CV bediening nodig? Bekijk het voorbeeld & de tips.

cv bediening

Wil je aan de slag in de bediening, dan heb je een goed cv nodig. Voor het maken van een cv in de bediening is het slim om een voorbeeld cv te gebruiken.

Hieronder vindt je cv voorbeelden en tips om het perfecte cv te maken voor in de bediening.

cv bediening

Cv voorbeelden geschikt voor de bediening

Als medewerker bediening neem je bestellingen op en voorzie je gasten van culinaire versnaperingen. Er wordt van je verwacht dat je goede sociale vaardigheden hebt, zelfverzekerd en stressbestendig bent.

En dat je in een hoog tempo kunt werken. Ben je op zoek naar een baan als medewerker in de bediening? Laat in je cv bediening dan zien dat je deze vaardigheden in huis hebt.

Verdiep je in het eetcafé / restaurant waar je wilt werken

Iedere horecagelegenheid kent een eigen sfeer. Het is voor de eigenaar vaak belangrijk dat werknemers passen in deze bedrijfscultuur. Maar wat weet jij van het restaurant waar je wilt werken? Verdiep je hierin en weerspiegel dit in je cv bediening.

Vaardigheden waar bijna alle horeca gelegenheden naar op zoek zijn:

  • Kennis van voedselveiligheid en hygiënevoorschriften
  • Kennis van belangrijke voedingsstoffen en ingrediënten
  • Klantvriendelijkheid
  • Stressbestendig
  • Assertief
  • Creatief
  • Omgaan met kassa’s en geld
  • Mensen-mens, vriendelijk en sociaal vaardig

Benoem je diploma’s en certificaten

Heb je in het verleden belangrijke diploma’s of certificaten behaald? Diploma’s die van pas komen in de horeca? Zoals bijvoorbeeld een HACCP certificaat? Vermeld deze dan bovenaan je cv bediening.

Werkervaring op je cv bediening

De ene werkervaring is de ander niet. Toch is het vaak lastig om onderscheid aan te tonen tussen verschillende horeca gelegenheden waar je eerder hebt gewerkt. In de basis doe je als medewerker bediening overal hetzelfde. Wil je onderscheid maken tussen verschillende werkgevers? Gebruik feiten en cijfers om variatie aan te tonen. Dit doe je door bijvoorbeeld aan te geven hoeveel klanten een restaurant per maand had, hoeveel werknemers het restaurant telde. Maar ook hoeveel tafels je iedere shift voor je rekening nam.

Overige vaardigheden die van pas komen

In dit gedeelte benoem je overige vaardigheden die van pas komen in deze baan. Let op: dit zijn niet je hobby’s of interesses. De vaardigheden die je hier noemt moeten relevant zijn voor jouw baan als medewerker bediening. Ken je bijvoorbeeld meerdere talen? In de grote steden of grensgebieden komt een aardig woordje Duits vaak goed van pas. Verder zijn de volgende drie vaardigheden erg belangrijk in een baan als medewerker bediening. Dus, beschik je over een of meerdere van deze vaardigheden? Vermeld deze dan sowieso op je cv bediening!

Verkoop / sales ervaring

Je kunt mensen overtuigen om te kiezen voor een bepaald gerecht, motiveren voor een nagerecht of adviseren over een lekkere wijnsoort. Klanten hebben bij jou het gevoel dat ze in goede handen zijn en zullen daardoor vaker terugkomen naar het restaurant.

Communicatie

Je vindt het leuk om klanten te vermaken, even een praatje te maken en bent absoluut niet verlegen. Daarnaast kun je het aan om grote groepen toe te spreken. En je raakt niet snel geïrriteerd door vervelende klanten. Ook werk je goed in teamverband. Dit zijn allemaal zaken die je kunt benoemen op je cv bediening.

Coördineren

Heb je in een eerdere baan een minder ervaren collega opgeleid? Maak je een kassasysteem of menukaart snel eigen. En kun je dit ook nog eens gestructureerd overbrengen op anderen? Ook dit is de moeite waard om te vermelden.

Kortom, wees creatief en onderscheidend in je cv bediening. Veel succes met solliciteren!