Voorbeeld CV advocaat – download gratis.

cv voorbeeld advocaat

Wanneer je op zoek bent naar een baan in de advocatuur moet je jezelf natuurlijk goed presenteren. Een goed curriculum vitae is hierbij van cruciaal belang. Je cv is immers het eerste wat gezien wordt. Laat je in je CV advocaat zien dat jouw ervaring, passie en kennis aansluit op de geboden functie, dan is de kans om uitgenodigd te worden een stuk groter.

voorbeeld cv advocaat

Wanneer je dit belangrijke stukje informatie op orde hebt, zorg je ervoor dat je weer een stukje dichter bij je droombaan in bijvoorbeeld een advocatenkantoor bent gekomen. En heb je je cv op orde? Plaats deze dan ook op gespecialiseerde vacaturesites zoals JBB.nl en jbmatch.nl!

Op jacht naar een ‘dagvaarding’

Je bent niet alleen in je jacht op een uitnodiging bij een advocatenkantoor of juridische organisatie. Om nou echt boven je concurrenten uit te springen is een aantrekkelijk CV een absolute must. Belangrijk bij deze vakgroep is dat je laat zien dat je je termen kent. Wees dus niet bang om in je kennis of ervaring termen te gebruiken als ressort en arrondissement. Het laten zien dat je je termen kent kan net dat zetje geven waardoor een HR manager besluit jou uit te nodigen.

Laat zien wie je bent

Zoals waarschijnlijk bekend is het belangrijk al je contactgegevens zo volledig en correct mogelijk te vermelden op je curriculum vitae. Onder dit kopje plaats je onder andere je naam, adres, telefoonnummer en links naar Social Media profielen. Voor een werkgever is het handig wanneer je deze gegevens (links)boven op je CV plaatst: zo kunnen ze eenvoudig contact met je opnemen wanneer ze je willen uitnodigen!

Juridische ervaring

Heb je al gewerkt in het juridische wereldje als bijvoorbeeld griffier, bode of een andere functie? Vermeldt dit dan onder het kopje ‘werkervaring’. Zo zien recruiters en werkgevers meteen wat jouw meerwaarde voor hen kan zijn. Ook is het slim om eventuele werkervaring in het specifieke recht waarbinnen de vacature valt te vermelden. Civiel of familierecht? Of toch een andere vorm van recht? Laat het zien! Zo maak je je CV zo aantrekkelijk mogelijk voor hen die je uit moeten nodigen.
Heb je op je 16e een bijbaantje gehad in een restaurant? Dan is dit waarschijnlijk minder belangrijk om te vermelden. Plaats zulke functies wel als je nog geen ervaring hebt of een tijdje werkloos bent geweest: zo zien werkgevers dat je niet stilgezeten hebt.

Relevante opleidingen

Een ander belangrijk onderdeel op je CV zijn je diploma’s. Ook hier geldt dat je relevante opleidingen het beste goed uit kan lichten en diploma’s die minder aansluiten op de functie minder. Laat duidelijk zien of je een opleiding afgerond hebt en of je eventueel (bij studievertraging) nog extra activiteiten hebt ondernomen zoals bijvoorbeeld een bestuursjaar.

Laat je kennis en competenties voor zich spreken

Maar niet alleen je ervaring en opleidingen zijn belangrijk op je cv. Recruiters willen ook graag zien wie jij bent en waarom jij zo’n geschikte collega bent. Daarom is het ook van belang je competenties goed te benoemen en dan vooral die op de geboden vacature van toepassing zijn. Zoals bijvoorbeeld goed om kunnen gaan met deadlines, stressbestendig zijn en goede analyses kunnen maken van lastige, juridische teksten.

Voorbeeld CV advocaat

Wil je een perfect cv maken maar heb je geen behoefte wat aan te rommelen op je computer? Download dan hieronder ons gratis voorbeeld cv advocaat.

Met bovenstaande tips gaat het je zeker lukken een goed cv te maken. Zorg ervoor dat alle informatie klopt en relevante informatie aansluit op de vacature. Dan zien we je snel in de rechtbank!

GRATIS CV MAKEN   OF   Download CV voorbeeld in Word