Sollicitatiebrief bloemist

Een sollicitatiebrief maken voor jouw nieuwe baan als bloemist is niet gemakkelijk. De opmaak en vormgeving, de structuur en natuurlijk de inhoud zijn allemaal belangrijke factoren.

Bij een functie van bloemist is het vaak belangrijk dat je over bepaalde competenties beschikt die jou helpen bij het goed uitvoeren van de functie. In een sollicitatiebrief kun je jouw competenties overbrengen en je werkervaring toelichten.

Het gebruik van een voorbeeld sollicitatiebrief is een manier om een goede structuur en grammaticale brief op te stellen.

Hieronder kun je de gehele voorbeeld brief kopiëren en gratis downloaden.

Het gaat hier om een motivatiebrief en sollicitatiebrief in een. Het laat dus zowel zien waarom je interesse hebt in de functie van bloemist en daarnaast geef je wat informatie over je werkervaring en opleiding.

Gratis te kopiëren sollicitatiebrief bloemist

Evelien Jansen
Herengracht 2
2222 AA Amsterdam

Bloemenweelde Amsterdam
Ter attentie van Mw. J. De Koning
De Clercqstraat 114
1052 NN Amsterdam

Amsterdam, 30-08-2018

Beste mevrouw De Koning,

Via […] zag ik dat jullie op dit moment een openstaande vacature hebben voor een bloemist. Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuke nieuwe functie als bloemist. Ik herken mezelf in het functie profiel inclusief de nodige ervaring en ben daarom ook erg enthousiast over deze functie!

Graag leg ik mijn motivatie verder uit in deze brief. Mijn curriculum vitae heb ik als bijlage toegevoegd.

Tijdens mijn middelbare school periode (2012) ben ik bij Fleurop gaan werken als bijbaan. Mijn taken waren toen het helpen van de klanten en het samenstellen van boeketten op maat en de boeketten die in de winkel stonden. Omdat ik erg van bloemen hou, creatief ben en mijn bijbaan mij erg goed beviel ben ik na de middelbare school gestart met de MBO opleiding tot bloemist. Door deze opleiding heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen en heb ik onder andere geleerd hoe de inkoop werkt en hoe je een winkel op een mooie manier kunt etaleren.

Tijdens mijn opleiding ben ik blijven werken bij Fleurop en na mijn opleiding ben ik hier fulltime gaan werken.

Creativiteit is één van mijn grootste kwaliteiten en hierdoor kan ik ook goed mijn ei kwijt in etaleren en decoreren, maar daarnaast vind ik het ook erg leuk om nieuwe boeketten samen te stellen. De presentatie van de winkel is natuurlijk erg belangrijk voor de verkoop en ik vind het leuk dat ik hier goed aan kan bijdragen. Inmiddels heb ik hier ook al veel ervaring mee doordat mijn werkzaamheden bij Fleurop zijn uitgebreid na mijn opleiding. Zo ben ik nu onder andere verantwoordelijk voor het etaleren van de winkel, de inkoop en het opzetten van nieuwe acties.

Naast het creatieve gedeelte vind ik ook het sociale vlak van bloemist erg leuk. Je komt met veel verschillende mensen in aanraking die voor een speciale gelegenheid een boeket of bloemstuk willen laten samenstellen en het is natuurlijk belangrijk dat je je hierbij goed aanpast naar de klant en goed luistert naar de wensen van de klant.

Ik ben erg klantvriendelijk ingesteld en vind het fijn om mensen te helpen en blij te maken met een mooi boeket of bloemstuk.

Mijn huidige functie voer ik met veel plezier uit, maar ik merk toch dat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving waarbij de focus nog meer ligt op creativiteit, meedenken met de klant en het lijkt me ook erg leuk om voor grote evenementen en bijvoorbeeld kantoren bloemstukken en decoratie te verzorgen. Dit is dan ook de reden dat ik erg enthousiast ben over de functie bij [BEDRIJF WAAR JE SOLLICITEERT].

Ik ben een loyale werknemer met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ook ben ik sociaal vaardig, creatief en innovatief. Vanwege deze competenties en mijn werkervaring in de branche lijkt het me leuk om onderdeel uit te maken van jullie team en denk ik dat ik zeker een goede toevoeging kan zijn!

Ik ben beschikbaar voor [AANTAL UREN IN DE VACATURE OMSCHRIJVING] per week en mijn werkdagen en uren zijn flexibel in te delen.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en mij uitnodigen om verder kennis te maken in een persoonlijk gesprek. Hierbij stel ik graag een mooi bloemstuk voor jullie samen, zodat jullie een beeld krijgen van mijn kwaliteiten.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Evelien Jansen

Tip: Heb je naast je sollicitatiebrief voor de functie van bloemist ook hulp nodig bij je CV? Kijk dan op https://www.perfectcv.nl/cv-bloemist/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *