Cv voorbeeld technisch onderwijsassistent

Cv voorbeeld technisch onderwijs assistent

Je bent dol op scheikunde, natuurkunde of biologie en je voelt je helemaal thuis in een school laboratorium. Geen wonder dat jij graag wilt solliciteren naar de functie van technisch onderwijs assistent. Een goede sollicitatie begint met een sterk cv. Hoe stel je zo’n cv op, wat moet erin komen te staan en waar zet je wat? Het cv voorbeeld technisch onderwijsassistent helpt je hierbij. 

Cv voorbeeld technisch onderwijs assistent

Wat doet een technisch onderwijsassistent precies?

Een technisch onderwijsassistent is iemand die in het voortgezet- middelbaar- of hoger onderwijs de leraar scheikunde, natuurkunde of biologie assisteert. Als assistent zet je proeven klaar, help je met het inkopen en verzorgen van het materiaal en houd je je bezig met veiligheid. Je bent veel in het school laboratorium te vinden en kijkt welke proeven er het beste bij de lesstof passen.

Een technisch onderwijsassistent wordt ook wel een TOA genoemd. Vroeger werd ook wel de naam amanuensis gebruikt.

Zelf je cv maken?

Welke competenties moet je hebben als technisch onderwijsassistent?

Op je cv zet je de competenties, ook wel eigenschappen genoemd, die je bezit en die relevant zijn voor de functie van technisch onderwijsassistent.

Als technisch onderwijsassistent moet je in ieder geval over de volgende competenties beschikken:

  • Precies kunnen werken
  • Communicatief vaardig (je moet de proeven goed uit kunnen leggen)
  • Technisch inzicht
  • Op de hoogte zijn van veiligheidsregels
  • Kunnen werken onder druk
  • Geduld hebben

Misschien kun je zelf nog andere competenties bedenken die je hebt en die een goede aanvulling zijn. Op het cv voorbeeld technisch onderwijsassistent kun je zien hoe je al deze competenties het beste in je cv kunt opnemen. 

Een cv opstellen als technisch onderwijsassistent

In een cv mogen sommige zaken absoluut niet ontbreken. Zoals bijvoorbeeld je contactgegevens. Je wilt natuurlijk goed te bereiken zijn. Je kunt zowel je e-mailadres als je telefoonnummer vermelden.

Vergeet ook de volgende zaken niet in je cv op te nemen:

  • Welke opleidingen heb je gevolgd
  • Welke ervaring heb je als technisch onderwijsassistent opgedaan
  • Wat je competenties zijn

Je cv is een persoonlijk visitekaartje. Recruiters krijgen dagelijks veel cv’s onder ogen en dus is het slim om je te onderscheiden met een of twee persoonlijke zinnen. Je kunt bijvoorbeeld in je profielschets een opmerking plaatsen als ‘Het geeft me een goed gevoel als een proef perfect lukt en door leerlingen enthousiast wordt ontvangen’.

Heb je nog helemaal geen ervaring opgedaan als technisch onderwijsassistent, omdat je bijvoorbeeld nog maar net je diploma hebt? Ook zonder werkervaring kun je solliciteren op een vacature. Je kunt met een competentie cv goed laten zien wat je in huis hebt. Hier lees je daar meer over

Cv voorbeeld technisch onderwijsassistent

Nu je weet wat er van het cv verwacht wordt is het tijd om het cv voorbeeld technisch onderwijsassistent te downloaden. We noemen dit niet voor niets een voorbeeld. Neem dit cv dan ook niet één op één over, maar gebruik het als leidraad om je eigen persoonlijke cv op te stellen. 

Zelf je cv maken?

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Overtuig je nieuwe werkgever met een sterk cv. Kijk goed naar de inhoud, maar vergeet niet om ook aandacht aan het uiterlijk van je cv te besteden. Je cv is het eerste wat een nieuwe werkgever van jou onder ogen krijgt. Zie het als een visitekaartje of een eerste ontmoeting. Daarmee wil je toch ook goed voor de dag komen? 

Lever je het cv op papier in? Let er dan goed op of bladzijden schoon zijn en dat er geen vouwen in zitten. Mocht er toch een koffievlek op je cv komen print hem dan opnieuw uit. Om vlekken en vouwen te voorkomen kun je het beste je cv in een mapje stoppen direct nadat je deze hebt uitgeprint. Maak je je cv op de computer? Zorg dan voor een mooie opmaak en vermijdt gekke lettertypes. Je cv moet duidelijk te lezen zijn. 

Maak je cv niet te lang. Schrijf alleen relevante zaken op. Je bijbaan als folderbezorger is bijvoorbeeld niet relevant voor je baan als technisch onderwijsassistent. Zulke zaken kun je dus prima weglaten. 

Let ook op spelfouten. Soms zie je spel- of typefouten zelfs na honderd keer doorlezen nog niet. Het is daarom altijd verstandig om je cv nog een laatste keer door iemand anders door te laten lezen. Je moeder, je buurvrouw of een goede vriend. Vier ogen zien immers meer dan twee. 

Je concurrentie een stapje voor zijn

Wil je de concurrentie een stapje voor zijn? Pleeg dan even een (kort) telefoontje met de contactpersoon die bij de vacature staat. Je kunt door een paar vragen te stellen er snel achter komen naar wat voor persoon het bedrijf op zoek is en wat zij zoeken in een kandidaar. Je kunt dan in je cv en je sollicitatiebrief die bepaalde eigenschappen nog even wat extra benadrukken. Daarbij zorgt het voor een moment van herkenning als ze je naam zien staan op het cv dat ze voor ogen krijgen. Daarmee heb je een grotere kans dat jouw cv bovenop de stapel belandt. 

Tot slot: wees nooit bang om afgewezen te worden. Solliciteer gewoon, ook als je niet zeker weet of je aan alle eigenschappen voldoet die in de vacature genoemd worden. Nobody is perfect, ook je collega sollicitanten niet. Niet geschoten is altijd mis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *