Belastingadviseur CV voorbeeld & uitleg

cv belasting adviseur

Je wilt solliciteren op een baan als belastingadviseur. Maar hoe schrijf je een goed cv? Het belangrijkste is opvallen! Volg onderstaande tips en je bent verzekerd van een perfect cv belastingadviseur.

cv belastingadviseur

De opbouw van je cv

Je cv is een overzicht van elementen die een werkgever een beeld geven van jouw persoonlijkheid, je unieke vaardigheden en je arbeidsverleden. De opbouw die wij adviseren bestaat uit de volgende onderdelen: contactgegevens, korte opening/introductie, werkervaring, opleiding en belangrijkste vaardigheden. Indien nodig kun je hier nog referenties van een eerdere werkgever aan toevoegen.

Contactgegevens

Start bovenaan je cv altijd met je contactgegevens. Deze bevatten: je naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats en eventueel een link naar je LinkedIn profiel. Door deze gegevens bovenaan je cv te plaatsen kan een recruiter of werkgever je gemakkelijk bereiken.

Werkervaring en vaardigheden: gebruik getallen

In het gedeelte waarin je vertelt over je werkervaring geef je uiteraard eerst een opsomming van je vorige werkplekken die relevant zijn voor deze baan. Leg uit wat je taken en verantwoordelijkheden waren, maar vul dit vooral ook aan met cijfers. Je kunt als boekhouder namelijk gemakkelijk aantonen hoe waardevol je voor een bedrijf bent geweest. En door je competenties te kwantificeren maak je het een HR medewerker gemakkelijker om jou te selecteren voor een gesprek. Een aantal manieren om dit te doen:

  • Hoeveel geld heb je het bedrijf bespaard?
  • Hoe groot was de jaarlijkse omzet van het bedrijf?
  • Hoeveel mensen stuurde je aan?

Opleiding

Daarna ga je dieper in op je opleidingen. Welke opleidingen heb je gevolgd? Noteer deze in chronologische volgorde. Vermeld hierbij de naam van de opleidingsinstelling, de titel van het diploma dat je hebt behaald en wanneer je deze opleiding hebt gevolgd.

Extra tips:

Houd het kort

In het ideale geval past jouw cv belastingadviseur op één A4tje. Dit is lastig, zeker als je er al meerdere jaren werkervaring op hebt zitten. Probeer de informatie op je cv te beperken tot het hoognodige. Streef naar een overzichtelijk document. Met veel witruimte en bulletpoints van niet meer dan twee regels kom je een heel eind.

Gebruik kernwoorden

Je cv is als het ware een sales document. Je verkoopt jouw ervaringen, skills en kwaliteiten aan een toekomstige werkgever. Het is essentieel dat de persoon die jouw cv leest in één oogopslag ziet wat jij in huis hebt. Gebruik dus kernwoorden. Jij weet zelf als geen ander welke termen er ‘hot’ zijn in jouw branche. Maak de termen waar jij het meest bekend mee bent dik gedrukt.

Update je cv belastingadviseur regelmatig

Maak ieder half jaar een nieuwe versie van je cv belastingadviseur. Zelfs als je niet actief op zoek bent Dit houd je scherp. Zo hoef je namelijk niet iedere keer als je op zoek gaat naar een nieuwe baan te graven in je geheugen.

Wil jij jezelf onderscheiden van de andere sollicitanten? Besteed dan extra veel aandacht aan het kwantificeren van je competenties en benoem je kennis zo expliciet mogelijk in je cv belastingadviseur.