CV voorbeeld Tandartsassistent(e) – Download gratis

cv tandartsassistent

Ben je van plan om als tandartsassistente te gaan werken in een tandartsenpraktijk of in een ziekenhuis? Dan zul je je goed voor moeten bereiden. Daar heb je een CV voor nodig, nog handiger een CV voorbeeld tandartsassistent. Deze is namelijk specifiek toegespitst op jouw nieuwe baan.

cv voorbeeld tandartsassistente

Dit voorbeeld CV tandartsassistente bezit alle kleine details, waar je op moet letten. Onderaan de pagina kan je deze voorbeeld CV gratis downloaden, deze moet je vervolgens in Word openen en aanpassen naar jouw wens.

Als tandartsassistent ben je in het bezit van de juiste diploma’s. Daarnaast bezit je veel kennis van het gebit en weet je hoe je met tandartsapparatuur werkt. Deze kennis en vaardigheden dien je zo duidelijk en kort mogelijk te beschrijven in je CV.  De waarde van een curriculum vitae dien je niet te onderschatten bij een sollicitatie. Naast je sollicitatiebrief is dit onderdeel het belangrijkste.

Persoonlijke gegevens

Bij elk CV begin je met je persoonlijke gegevens. Voor een tandartsassistente is dit niet anders dan voor een ander CV.
Let op dat je minimaal de volgende gegevens noteert, zodat de tandarts, recruiter of manager van een praktijk je kan bereiken.

 • Je voor en achternaam
 • Wanneer je bent geboren
 • Waar je woont
 • Een telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Burgerlijke staat

cv tandartsassistent

Korte introductie

Na je personalia, is het optioneel om een korte introductie te geven. Dit moet niet meer dan vijf regels zijn.
Het moet in slechts vijf zinnen aangeven wat voor een persoon je bent en waarom nou juist jij degene bent die zij aan moeten nemen.

Ga er vanuit dat degene die de Curriculum Vitae leest, nog 10 andere CV’s voor zich krijgt. Wanneer je je introductie te lang maakt, haakt hij/zij gelijk af.
Belangrijk is wel om snel te laten zien dat jij veel kennis hebt van het vakgebied. En dat je begrijp dat je werkzaam zult zijn in een zorggerichte omgeving.
Termen die een goed handvat kunnen bieden zijn.

 • Een aanspreekpunt voor patiënten
 • Secuur en gestructureerd
 • Kan termen en vragen in een juiste context plaatsen
 • Kan goed samenwerken

Je werkervaring als tandartsassistente

Voor de werkgever moet het duidelijk zijn hoe groot jouw kennis is. Begin je net of ben je zeer ervaren met 20 jaar werkervaring. Zo zal je als assistent goed in staat moeten zijn om samen te werken en opdrachten op te volgen. Maar niet alleen dat. Het kan soms hectisch worden, hoe ga je met dergelijke situaties om?
Vaak zullen er termen genoemd worden in een tandartspraktijk uit het latijn. Zoals endodontitis, endo. Slim is om deze termen één of meerdere keren te laten vallen. Zo weet een tandarts dat je begrijpt wat hij bedoelt wanneer hij met een patiënt werkt.
Verder is het belangrijk dat je een structuur aanhoud in de omschrijving van je werkervaring als tandartsassistente.

 • Begin altijd met jouw vorige werkgever.
 • Waar deze gevestigd is.
 • Van wanneer tot wanneer je daar gewerkt hebt.
 • Jouw functie.
 • De werkzaamheden als assistente.

Opleidingen en cursussen

Heb je de opleiding tandartsassistent afgerond? Of heb je een andere medische opleiding genoten. Belangrijk is om chronologisch te benoemen welke opleidingen en mogelijk andere certificaten of cursussen je hebt gehaald/gevolgd. Zo laat je zien hoe gedreven je bent, wat je wilt bereiken en waarom je bepaalde keuzen hebt gemaakt.

CV voorbeeld Tandartsassistente

Ben je er nog niet helemaal zeker van waar je moet beginnen? Dan kun je het beste ons voorbeeld CV tandartsassistent downloaden, daarmee kun je in Word een perfect CV maken. Het is geheel gratis. Daarnaast is er de optie om te kiezen voor de CV generator, dit kost 2,95, maar daarbij kun je wel kiezen voor je eigen template.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word