Voorbeeld cv secretaresse – Gratis downloaden

Als secretaresse aan de slag? Schrijf een CV of download onze voorbeelden gratis.

cv secretaresse

Wil je een goed CV maken voor jouw sollicitatie als secretaresse?

Dan ben je er van bewust dat je een gestructureerd en duidelijk cv nodig hebt om op te vallen.

Op deze pagina, vind je alles wat je nodig hebt om een goed cv te maken. Duidelijke cv voorbeelden in zowel Word als PDF en een handleiding waarmee je zelf een cv kunt schrijven.

cv secretaresse

Ook vind je onderaan de pagina extra tips voor net een stapje extra. eigenschappen van pas. Schrijf je een cv secretaresse, let dan vooral op details en een zorgvuldige layout.


Cv voorbeelden in PDF

secretaresse cv voorbeeld
sjabloon cv secretaresse

ZELF EEN PDF CV?

secretaresse cv template
online cv template
cv voorbeeld secretaresse
cv maken

Cv Voorbeeld Secretaresse in Word

Zelf een geschikt cv maken voor jouw nieuwe baan als secretaresse

Als secretaresse heb je een goede kennis van de Nederlandse taal en zul je waarschijnlijk ook beschikken over de kennis om zelf een cv te maken. Hieronder zul je alles onderdelen vinden om dit te vergemakkelijken. Gebruik altijd een goede structuur, want dat maakt jouw cv overzichtelijk.

Personalia

Elke curriculum vitae bevat de basis gegevens, genaamd Personalia. Deze gegevens bevatten alle informatie waarmee degene die jouw cv leest contact met je op te nemen. Houdt dit onderdeel kort en bondig. Bekijk het voorbeeld hieronder van een personalia van een secretaresse.

Merel Meeuwensen
Dierstraat 88
1234 AB Hoogezand
Nederland

merelm@hotmail.com
06-157853489
nl.linkedin.nl/merel

Inleiding (niet verplicht)

Een inleiding van je cv is een kort stukje dat in het kort een beeld geeft over jou als secretaresse. Wat jou drijft, wie je bent als persoon, of je gestructureerd werkt en meer.

Als secretaresse van de CEO van Schell ben ik 10 jaar werkzaam geweest, daarbij ben ik verantwoordelijk geweest voor alle administratieve zaken omtrent zijn werkzaamheden. Ook heb ik mijn Schoevers opleiding in 2009 afgerond Cum laude.

Werkervaring

Tijden veranderen. Werkgevers zoeken al lang niet meer naar een secretaresse die voldoet aan de eisen die men stelde in de jaren ‘50. Talloze vaardigheden uit eerdere functies, ook al hebben zij op het eerste oog weinig overlap, kunnen je helpen bij het krijgen van een baan als secretaresse. Denk bijvoorbeeld aan een eerdere baan als medewerker klantenservice, data verwerking en organiseren.

maart 2006 – december 2009
SHELL DEN HAAG
Directie secretaresse van de CEO
Den Haag;

Opleidingen, diploma’s en certificaten

Er zijn een aantal hele bekende opleidingsinstituten die de opleiding tot secretaresse aanbieden. Hier zal extra sterk naar gekeken worden wanneer er weinig werkervaring is.

Heb je nog extra diploma’s of certificaten gehaald die betrekken op jouw functioneren kunnen hebben? Dan is het belangrijk deze te benoemen bijvoorbeeld diploma’s van gevolgde cursussen kunnen van belang zijn. Zoals een cursus timemanagement kan van toegevoegde waarde zijn.

maart 2005 – december 2009
SCHOEVERS DEN HAAG
Secretaresse opleiding
Den Haag;

Vaardigheden of competenties op je cv secretaresse

Een goede manier voor mogelijke werkgever om jouw cv te screenen is door naar jouw vaardigheden of competenties te kijken. Bekijk de lijst hieronder hoe jij jouw competenties het beste kunt omschrijven.

 • Ervaring met verschillende vormen van (online) communicatie
 • Plannen
 • Organiseren
 • Tekstverwerken
 • Marketing
 • ICT
 • Personeelszaken

Wordt er in de vacaturetekst gevraagd naar specifieke vaardigheden? Laat deze dan terugkomen in je cv secretaresse. Gebruik je cv om aan te tonen dat jij uitblinkt in bepaalde onderdelen. Wees niet te bescheiden! Zorg ervoor dat ieder onderdeel de moeite waard is om te lezen, dat je precies bent en zelfverzekerd overkomt.

Extra tips voor het schrijven van een cv secretaresse

Ben je op zoek naar een baan als secretaresse, maar wil het nog niet echt lukken? Maak je zoektocht effectiever met behulp van de volgende tips:

 • Zoek je nieuwe baan op onverwachte plekken, dus solliciteer ook bij bedrijven die je niet kent. Of binnen een branche waar je nog niet bekend mee bent. Daarmee spreid je jouw kansen op een leuke baan.
 • Zoek ook naar werk als freelancer. Er bestaan verschillende internetsites, zoals bijvoorbeeld freelancer.nl, waar je tijdelijke freelance opdrachten kunt vinden.
 • Stuur open sollicitaties. Benader bedrijven die jou persoonlijk aanspreken. Bijvoorbeeld via LinkedIn. Laat het bedrijf weten dat je geïnteresseerd bent om er te komen werken. Vertel kort wat je te bieden hebt en waar je naar op zoek bent. Als je geluk hebt kom je precies op het goede moment met je aanbod! Zo niet, dan heb je toch weer nieuwe contacten opgedaan voor de toekomst.
 • Oefen met het voeren van sollicitatiegesprekken. Verdiep je in de mogelijke vragen en leer de antwoorden uit je hoofd. Niet alle vragen worden ook daadwerkelijk gesteld. Maar deze oefening zorgt er vooral voor dat jij met een zelfverzekerd gevoel een gesprek in gaat.