Ober CV voorbeeld – Download gratis & bekijk de sollicitatietips

cv voorbeeld ober

Begeef je je graag onder de mensen en met name wanneer het gaat om het bedienen, met een baan als ober zit je goed. Als ober zal je niet alleen met een enkele taak te maken krijgen. De werkzaamheden kunnen variëren. Zo kun je te maken hebben met het serveren van eten en drinken en het opnemen van bestellingen. Maar ook het afhandelen van klachten en het opmaken van de rekening kan onder je verantwoordelijkheid vallen. Wat voor taken je precies toegewezen krijgt zal afhangen van de werkgever waar je terecht komt. Zo zal er verschil zijn als je in een restaurant werkt of voor een fastfood-zaak. Eén ding staat vast, waar je ook terecht komt, als ober moet je over een reeks vaardigheden beschikken. Hieronder bespreken we de zaken die je moet weten, kunnen en wat er op je CV ober moet komen staan.
cv oberGa je reageren op een vacature voor ober, je dient deze actie middels een sollicitatiebrief in gang te zetten. Aan je sollicitatiebrief dien je de nodige aandacht te besteden. Naast je motivatie moet ook je geschiktheid duidelijk naar voren komen. Het laatste doe je middels een cv. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat een recruiter heel wat brieven binnenkrijgt. Ruim de tijd nemen om elke brief door te nemen is bijna niet mogelijk. Daarom dien je ervoor te zorgen dat je indruk maakt met je brief. Maar niet alleen je brief speelt een rol, een goede curriculum vitae is even of zelfs nog belangrijker.

Persoonlijke gegevens

Wanneer je een cv opstelt dien je te beginnen met het vermelden van je naam en nog een aantal persoonlijke gegevens. Middels je sollicitatiebrief verschaf je globaal wat gegevens. Daar gaat het meer om waarom je de baan wilt. Bij dit onderdeel op je cv dien je dan ook enkele belangrijke gegevens te vermelden zodat de recruiter een goed beeld kan vormen met wie hij of zij te maken heeft. Naast voor- en achternaam kun je ook nog aan het volgende denken:

  • Geboortedatum
  • Woonadres
  • Telefoonnummer
  • Gehuwd of niet
  • E-mailadres

Dat alles is ruim voldoende.

Vanwaar die geschiktheid als ober

Het volgend onderdeel op je cv is een korte uiteenzetting waarom je denkt dat de baan jou op het lijf is geschreven. Hier dien je dus in een paar zinnen (maximaal vier of vijf) aan te geven wat je kwaliteiten zijn en op wat voor manier je die ooit hebt ingezet. Zo kun je het een beetje over jezelf hebben, bijvoorbeeld dat je spontaan en vriendelijk bent. Ook mag je aangeven hoe lang je het werk al doet en bij welk bedrijf je momenteel werkzaam bent. Dat je uitblinkt op enkele specifieke taken is ook absoluut niet verkeerd om te vermelden. Je mag ook aangeven wat je huidig streven is en hoe je jezelf in de toekomst ziet.

Kwaliteiten op je CV ober

Belangrijk om ook op je cv te vermelden is, waarom jij de geschikte kandidaat ben. Als het ware moet je zodanig overkomen dat de recruiter zegt: jij bent de persoon naar wie wij op zoek zijn. Vermeldt ook waarin je zo goed bent en dan zodanig dat het in lijn ligt met hetgeen er gevraagd wordt. Ook hier dien je het kort en krachtig te houden. Immers, denk aan de positie van de recruiter. Enkele aangrijpingspunten:

  • Je kan goed met klanten omgaan
  • Professioneel dranken en gerechten serveren
  • Goede kennis van sterke dranken
  • Stressbestendig

Werkervaring

De recruiter wil ook graag zien wat je allemaal in het verleden hebt gedaan en of je in het bezit bent van relevante papieren. Op je CV ober dien je dat soort zaken dus ook te vermelden. Geef aan waar je hebt gewerkt en wat je precieze taken waren. Hoe meer je hier te melden hebt, des te beter dat voor jouw positie is.

Wil je aan de slag als ober? Een goede sollicitatiebrief met curriculum vitae is dan nodig. Gaat het wat moeizaam met het opstellen van een cv? Maak dan gebruik van onze gratis CV voorbeeld Ober.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word