Cv voorbeeld taxichauffeur

Cv voorbeeld taxichauffeur

Autorijden vind je heerlijk, dus waarom zou je er eigenlijk je beroep niet van maken? Je kunt goed met mensen omgaan en je kent jouw stad op je duimpje. En dan zie je ook nog eens een mooie vacature openstaan waarin gezocht wordt naar een taxichauffeur. Bingo! Hoe zorg je ervoor dat je wordt uitgenodigd op sollicitatiegesprek? Door een sterk cv in te leveren. Met ons voorbeeld cv taxichauffeur weet je straks precies hoe je dat aanpakt. 

Cv voorbeeld taxichauffeur

Zelf je cv maken?


Wat doet een taxichauffeur precies?

Als taxichauffeur breng je klanten van a naar b met een auto of busje. Toeristen, zakenlui, ouderen. Elke klant is anders, maar één ding hebben ze gemeen: ze moeten allemaal ergens naartoe gebracht worden. Aan jou de taak om ze veilig te brengen. Om taxichauffeur te kunnen worden moet je in het bezit zijn van een B-rijbewijs. Je kunt als taxichauffeur je eigen bedrijf beginnen (hier moet je een vergunning voor hebben) of je kunt je aansluiten bij een taxicentrale. 

Het is de bedoeling dat je klanten zo snel mogelijk op de plek van de bestemming brengt maar dat betekent niet dat je de regels mag overtreden. Voor een taxichauffeur gelden dezelfde verkeersregels als voor een normale automobilist. 

Welke competenties moet je hebben als taxichauffeur?

Er zijn bepaalde eigenschappen (competenties) waaraan je een goede taxichauffeur herkent. Eén van de belangrijkste eigenschappen is dat de klant zich veilig voelt bij jou in de auto. Dat betekent dat een goede rijstijl moet hebben en dat je je aan de verkeersregels houdt. Maar ook het sociale aspect van het beroep is belangrijk. Zo moet je weten wanneer je een gezellig praatje kan houden met je passagiers maar ook wanneer je juist even stil moet zijn, omdat de klant bijvoorbeeld nog wat notulen moet doorlezen voor een vergadering.  Deze competenties kun je vermelden op je cv om meer kans te maken op de baan als taxichauffeur.

Verder is het natuurlijk van belang dat je de weg een beetje kent en dat je auto er netjes uitziet. Als we de belangrijke eigenschappen van een taxichauffeur op een rij zetten krijgen we het volgende lijstje. 

  • Goede rijstijl
  • Communicatief vaardig
  • Klantvriendelijk
  • Kennis van de omgeving
  • Netheid

Zorg ervoor dat jouw competenties overzichtelijk op papier komen te staan. Zodat de recruiter in één oogopslag kan zien wat jij in huis hebt. Hier kun je lezen hoe je zorgt voor een mooie opmaak van je cv. 

Zelf je cv maken?

Een cv opstellen als taxichauffeur

De recruiter heeft niet veel tijd om je cv uitgebreid door te lezen. Houdt je cv daarom kort en overzichtelijk en schrap alle overbodige informatie. Zie ons cv voorbeeld taxichauffeur als leidraad.

De belangrijkste dingen die op je cv moeten komen te staan zijn: 

  • De opleidingen die je gevolgd hebt
  • Je ervaring als taxichauffeur
  • Je competenties

Heb je nog niet eerder gewerkt als taxichauffeur, dan hoef je te denken dat solliciteren geen zin heeft. Misschien heb je al andere rij-ervaring opgedaan omdat je bijvoorbeeld heel ver van je werk woont en elke dag kilometers in de auto zit. Of heb je juist ervaring in het sociale aspect van het vak. Die ervaring mag je ook op je cv zetten. Een competentie cv noemen we dat.  

Om jezelf meteen goed te presenteren kun je nog wat regels over je eigen persoonlijkheid in je cv opnemen. Bijvoorbeeld: “Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig voelen in mijn taxi en doe altijd erg mijn best om klanten op hun gemak te stellen.”  In het artikel Profielvoorbeelden voor je cv kun je meer voorbeelden vinden. 

Cv voorbeeld taxichauffeur

Tijd om het cv nu echt te gaan maken. Je weet wat er in moeten komen te staan en wat er ongeveer verwacht wordt maar soms is het best lastig om dat allemaal op een goede manier op papier te zetten. Ons voorbeeld cv taxichauffeur kan je helpen. Download het bestand en leg het naast je eigen (lege) document. Met het cv voorbeeld taxichauffeur bij de hand kun je nu je eigen cv gaan opstellen. Neem het document niet letter voor letter over maar gebruik het als voorbeeld. Op die manier kun je een professioneel cv inleveren waarin jouw eigen kwaliteiten goed naar voren komen. 

Zelf cv maken


taxichauffeur cv image

Zelf cv maken

Taxichauffeur voorbeeld
voorbeeld Taxichauffeur
cv taxichauffeur
taxichauffeur
taxi voorbeeld cv
taxichauffeur curriculum vitae

Zelf cv maken

taxichauffeur
taxichauffeur 3
taxichauffeur 6
taxichauffeur 4
taxichauffeur 11
taxichauffeur 10

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Extra sollicitatietips

Nog even wat laatste tips om je sollicitatie helemaal tip-top in orde te maken:

Zorg dat je cv er altijd netjes uitziet. Dat betekent niet alleen dat de opmaak mooi moet zijn, maar ook dat er geen vlekken en vouwen in zitten. Gebruik een plastic mapje om je cv netjes te houden. Als je je cv per mail verstuurt is het slim om het document als .pdf op te slaan. Zo voorkom je dat de layout van je cv verspringt op een andere computer. Je mailt je cv natuurlijk vanaf een professioneel e-mailadres (dus niet vanaf Ilovecars24@hotmail.com). Maak indien nodig een nieuw e-mailadres aan.

Misschien ken je wel mensen die bij het taxibedrijf werken waar jij wilt solliciteren, vraag hen dan hoe het er aan toe gaat in het bedrijf en of er iets is waar je op kunt letten bij het solliciteren. Misschien zijn er bepaalde eigenschappen belangrijker dan andere en dat kun jij dan mooi op je taxichauffeur cv verwerken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.