Standaard cv: deze onderdelen zet je er op

Als je gaat solliciteren wil je een goede indruk maken. Een professioneel cv helpt daar uiteraard bij. Om je op weg te helpen hebben wij de onderdelen van een standaard cv voor je op een rij gezet.

  1. Persoonsgegevens
  2. Persoonlijk profiel
  3. Werkervaring
  4. Opleiding
  5. Vaardigheden

Onderdelen standaard cv

Standaard cv: deze onderdelen zet je er op

Persoonsgegevens

Een belangrijk onderdeel van je cv zijn de persoonsgegevens. Vermeld hier tenminste je naam, geboortedatum, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Indien je een online cv of portfolio beschikbaar hebt, zoals een website of LinkedIn profiel, kun je een link hiernatoe toevoegen. Dit is echter niet noodzakelijk.

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel mag ook niet ontbreken op een standaard cv. In een persoonlijk profiel omschrijf je kort wie je bent, welke ervaring je hebt en wat je zoekt in een baan. Het leuke van een persoonlijk profiel is dat je hier kunt laten zien wie je bent. Het is geen saaie, zakelijke tekst. Laat dus vooral wat van je persoonlijkheid zien.

Werkervaring

Dat werkervaring een plek hoort te krijgen op een cv wist je natuurlijk al. Je zet de meest recente en relevante ervaring bovenaan. Hierbij vermeld je de periode dat je het werk hebt uitgevoerd, je functienaam en waar je werkzaamheden uit bestonden. Heb je bijzondere resultaten behaald in de functie? Vermeld die dan ook.

Opleiding

Het vierde onderdeel van een standaard cv zijn je opleidingen. In dit onderdeel vermeld je welk onderwijs je hebt gevolgd. Heb je na de middelbare school een vervolgopleiding gevolgd en je diploma behaald? Zoals een mbo, hbo of wo opleiding? Dan hoef je je middelbare school niet meer te vermelden. Wie meerdere opleidingen heeft gevolgd zet de meest recente opleiding bovenaan.

Vaardigheden

Ook je vaardigheden geef je een plek op je cv. Je kunt hierbij denken aan softwareprogramma’s die je goed kent, talen zoals Frans en Engels of competenties die je bezit én relevant zijn voor je sollicitatie. Voorbeelden van competenties zijn leiding geven, onderzoeken of bijvoorbeeld verkopen.

Lees ook:
Open sollicitatie via e-mail versturen

Hoe lang is een cv?

Bij voorkeur is je cv niet langer dan één A4. Wie een uitgebreid cv heeft zorgt ervoor dat het document in ieder geval niet langer is dan twee A4. De inhoud moet helder, gestructureerd, relevant en to-the-point zijn. Om de inhoud van je cv overzichtelijk te houden kun je bulletpoints gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat je kortere zinnen kunt gebruiken.

Gratis voorbeeld standaard cv

Wil je direct aan de slag? Bekijk en download hier voorbeelden van een standaard cv. Je kunt hier ter inspiratie cv-voorbeelden bekijken (in PDF) en voorbeelden downloaden (in Word). De downloads zijn reeds voorzien van de standaard onderdelen van een cv. Je hoeft dus enkel nog de inhoud aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *