CV verkoopmedewerker nodig? Bekijk hier het voorbeeld.

cv voorbeeld verkoopmedewerker

Een carrière in retail kan erg veranderlijk zijn. Als verkoopmedewerker ben je verantwoordelijk voor de verkoop. Ofwel je bent een echte salestijger. Of het nu gaat om een kledingwinkel, of om een webwinkel. Telefonische verkoop of fysieke verkoop, als verkoopmedewerker ben je multi inzetbaar.

Het belangrijkste is dat jij de klant kunt adviseren en dus productkennis hebt. Als jij veel productkennis hebt weet jij de klant te overtuigen en zelfs te sturen naar het juiste product dat geschikt is voor ze. Hieronder vindt je alle informatie die je nodig hebt een CV te maken voor jouw baan als verkoopmedewerker.

cv verkoopmedewerker

Uit welke onderdelen bestaat je CV

Om een CV te kunnen schrijven is een goed fundament belangrijk. Alle onderdelen dienen benoemt te worden en gespecificeerd te worden. Als verkoopmedewerker let je op dat de meest belangrijke zaken die betrekking hebben op jouw skills duidelijk zichtbaar zijn en benoemd worden.

Persoonlijke gegevens

Bij je persoonlijke gegevens vermeld je die zaken die het mogelijk maken voor een recruiter of werkgever jouw te bereiken. Denk daarbij aan naam, adres etc. Dit staat ook duidelijk vermeld onderaan bij het voorbeeld cv.

Benoem eerdere taken en verantwoordelijkheden

Als verkoopmedewerk(st)er is het belangrijk dat je jouw verantwoordelijkheden benoemt uit het verleden. Zo kan een toekomstige werkgever inschatten waar hij jou kan inschalen. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt laten zien dat jij bepaalde onderwerpen snel eigen kunt maken. In veel gevallen doorloop je eerst een training m.b.t de sector waarin je zult gaan werken. Je krijgt bijvoorbeeld een spoedcursus voor energieleveranciers of over een bepaalde productlijn. Kun je aantonen dat het je eerder gelukt is om hiervoor te slagen?

Opleiding

Heb je een opleiding gevolgd? Dan kun je dit meenemen op je CV, als verkoopmedewerker zal de werkervaring zwaarder meewegen. Echter kan een sales opleiding of cursus ook van invloed zijn op jouw beoordeling.

Onderscheid jezelf op het CV verkoopmedewerker

Laat zien wat jij goed kunt, welke zaken jou interesseren hebben. Maar vooral wat jij zelfstandig kunt aanpakken. Zelfstandigheid is zeer belangrijk in dit vakgebied. Zo zal een filialmanager het liefst iemand in zijn team willen met ervaring. Waar hij niet nog uren in moet steken om op te leiden. Probeer dus zoveel mogelijk zaken te benoemen die jij hebt gedaan en/of zou kunnen.

Het belangrijkste aspect

Eigenlijk is het belangrijkste aspect dat je kunt overtuigen. Dit is namelijk een skill die je tijdens je werk ook nodig hebt. Kun je tijdens je sollicitatie de manager of baas overtuigen. Dan weet hij/zij zeker dat je dat ook kunt tijdens je werk.

Voorbeeld CV verkoopmedewerker

Om vanaf niks een CV te maken is lastig. Daarom hebben we jou een leidraad gegeven waaraan je je kunt houden. Met dit CV voorbeeld wat je kunt downloaden in Word hoef je alle de lossen velden in te vullen en je bent klaar om te solliciteren. Download het voorbeeld hieronder.
Op zoek naar een ander CV? Bekijk alle voorbeeld CV’s.