Accountant voorbeeld CV – Gratis Download

cv voorbeeld accountant
cv voorbeeld accountant

Als accountant afgestudeerd of werkzaam, maar toe aan een nieuwe baan?

Dan heb je een professioneel CV nodig om te kunnen solliciteren.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om een CV te maken, gratis CV voorbeeld voor een accountant en tips om goed voor de dag te komen.

CV voorbeelden in PDF

Hieronder vind je een aantal voorbeelden die in PDF te downloaden zijn.

cv voorbeeld accountant
voorbeeld cv accountant
voorbeeld cv accountant
cv accountant
curriculum vitae accountant
administrateur

Register accountant, AA of accountant?

Voordat je gaat beginnen met je curriculum vitae, moet je er eerst voor zorgen dat je een mooie vacature vind waar je op wilt solliciteren. Begin altijd eerst met de vacature, anders maak je een CV dat niet is toegespitst op jouw nieuwe baan als accountant.

Bepaal eerst wat voor een accountant je bent of zou willen worden. Een RA accountant ofwel register accountant is iemand met een academische achtergrond en vaak bij de grotere accountantskantoren aan de slag zal gaan. Deloitte, PWC, KPMG of EY, zijn de grootste kantoren in Nederland. Je gaat je bezig houden met de grotere opdrachten.

Als AA accountant ook wel Accountant-Administratieconsulent genoemd, werk je meer voor het midden en klein bedrijf.
Je zult je bezig houden met de inrichting van de administratie. Daarnaast maak je de financiën overzichtelijk voor een ondernemer.

Een accountant is dus een verzamelnaam voor meerdere functies.
Een RA, meer een bedrijfseconoom.
Een AA, zit dichterbij een boekhouder.

Je cv en personalia

Ga je solliciteren, dan zal de recruiter heel graag willen weten wie je precies bent. Je curriculum vitae dien je daarom altijd te openen met je persoonlijke gegevens. Het gaat om een aantal noodzakelijke gegevens waarmee een recruiter of werkgever jou kan bereiken. Hierbij dien je te denken aan:

 • Volledige voor- en achternaam
 • Wanneer je bent geboren
 • Woonadres
 • Telefoonnummer
 • Huwelijkse staat
 • E-mailadres
 • Linkedin profiel (optioneel)
cv accountant

Je interesse in de functie

De recruiter wil ook in het kort weten wat je zo aantrekt in de functie en wat jouw bijdrage zal zijn. Nadat je je persoonlijke gegevens hebt genoteerd geef je in een paar regels op je cv aan wat jou zo sterk maakt voor deze functie. Maak er geen levensverhaal van. Je moet er rekening mee houden dat de interviewer waarschijnlijk een berg aan cv’s voor zich zal hebben. Aan een langdradig verhaal heeft hij of zij niets. Hou het kort en bondig en vergeet niet je plek in de toekomst. Je kan aan het volgende denken:

 • Kennis die je in huis hebt
 • Goede ervaring
 • Kan goed overweg met automatisering
 • Werkt secuur

Wat zijn je sterke kanten

Om je werk als accountant goed uit te voeren, wil een werkgever graag van je weten waarin je zoal goed bent. Sowieso moet je gevoel voor cijfers hebben en dat zal er zijn, anders was je geen accountant. Maar de werkgever wil specifiek jouw sterke punten zien. Zo dien je het te hebben over het feit dat je bijvoorbeeld geen moeite hebt met het verwerken van debiteuren en crediteuren. Of dat je geen moeite hebt met het opstellen van een balans en een verlies-en-winstrekening. Verder kun je denken aan:

 • Dat er goede kennis aanwezig is van diverse boekhoudpakketten
 • Je flexibel inzetbaar bent
 • Het houden aan deadlines absoluut geen probleem vormt
 • In staat bent vroegtijdig signalen op te pikken zodat het voordeel voor de klant oplevert
 • Werken met spreadsheets geen onbekend terrein is

Opgedane werkervaring

Ervaring is belangrijk, vooral bij accountancywerkzaamheden. Op je cv dien je dan ook te vermelden wat je allemaal aan ervaring hebt opgedaan. Een werkgever ziet bijvoorbeeld graag dat je een jaarverslag kunt opmaken zonder dat je daarvoor hulp nodig hebt. Dat je in staat bent controles te begeleiden en dat je gesprekken met klanten kunt voeren. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk vertelt wat jouw toegevoegde waarde is.

Wil je graag werken als accountant? Je toekomstige werkgever wil dan graag een aantal eigenschappen en bepaalde informatie zien. Wij hebben een aantal kernpunten opgenoemd. Maak hier gebruik van en vul ze eventueel aan. Ben je niet zeker van je zaak? Kies dan voor onze gratis CV voorbeeld accountant.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word