten? Besteed dan extra veel aandacht aan deze aanvullende vaardigheden en onderscheid jezelf van de rest.

Voorbeeld CV beveiliger

Wil jij je cv maken met behulp van een voorbeeld cv beveiliger? Dat kan, wij hebben namelijk een gratis cv voorbeeld gratis ter beschikking gesteld. Je kunt met het cv voorbeeld eenvoudig je CV maken, vervang de dummy tekst met je eigen informatie. Verwissel zo nodig het kopje opleidingen met werkervaring, dit doe je wanneer je werkervaring belangrijker is dan je genoten opleiding(en). Download nu hieronder jouw gratis CV voorbeeld beveiliger.
Download CV voorbeeld beveiliger