Sollicitatiebrief huishoudelijke hulp

Een sollicitatiebrief maken voor jouw nieuwe baan als hulp in de huishouding is niet gemakkelijk. De opmaak en vormgeving, de structuur en natuurlijk de inhoud zijn allemaal belangrijke factoren.

Bij een functie van huishoudster is het belangrijk dat je over bepaalde competenties beschikt die jou helpen bij het goed uitvoeren van de functie. In een sollicitatiebrief kun je jouw competenties overbrengen en je werkervaring toelichten.

Hieronder kun je de gehele voorbeeld brief kopiëren en gratis downloaden.

Deze brief dient zowel als motivatie- als sollicitatiebrief. Hiermee kun je jouw interesse in de functie van hulp in de huishouding overbrengen en daarnaast geef je wat informatie over je werkervaring en opleiding.

Gratis te kopiëren sollicitatiebrief huishoudelijke hulp

Evelien Jansen
Herengracht 2
2222 AA Amsterdam

 

Mw. J. De Koning
De Clercqstraat 114
1052 NN Amsterdam

Amsterdam, 02-09-2018

 

Beste mevrouw De Koning,


Op […] stond uw vacature voor huishoudelijke hulp en dit trok direct mijn interesse. Ik ben sinds kort op zoek naar een nieuwe uitdaging en kan mezelf erg vinden in jullie functie omschrijving. Graag leg ik mijn motivatie verder uit in deze brief. Mijn curriculum vitae is als bijlage toegevoegd aan deze e-mail.

 

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als huishoudelijke hulp bij een thuiszorginstantie. Mijn werkzaamheden waren hier onder andere het helpen van de bewoners bij het schoonmaken van hun woning en boodschappen voor bewoners die minder mobiel waren. Door deze huishoudelijke hulp functie heb ik niet alleen ervaring in schoonmaken maar ook zijn mijn communicatieve vaardigheden hierdoor verder ontwikkeld. Zo is het in de thuiszorg bijvoorbeeld belangrijk om ook aandacht te geven aan de bewoners en in te schatten wat zij nodig hebben, zonder dat ze dit zelf aangeven.

Dit werk geeft mij veel voldoening, maar ik ben nu op zoek naar een nieuwe functie waarbij er meer uren beschikbaar zijn. Ik ben daarom erg enthousiast over de functie die jullie bieden!

 

Schoonmaken is iets wat mij veel rust en voldoening geef. Het geeft mij een goed gevoel als ik zie dat mijn klanten zich weer helemaal thuis voelen in hun huis. Ik ben erg klantgericht en vind het fijn om anderen te helpen en te ondersteunen.

 

Door meerdere jaren werkervaring als schoonmaakster ben ik proactief en kan ik goed inschatten wat er van mij wordt verwacht, daarnaast kan ik ook snel en nauwkeurig werken.

 

Mijn loyaliteit en mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel zijn twee van mijn sterke punten. Vanwege onder andere deze competenties en mijn werkervaring in de branche denk ik dat ik goed pas binnen jullie organisatie.

 

Ik ben fulltime beschikbaar en flexibel qua indeling van de uren.

 

Ik hoop dat ik uw interesse heb gewekt met deze brief en dat ik mijn enthousiasme verder kan toelichten in een persoonlijk gesprek.   

 

Ik zie uw reactie graag tegemoet. Nog een fijne dag!

 

Met vriendelijke groet,

 

Evelien Jansen

 

Tip: Heb je naast je sollicitatiebrief voor de functie van huishoudelijke hulp ook hulp nodig bij je CV? Kijk dan op https://www.perfectcv.nl/cv-huishoudster/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *