Cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang

Cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang

Kinderen zijn je lust en je leven en je ziet het helemaal zitten om te werken in een dagopvang voor de kleinsten. Je hebt al een mooie vacature gevonden waar je op wilt solliciteren. Een succesvolle sollicitatie begint met een sterk cv. Wij helpen je met het maken van een goed curriculum vitae aan de hand van het cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang.

Cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang

Wat doet een pedagogisch medewerker kinderopvang precies?

Als pedagogisch medewerker kinderopvang zorg je voor de dagelijks de opvang van kinderen. Van baby’s tot peuters en van kleuters en schoolgaande kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt je inleven in de wereld van de kinderen en je snapt hoe je de kinderen kunt vermaken met sport, spel en drama. Daarnaast weet je ook hoe je met de ouders en opvoeders van de kinderen in gesprek moet gaan. 

Zelf je cv maken?

Jouw competenties

Als pedagogisch medewerker kinderopvang moet je natuurlijk goed met kinderen om kunnen gaan. Dat is duidelijk. Maar er zijn meer vaardigheden die handig zijn om te hebben als je het werk als pedagogisch medewerker kinderopvang goed wilt doen. Dit noemen we op een cv ook wel competenties. We zetten er wat op een rij:

 • Goed kunnen luisteren
 • Communicatief vaardig
 • Inlevingsvermogen
 • Creatief
 • Verantwoordelijkheid
 • Goed in organiseren
 • Goed in samenwerken
 • Zelfstandig

In de vacature staan waarschijnlijk al wat competenties waar je aan moet voldoen. Die Misschien kun je zelf nog punten bedenken waarin jij uitblinkt. Zet die er dan vooral ook bij. Let er wel op dat je cv geen wirwar wordt van competenties en andere punten. Een overzichtelijk cv inleveren is heel belangrijk.

Hier vind je tips die je helpen bij de opmaak van van je cv.  

Een cv opstellen

Je zult niet de enige zijn die een cv inlevert naar aanleiding van de vacature voor een pedagogisch medewerker kinderopvang. Het dus is belangrijk dat jouw cv er goed uitziet en beter is dan die van je collega sollicitanten. Hoe doe je dat? Door vooral niet teveel tekst in te leveren. Twee A4’tjes is meer dan voldoende.

De volgende punten moeten voor de recruiter snel op je cv te zien zijn en mogen dus absoluut niet ontbreken: 

 • Welke opleidingen je hebt gevolgd? Bijvoorbeeld MBO pedagogisch medewerker
 • Welke ervaring je hebt als pedagogisch medewerker kinderopvang
 • Wat je competenties zijn

Ervaring? Welke ervaring? Geen paniek. Als je nog nooit een baan hebt gehad als pedagogisch medewerker kinderopvang, omdat je bijvoorbeeld nog maar net klaar bent met je opleiding is dat geen reden om niet te solliciteren. Je kunt dan namelijk een competentie cv opstellen

Om je cv persoonlijk te maken en jezelf te presenteren kun je een profielschets toevoegen op je cv. In een paar korte zinnen vertel je iets over jezelf, wat ervoor zorgt dat je cv wat ‘meer smoel’ krijgt. 

Lees ook:
Profielvoorbeelden voor je cv 

Cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang

Het is tijd om het cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang te downloaden. Aan de hand van dit voorbeeld kun je beginnen met het opstellen van je eigen, persoonlijke cv. Je hebt net gelezen wat er ongeveer allemaal in komt te staan. Met behulp van het voorbeeld kun je zien waar en op welke manier je dit allemaal in je cv kunt verwerken. Neem het voorbeeld cv niet één op één over, want dan laat je natuurlijk niets van jezelf zien. 

pedagogisch medewerker
cv voorbeeld pedagogisch medewerker

Zelf cv maken

pedagogisch medewerker jeugdzorg
pedagogisch medewerker kinderopvang
pedagogisch medewerker 1
pedagogisch medewerker 2
pedagogisch medewerker 3
pedagogisch medewerker 4

Zelf cv maken

pedagogisch medewerker 5
pedagogisch medewerker 6
pedagogisch medewerker 8
pedagogisch medewerker 7

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Een sterk cv inleveren is de start van een succesvolle sollicitatie. We geven je nog wat laatste tips mee om de puntjes op de i te zetten.

Belangrijke sollicitatietips

 • Een kort cv is krachtiger dan een lang cv. Houd het bij maximaal 2 A4’tjes. Als je heel veel werkervaring hebt, kijk je naar welke werkervaring het meest relevant is voor de baan. Hetzelfde doe je bij je opleidingen en cursussen.
 • Als je jouw cv per mail moet versturen maak er dan een .pdf van. Op die manier blijft de layout van je cv behouden, ook als deze op een andere computer of in een ander programma wordt geopend. En als je je cv mailt doe dit dan vanaf een professioneel e-mailadres. 
 • Bellen met het contactpersoon dat bij de vacature staat is een slimme manier om erachter te komen waar het bedrijf of de organisatie van de vacature nou precies naar op zoek is. Houd als je belt de vacature bij hand en stel naar aanleiding daarvan één of twee vragen. Vraag wel even of het schikt dat je belt.

Door (kort) te bellen maak je jezelf kenbaar, blijft je naam hangen bij de recruiter en kun je achterhalen wat voor je toekomstige werkgever belangrijke eigenschappen zijn waar naar gezocht wordt. Deze informatie kun jij dan weer handig verwerken in je cv en sollicitatiebrief. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.