Cv voorbeeld stratenmaker

Cv voorbeeld stratenmaker

Je hebt een mooie vacature gevonden voor een baan als stratenmaker. Je vindt het fijn om buiten te zijn en om met je handen te werken. Daarbij geeft het je een tevreden gevoel als je vanuit het niets, iets moois gecreëerd hebt. Die baan als stratenmaker wil je dus graag bemachtigen, maar hoe? Wij helpen je op weg met ons cv voorbeeld stratenmaker en geven je handige sollicitatietips.

Cv voorbeeld stratenmaker

Een goede sollicitatie begint bij een mooi curriculum vitae. Dat ken je misschien beter als een cv. Wat wordt er van een stratenmaker verwacht? Welke kwaliteiten moet een goede stratenmaker hebben en wat moet je ook alweer allemaal in een cv zetten? We gaan je helpen met het cv voorbeeld stratenmaker. 

Wat doet een stratenmaker precies?

Een stratenmaker is iemand die straten, erven, paden, stoepen en pleinen aanlegt. Als stratenmaker weet je alles over verschillende soorten bestrating en heb je kennis over verschillende ondergronden. Dankzij deze kennis weet jij hoe je een vlakke ondergrond moet maken om vervolgens de straat strak te kunnen leggen.  

Welke kwaliteiten moet een stratenmaker hebben? En dus op zijn cv zetten?

Als stratenmaker moet je hard kunnen werken en uit het ‘juiste hout’ gesneden zijn. Een beetje regen deert je niet, maar ook als het erg warm is werk je zonder problemen door. Ook klantvriendelijkheid en communicatie is een belangrijke competentie van een goede stratenmaker. 

En er zijn nog meer kwaliteiten die je goed kunt gebruiken bij een baan als stratenmaker:

  • oog voor kwaliteit
  • zelfstandig
  • geduld 
  • oplossingsgericht denken
  • flexibel
  • goed kunnen communiceren

De eigenschappen zoals hierboven noemen we op een cv ook wel competenties. Op het cv voorbeeld stratenmaker kun je zien hoe je competenties vermeldt op een cv.

Een cv opstellen als stratenmaker

Wanneer je een cv opstelt om te solliciteren naar een baan als stratenmaker zorg dan in ieder geval dat de volgende zaken erin staan:

  • Welke opleidingen heb je gevolgd?
  • Welke ervaring heb je als stratenmaker opgedaan?
  • Wat zijn je competenties?

Daarnaast is het een goed idee om je cv wat van je eigen persoonlijkheid mee te geven door één of twee zinnen over jezelf toe te voegen. Bijvoorbeeld ‘Ik werk erg netjes en het geeft me een goed gevoel als een straat die ik heb gelegd piekfijn is afgewerkt‘.

Kun je nog geen ervaring op je cv zetten, omdat je die nog niet hebt opgedaan? Laat dat je vooral niet tegenhouden om te solliciteren. Je kunt dan namelijk een competentie cv opstellen.

Cv voorbeeld stratenmaker

Nu je hebt gelezen wat er in je cv als stratenmaker moet komen te staan, is het tijd op ons cv voorbeeld stratenmaker te downloaden. Je kunt met behulp van dit voorbeeld je eigen cv opstellen. Neem het voorbeeld cv niet één op één over, maar gebruikt het als inspiratie voor je eigen, persoonlijke versie. 

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Je cv geeft een eerste indruk van jou en je wilt natuurlijk dat die eerste indruk goed is. Daarom moet je ervoor zorgen dat je cv er netjes uitziet. Dat betekent niet alleen dat er geen vlekken of kreukels in mogen zitten, maar ook dat er geen spelfouten in de tekst mogen zitten. 

Als je klaar bent met het opstellen van je cv lees je daarom alles dan nog een keer goed door om te kijken of je geen fouten hebt gemaakt. Vergeet ook niet je contactgegevens te controleren. Het beste kun je zowel je telefoonnummer als je e-mailadres opgeven.

Het is trouwens een goed idee om je cv ook nog even door iemand anders te laten controleren als het af is. Moet je je cv op papier inleveren? Bewaar het dan in een mapje, zodat het document netjes blijft. 

Een sollitatiebrief meesturen

Heel vaak wordt er bij een sollicitatie, naast je stratenmaker cv, ook om een sollicitatiebrief gevraagd. In die brief kun je je enthousiasme laten blijken voor de baan waarop je solliciteert. Lees de vacaturetekst nog een keer goed door en pas je sollicitatiebrief aan op de wensen die in de vacature genoemd worden.

Je vertelt in de sollicitatiebrief waarom je de baan graag zou krijgen en wat jij kunt toevoegen aan het bedrijf. Let erop dat je sollicitatiebrief geen herhaling wordt van je cv, maar maak er een leuk verhaal van. 

Stel je telefonisch alvast voor

Wil je nog een stapje verder gaan? Bellen met de contactpersoon die bij de vacature staat is een handig trucje om erachter te komen waar precies op gelet wordt bij het aannemen van een kandidaat. De contactpersoon hoort nu ook een stem bij je naam en daardoor maak je net even wat meer indruk.

Zet voordat je belt wat vragen op papier over de vacature. Bijvoorbeeld: ‘Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waar jullie op letten bij het selecteren van een kandidaat?‘ Het antwoord daarop kun je weer handig verwerken in je cv en je sollicitatiebrief. Vraag voordat begint met het telefoongesprek wel eerst even of het schikt dat je belt. 

Download direct het cv voorbeeld stratenmaker en je hebt vandaag al een prachtig cv in handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *