Onderhoudsmonteur CV voorbeeld – Download Gratis

cv servicemonteur

Een baan als service- of onderhoudsmonteur biedt je een reeks mogelijkheden om je technische kennis productief in te zetten. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een eigen bedrijf op te zetten, maar je krijgt dan te maken met heel wat zaken waar jij de verantwoordelijkheid voor moet dragen.

Zo zal je kennis moeten hebben van marketing. Je moet immers zelf op zoek gaan naar klanten. En daar de concurrentie groot is, zal je ook over bepaalde tactieken moeten beschikken om je omzet te vergroten. Ook moet je goed zijn met cijfers, want je moet zorgen voor de boekhouding. En niet te vergeten, de onzekerheid. Kortom, heel wat punten om beter te kiezen voor een baan als onderhoudsmonteur.

cv voorbeeld onderhouds- of servicemonteur

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan als onderhoudsmonteur, moet je eerst een goede motivatiebrief schrijven. Je toekomstige werkgever wil namelijk zien wat jou zou apart maakt ten opzichte van andere kandidaten en dat demonsteer je middels deze brief. Even vluchtig iets neerzetten op papier is niet aan te raden. Ook op de arbeidsmarkt voor onderhoudsmonteurs is de concurrentie namelijk groot. Ga je op een slordige wijze te werk, je mist dan de boot. Naast het schrijven van een sollicitatiebrief moet je ook zorgen voor een cv. Met een curriculum vitae geef je een verdere uitwerking aan je motivatie. Een cv kan er uiteindelijk voor zorgen dat je de baan alsnog binnensleept.

Met welke onderhoudsmonteur hebben we te maken

Je cv begin je altijd me het vermelden van je persoonlijke gegevens. De recruiter moet namelijk weten wie de persoon is die solliciteert. Je moet hier slechts een paar gegevens vermelden en maak er geen lang verhaal van. De recruiter moet namelijk in één oogopslag in staat zijn om een beeld te kunnen vormen. Naast je voor- en achternaam geef je nog het volgende weer:

 • Waar je woont
 • Wanneer je bent geboren
 • Je telefoonnummer
 • Burgerlijke staat
 • E-mailadres

Opsomming geschiktheid

Heb je je persoonlijke gegevens neergezet, geef dan in een aantal regels aan waarom jij de geschikte kandidaat voor de functie bent. Als onderhoudsmonteur moet je nu eenmaal bepaalde bagage in huis hebben. Geef dat alles weer in ongeveer vier tot vijf regels. Zo zou je kunnen aangeven waar je momenteel werkt of hebt gewerkt en wat je daar precies deed. Dat alles geef je weer op een positieve wijze. Je moet er rekening mee houden dat jij niet de enige bent die op de vacature reageert. Zorg er daarom voor dat je dan ook direct indruk maakt op de recruiter. Wat punten om mee te nemen:

 • Werkt snel en efficiënt
 • Kan onder druk presteren
 • In bezit van leidinggevende capaciteiten
 • Breed inzetbaar

Wat maakt je sterk

Op je cv moet je ook specifiek aandacht besteden aan de sterke punten die je in bezit hebt en die je te geldend kunt maken voor de functie. Zo zou je kunnen aangeven dat je gespecialiseerd bent in het onderhouden van airco’s. Ook zou je kunnen aangeven dat je bekend bent met verf- en metselwerkzaamheden. Je werkgever moet namelijk kunnen zien dat je met je kwaliteiten de geschikte kandidaat bent. Ook hier dien je het kort en krachtig te houden. Je zou verder kunnen denken aan:

 • Weet wat veiligheid is
 • Kan ook loodgieterswerkzaamheden verrichten
 • Omgaan met elektriciteit

Ervaring

Je toekomstige werkgever wil ook graag weten wat je allemaal aan ervaring hebt opgedaan en wat voor papieren of certificaten je precies in bezit hebt. Geef duidelijk aan waar je hebt gewerkt en wat je functie daar was. Hoe meer je hier te melden hebt, des te meer voorsprong je opbouwt.

Ga je solliciteren naar een baan als onderhoudsmonteur? Zorg dan voor een perfecte sollicitatiebrief met een goed onderbouwde curriculum vitae. Lukt het niet zo met het opstellen van een cv? Maak dan gebruik van onze gratis CV voorbeeld Onderhoudsmonteur.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word