Voorbeeld CV operator of operationeel technicus zodat jij opvalt tijdens je sollicitatie.

cv operator

Als machine operator of operationeel technicus moet je beschikken over een specifieke set vaardigheden. Vaardigheden die je helpen om je werk als operator zo goed mogelijk uit te voeren. Wanneer je solliciteert op een baan als is het belangrijk dat je deze vaardigheden goed onder woorden brengt. Laat zien wat je te bieden hebt in je cv operator.

cv operator

Verschillende soorten operators

Er zijn vele soorten operators. Zo begin je meestal als assistent operator, dit is een ondersteunende rol, je assisteert de allround operator. De allround operator stuurt weer een aantal medewerkers en/of machines aan. Deze allround operator weet precies welke storingen en errors kunnen ontstaan en weet deze snel op te lossen. Daarnaast bieden zij ondersteuning bij grotere storingen.

Bij de grotere storingen zijn er bijna altijd leidinggevende operators aanwezig. Zij hebben de opdracht om processen te bewaken. Daarnaast hebben ze de opdracht om een aantal andere allround operators aan te sturen. Een procesoperator staat weer als leidinggevende hierboven. Zo zul je zien dat zij processen in kaart brengen en verbeteren. Wanneer er zich een grote storing voordoet, dan zijn zij als eerst ter plekke om alle operators en leidinggevende operators aan te sturen. Vooral na de storingen bekijken zij wat er verbeterd moet worden, om dit in de toekomst te voorkomen.

Elementen in jouw cv operator

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste persoonlijke vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Contactgegevens

Start bovenaan je cv altijd met je contactgegevens. Deze bevatten: je naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats en eventueel een link naar je LinkedIn profiel. Door deze gegevens bovenaan je cv te plaatsen kan een recruiter of werkgever je gemakkelijk bereiken.

Professionele ervaring

Ben jij een gekwalificeerde, verantwoordelijke en ervaren operator? Dan beschik je hoogstwaarschijnlijk over een hoop specifieke kennis. Kennis die belangrijk is voor het omgaan met ingewikkelde apparatuur en machines. Ook ben je op de hoogte van veiligheidsvoorschriften en -procedures. En kun je risico’s inschatten. Je werkt efficiënt en hebt oog voor detail. Dit is slechts een greep uit de mogelijke vaardigheden die je kunt benoemen in jouw cv operator.

Vermeld certificaten en diploma’s

Heb je in een eerdere baan bepaalde certificaten behaald? Certificaten die van pas komen in deze baan? Bijvoorbeeld een veiligheidscertificaat, een heftruck-certificaat of diploma’s om te werken met bepaalde machines? Zelfs een EHBO of BHV diploma kan van pas komen! Benoem deze in je cv. Vermeld waar, en wanneer je een certificaat of diploma hebt behaald.

Voorbeelden van persoonlijke vaardigheden

Wil je als operator aantonen dat je geschikt bent voor een baan? Toon dan je competenties. Gebruik bijvoorbeeld de volgende woorden:

  • Rapporteren
  • Problemen oplossen
  • Effectief communiceren
  • Assertief
  • Zelfstandig
  • Teamplayer
  • Risico management
  • Kan omgaan met zware machines

Zoek je een baan als operator of operationeel technicus. Maak dan gebruik van onze gratis te download voorbeeld CV. Zo maak je in een handomdraai een perfect CV. Je hebt dan altijd een streepje voor op je concurrenten.

Heb je je gespecialiseerd in elketrotechniek, dan kun je ook een operator worden. Echter kun je dan beter naar de pagina over de elektromonteur.

Baan als technicus of operator

Er is in deze tijd ontzettend veel vraag naar goede operators en technici. Veel bedrijven in de sectoren industrie en havens zijn op zoek naar goed geschoold personeel. Wanneer je net afgestudeerd bent, dan kun je zo aan de slag. Bedrijven zoals BP, Port of Rotterdam, Stedin en nog vele andere hebben een overschot aan vacatures. Bedenk altijd waar je naar op zoek bent en wat je zou willen doen in deze sector en pas daar zo nodig je CV op aan. Ook al is er nog zoveel vraag naar goed personeel, jouw CV is nog steeds doorslaggevend.